Ce transmitea Regina Elisabeta a II-a când se dădea cu ruj în public. Codul secret al suveranei: „Era un semnal”

1 octombrie, 2022
Ipostaze inedite ale Reginei Elisabeta a II a, Profimedia (21) jpg

Alertă, semnalul codat al suveranei. Ce se întâmpla când se dădea Regina Elisabeta a II-a cu ruj în public?

Sunt doar o parte din semnalele secrete pe care le avea Regina. Se dădea cu ruj sau schimba poșeta de pe o mână pe alta, erau coduri la care oamenii săi erau foarte atenți și trebuiau să răspundă pe măsură.

Oamenii din serviciul său erau foarte bine instruiți, iar Regina a avut de-a face cu multe schimburi de personal în decursul celor 70 de ani de domnie.

Unul dintre aceștia este Ian Scott Hunter, care a lucrat 8 ani pentru Maiestatea Sa și a acordat un interviu în cadrul emisiunii ”Antiques Roadshow”, într-una din edițiile dedicate răposatului monarh.

În ciuda tuturor etichetelor, Elisabeta a II-a nu se sfia în anumite momente să caute în poșetă, să-și scoată rujul de culoare aprinsă și să-l aplice pe buze. Bărbatul subliniază că desigur, Regina știa foarte bine că nu se cuvine ca o doamnă să se rujeze în public.

Unii pot spune că regina era foarte cochetă, iar alții sunt adepții teoriei că nu este deloc elegant să te rujezi în public. Mai ales la acest nivel. Așadar, gestul Reginei era cât de poate de studiat și era codul care îi punea în alertă pe oamenii din jurul său. În momentul în care se ruja, toți se ridicau val vârtej și începeau să se pregătească de plecare.

Regina mai aștepta puțin și făcea același lucru, timp în care totul era pregătit să îi asigure o ieșire glonț.

Maiestatea Sa a fost surprinsă și de fotoreporteri când făcea acest gest.

Un alt element nelipsit din recuzita Reginei era poșeta. Rar putea fi văzută fără poșetă. Nu reprezenta doar cochetărie, deși suverana era foarte elegantă și atentă la detalii. Accesoriul o ajuta la confecționarea unui alt semnal discret pentru oamenii săi. Dacă o schimba de pe o parte pe alta, însemna că e gata să încheie discuția în care era angajată.

Potrivit istoricului regal Hugo Vickers, Regina își așeza, de asemenea, geanta pe o masă, dându-le un avertisment de cinci minute asistenților săi că va pleca în curând.

Toate semnele le făcea cu oamenii săi apropiați, față de care Regina a legat adevărate prietenii. Nu se sfia să le arate oamenilor aprecierea sa. Până la urmă, doar într-o complicitate discretă poți transmite semne, mai ales la acest nivel.

Puteți vedea selecția de fotografii inedite cu Regina Elisabeta a II-a, surprinsă în cele mai neașteptate ipostaze.

Foto: ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

meghan - harry
kate middleton william avion jpg
charles - meghan - camilla
kate - william- copii
Printesa Margaret profimedia 0423858100 jpg
Sarah Ferguson 3    Instagram jpg
profimedia 0088036669 jpg
Regina Camilla, Profimedia jpg
camilla - charles
andrew-  fergie
Regina Elisabeta a II a a parut fragila la intalnirea cu Liz Truss de la Castelul Balmoral (5) jpg
Regina Elena, Regina celor 3 exiluri jpg
regina letizia profimedia 0740160680 jpg
Moza din Qatar GettyImages 167794832 jpg
kate  william 24 jpg
kate-  william
printesa diana
Regina Elisabeta a II a, Prințul Harry, Meghan Markle  sursa   Getty jpg