Când va fi încoronat Regele Charles? Cât de diferită va fi ceremonia față de cea a mamei sale, Elisabeta?

3 octombrie, 2022

Nimic nu este încă anunțat oficial despre încoronarea Regelui Charles, încă ceva detalii tot au transpirat în presă. 

Regele Charles FOTO Fetty Images

Se pare că ceremonia formală de încoronare a Regelui Charles al III-lea va fi una destul de diferită de cea de care a avut parte mama acestuia, Regina Elisabeta a II-a: un spectacolul grandios de trei ore într-o zi ploioasă din iunie 1953.

„Regele a spus că se așteaptă ca ceremonia lui să fie mai scurtă și mai rapidă", a declarat Bob Morris, membru al personalului onorific al Unității de Constituție de la Universitatea College London. „A existat un interval de 16 luni între urcarea Elisabetei pe tron și încoronarea ei efectivă. Se bănuiește că încoronarea lui Charles va avea loc în iunie anul viitor", a mai spus Morris.

Într-adevăr, umblă vorba prin regat că ceremonia tradițională de încoronare a lui Charles ar putea avea loc la sfârșitul primăverii viitoare. Acest lucru ar însemna că evenimentul are loc la aproximativ nouă luni după moartea Reginei Elisabeta, pe 8 septembrie anul curent.

După cum notează familia regală pe site-ul său, evenimentul va fi o „ceremonie religioasă solemnă” condusă de Arhiepiscopul de Canterbury, care „a rămas, în esență, aceeași de o mie de ani”. Și în ultimii 900 din acești ani, încoronarea a avut loc la Westminster Abbey din Londra. Peste 8.000 de oameni au participat la încoronarea Elisabetei a II-a, pe 2 iunie 1953, dar din motive de sănătate și siguranță, printre alte considerente, este așteptată o audiență nu mai mare de 2.000 de oameni în cazul lui Charles.

„Cred că vom vedea o încoronare mai rentabilă decât am văzut-o în trecut, doar ca o chestiune de respect și pentru a arăta că Regele Charles este conștient de situația economică grea prin care trec acum oamenii”, continuă Morris.

Foto: Getty Images, ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

meghan - harry
kate middleton william avion jpg
charles - meghan - camilla
kate - william- copii
Printesa Margaret profimedia 0423858100 jpg
Sarah Ferguson 3    Instagram jpg
profimedia 0088036669 jpg
Regina Camilla, Profimedia jpg
camilla - charles
andrew-  fergie
Regina Elisabeta a II a a parut fragila la intalnirea cu Liz Truss de la Castelul Balmoral (5) jpg
Regina Elena, Regina celor 3 exiluri jpg
regina letizia profimedia 0740160680 jpg
Moza din Qatar GettyImages 167794832 jpg
kate  william 24 jpg
kate-  william
printesa diana
Regina Elisabeta a II a, Prințul Harry, Meghan Markle  sursa   Getty jpg