Care este codul vestimentar pentru mult așteptata încoronare? Prima oară în istorie când se-ntâmplă asta

5 aprilie, 2023
Charles si Camilla la Highgrove (1) jpg

Nimic nu mai poate fi la fel ca în trecut, asta e cert. Nici măcar o ceremonie impozantă de încoronare, așa cum se obișnuia în urmă cu 50 de ani.

Cumva, sfătuitorii regali și-au făcut treaba și Regele Charles a decis că așa va fi cel ai bine: departe de fastul inflexibil de odinioară. Încoronarea se anunță un eveniment istoric moderat ca opulență. Va fi prima dată în istoria Marii Britanii când se întâmplă asta.

Până acum, monarhii și staff-ul lor nu se uitau la bani. Acum situația e diferită, totul pe fundalul din ce în ce mai întețit al vocilor care contestă monarhia și relevanța, cât și competența ei.

Drept urmare, ceremonia din 6 mai va fi mai mult decât permisivă în ceea ce privește codul vestimentar, altă dată inflexibil.

Încoronarea Regelui Charles al III-lea va avea un „cod vestimentar relaxat”. The Telegraph înțelege că „acest cod vestimentar mai relaxat este conceput pentru a se potrivi cu dorința monarhului pentru o ceremonie simplă, care să reflecte atitudinile publice față de familia regală și dorința de a evita excesul în timpul crizei costului vieții”.

Potrivit The Telegraph, participanților li s-a cerut să se îmbrace adecvat pentru eveniment, însă nu fastuos. Doar membrii Camerei Lorzilor vor purta tradiționala mantie de încoronare și coroneta. Ceilalți reprezentați publici pot veni ca la Parlament.

Regula se aplică și în cazul celor mai importanți membri regali. De exemplu, revista People a scris despre probabilitatea ca Prințesa de Wales să participe fără diademă, lucru de neconceput în perioada în care Elisabeta a II-a a fost încoronată.

Evident, vom vedea coroane pe capetele monarhilor: Regele Charles și Regina consoartă Camilla.

Anunțul legat de noutățile încoronării a fost făcut anterior, de reprezentanții Palatului Buckingham. Toată ideea vine doar ca să reflecte oglindirea monarhiei în realitățile prezentului. Istoria e minunată, doar că fiecare eveniment își oglindește realitățile vremurilor. Britanicii par că s-au cam săturat de monarhie, pe care o consideră o instituție greoaie, ce nu le apără interesele. Oamenii comentează intens pe site-urile locale și par nemulțumiți și neîncrezători în reformele promise. Partea tristă este că nu au îndoieli legate doar de Charles, ci chiar și de prințul moștenitor William.

Foto: Getty



Recente pe Ok! Magazine

FotoJet Harry și dublura de la Met Gala jpg
Prințul Albert și Prințesa Caroline foto Facebook jpg
Marele Duce Henri, Marea Ducesa Maria Teresa, Marele Duce Guillaume, Marea Ducesa Stephanie, Printul Charles si Printul Francois   FOTO Kary Barthelmey, Maison du Grand Duc (1) jpg
Kate Middleton și Prințul William la Ziua Commonwealth (2) jpg
Regele Charles si Zara Tindall la Royal Windsor Horse Show   profimedia 0870758489 jpg
Regina Mary Regele Frederik și Regii Suediei profimedia 0870697321 jpg
Prințul Harry cu Regele Charles și Prințul Archie  foto   GettyImages jpg
Regina Letizia a Spaniei Foto Prodimedia (1) jpg
Regina Letizia a Spaniei, GettyImages (4) jpg
Regele Frederik si Regina Mary ai Danemarcei Foto Profimedia (2) jpg
Nicolae si Alina ai Romaniei de Paște2 jpg
Prințul Archie și Prințesa Lilibet jpg
Kate Middleton Prințul William Foto Profimedia jpg
Sir Christopher Ghika si regina Elisabeta a II a   GettyImages 1324680595 jpg
Regele Frederik și Regina Mary ai Danemarcei Foto Profimedia (9) jpg
Kate Middleton și sora ei, Pippa Middleton  foto   Profimedia jpg
Majestatea Sa Margareta de Florii 2024   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale jpeg
Kate Middleton  foto   GettyImages jpg