Carl Gustaf XVI al Suediei. Povestea unui rege actual cu trecut scandalos

30 mai, 2021
1 profimedia 0226392002 jpg jpeg

Copiii lui, Prin┼úesa Victoria, Prin┼úesa Madeleine ┼či Prin┼úul Carl Philip, sunt foarte populari ├«n regatul nordic.

Nu ┼či acest suveran oarecum fad, care ascunde un trecut de mare crai ┼či un apetit sexual greu de ghicit pe chipul lui inexpresiv. Avea doar 27 de ani c├ónd a devenit Rege al Suediei, ├«n anul 1973. Cu doar doi ani mai mul┼úi dec├ót avea Regina Elisabeta a II-a, atunci c├ónd a fost uns─â suveran─â a Angliei. Cu toate acestea, tinere┼úea ┼či nepriceperea vl─âstarului regal ┼či-au spus mai mult cuv├óntul ├«n cazul lui Carl Gustaf, c─âruia nu i-a fost u┼čor s─â pozeze exemplar de pe tronul ┼ú─ârii nordice, a┼ča cum a f─âcut-o Elisabeta, c├ónd a primit coroana.

Scandalurile ┼či controversele s-au ┼úinut lan┼ú de regele care a ├«mplinit 75 de ani pe 30 aprilie, unul care ascunde un trecut de playboy dependent de sex ┼či alcool. C├ónd a preluat tronul regatului suedez de la bunicul s─âu, Gustaf VI Adolf, Carl a f─âcut-o din pozi┼úia unui t├ón─âr c─âruia i-a lipsit─â toat─â via┼úa figura patern─â ┼či care-a fost obligat dintotdeauna s─â-┼či ascund─â emo┼úiile ├«n public, dar ┼či ├«n privat. Tat─âl s─âu, prin┼úul mo┼čtenitor Gustaf Adolf, a murit ├«n anul 1947, la doar 40 de ani, ├«ntr-un accident aviatic, pe c├ónd mezinul ┼či unicul s─âu fiu, Carl, avea doar nou─â luni. Nu este u┼čor ca de la o astfel de v├órst─â fraged─â s─â fii tratat ca mo┼čtenitor al unui regat. Ei bine, c├ónd s-a ├«nt├ómplat asta, t├ón─ârul monarh n-a fost preg─âtit s─â renun┼úe la stilul de via┼ú─â de dinainte, unul care implica vizite regulate la petrecerile cu tent─â sexual─â ce se ┼úineau ├«n cluburile unui Stockholm lipsit de inhibi┼úii.

stanga
dreapta
6 19406986 7547135 image m 9 1570469745769 jpg jpeg
3 profimedia 0209947730 jpg jpeg
8 queen sofia png png
7 profimedia 0233157747 jpg jpeg
1 profimedia 0226392002 jpg jpeg

Dezv─âluirile au fost f─âcute ├«n biografia din 2010 ÔÇťThe Reluctant MonarchÔÇŁ, ├«n care se continua ┼či mai scandalos. Clubul la care eraÔÇŽ abonat regele ├«i apar┼úinea unei persoane care n-ar fi trebuit s─â fac─â parte din anturajul unui aristocrat: un ex-gangster pe numele lui Mille Markovich. Acest club de┼úinea mai multe dormitoare ├«n care escortele ├«┼či f─âceau treaba cu clien┼úii lor din ├«nalta societate. Ei bine, acest gangster de origine s├órb─â sus┼úine c─â se afl─â ├«n posesia unor fotografii ale regelui ├«mpreun─â cu dou─â femei goale ├«n clubul sau mai bine zis bordelul s─âu. Desigur c─â regele suedez f─âcea tot ce ┼úinea de el pentru ca aceste vizite s─â r─âm├ón─â secrete, cer├ónd poli┼úiei suedeze s─â cure┼úe... dup─â el, ┼či anume s─â distrug─â orice dovad─â a prezen┼úei sale acolo. "E dezgust─âtor s─â afli c─â regele f─âcea ni┼čte promisiuni ireale unor fete naive ┼či s─ârace, pentru a le convinge s─â fac─â sex cu el. Nu ┼či-a ┼úinut niciodat─â cuv├óntul cum c─â le-ar ajuta ├«n carier─â sau s─â ob┼úin─â un anumit job, dup─â ce primea ce voia de la ele", scrie jurnalistul Thomas Sj├Âberg, autorul explozivei biografii.

Aventurile scandaloase ale lui Carl Gustaf se ├«nt├ómplau ├«ntr-o vreme ├«n care acesta ├«┼či tr─âia primii ani de mariaj cu o femeie superb─â, cu origini exotice, ┼či anume Regina Silvia, acum ├«n v├órst─â de 77 de ani. N─âscut─â Silvia Renate Sommerlath ├«n Heidelberg, Germania, dintr-un tat─â neam┼ú ┼či o mam─â brazilianc─â, primele joburi ale Silviei au fost de traduc─âtor, iar asta i-a dat ocazia s─â-┼či cunoasc─â so┼úul. Cu ocazia Olimpiadei de Var─â de la M├╝nchen din 1972, Silvia s-a angajat ca traduc─âtoare ┼či hostess─â pentru personalit─â┼úile importante prezente la evenimentul sportiv, printre care s-a num─ârat ┼či pe atunci prin┼úul mo┼čtenitor Carl Gustaf al Suediei. Fermecat de frumuse┼úea fetei, suedezul a invitat-o la mas─â chiar ├«n ziua ├«n care a cunoscut-o.

3 profimedia 0209947730 jpg jpeg

La ├«nceput, Carl ┼či Silvia ┼či-au ┼úinut rela┼úia secret─â, mul┼úi fiind de p─ârere c─â femeia misterioas─â cu care se vede regele suedez este, de fapt, Prin┼úesa Margareta a Rom├óniei, cu care s-a mai zvonit, ├«n trecut, c─â s-ar iubi suedezul. Ambele femei erau brunete ┼či frumoase, de aici ┼či confuzia. De-abia ├«n martie 1976 ┼či-a anun┼úat t├ón─ârul rege logodna cu nem┼úoaica Silvia, iar ├«n luna iunie a aceluia┼či an, cei doi se c─âs─âtoreau la Catedrala din Stockholm. Privind pozele din tinere┼úe cu cei doi, ai zice c─â regele a tras lozul cel mare, lu├óndu-┼či o nevast─â irepro┼čabil─â. Cert este c─â Silvia a c├ó┼čtigat o coroan─â, dar nu ┼či un so┼ú, c─âci aventurile extra-maritale ale lui Carl au debusolat-o ├«nc─â din primii ani de c─âsnicie.

┼×i nu s-au oprit la acei ani, ci s-au accentuat ├«n deceniul ÔÇÖ90, atunci c├ónd Carl ┼či-a f─âcut un obicei din a c─âl─âtori ├«n SUA, unde vizita cluburile de striptease, ┼či a ├«nceput, colac peste pup─âz─â, ┼či o aventur─â cu o vedet─â pop din Suedia. Regina Silvia ┼čtia ┼či t─âcea. Este vorba despre fosta c├ónt─ârea┼ú─â pop Camilla Henemark, pe jum─âtate nigerian─â, pe jum─âtate suedez─â, acum ├«n v├órst─â de 56 de ani, care sus┼úine c─â, la sf├ór┼čitul anilor ÔÇÖ90, monarhul cu ochelari s-a ├«ndr─âgostit at├ót de tare de ea, ├«nc├ót i-a promis c─â-┼či va abandona so┼úia, familia ┼či coroana ┼či vor fugi ├«mpreun─â pe o insul─â din Pacificul de Sud. Evident c─â nu s-a ┼úinut de cuv├ónt.

ÔÇťDepinde ce vrei s─â spui prin sex ┼či cluburi de striptease. Este o defini┼úie destul de larg─âÔÇŁ, a fost ┼čubreda ap─ârare a regelui, dup─â apari┼úia acestor dezv─âluiri, ├«n 2010, unele care nu i-au zguduit prea tare tronul. Ast─âzi, peste trecutul dezgropat ├«n urm─â cu zece ani s-a depus, din nou, praful uit─ârii, iar regele devenit de opt ori bunic se bucur─â ├«n lini┼čte de domnia ├«nceput─â at├ót de agitat.

Foto: ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Leti (7) jpg
Prin┼úesa mo┼čtenitoare Victoria a Suediei Lisbon (3) jpg
printul charles jpg
andrew4 jpg
Principele Nicolae și Alina 23 jpg
regina profimedia 0703482714 jpg
Regina Elisabeta jubileu jpg
beatrice profimedia 0700806593 jpg
Prin┼úul mo┼čtenitor Frederik al Danemarcei ┼či prin┼úesa Mary OK Mag jpg
Meghan Markle și Harry OK Mag jpg
Printul Paul nu a fost recunoscut niciodata de Regele Mihai jpg
Prin╚Ťesa Beatrice de York ╚Öi so╚Ťul Edoardo Mapelli Mozzi jpg
Kate Ziua Armatei (2) jpg
FotoJet (28) jpg
Prin╚Ťesa Diana cu Harry ╚Öi Will (4) jpg
letizia leonor profimedia 0702872001 jpg
Alina Maria si Nicolae al Romaniei in costum popular romanesc de Sanziene (5) jpg
Prin╚Ťul William ╚Öi Prin╚Ťul George jpg