Caroline de Monaco și Charles, idila „forțată” care ar fi trebuit s-o facă regină

9 octombrie, 2024

Dragoste sau conveniență? Din șirul poveștilor regale uitate face parte și această șansă pe care Prințesa de Monaco a avut-o de-a se alătura Familiei Regale britanice, dar căreia i-a dat cu piciorul pentru dragostea unui om de rând.

Cu siguranță, Charles a plăcut-o, de vreme ce s-a simțit trădat când ea l-a ales pe Philippe Junot.
Cu siguranță, Charles a plăcut-o, de vreme ce s-a simțit trădat când ea l-a ales pe Philippe Junot.

Este uimitor faptul că în secolul al XX-lea căsătoriile erau încă aranjate în căutarea unei imagini bune și, desigur, a viitorului Coroanei. 

Ani de zile, Prințesa Caroline de Monaco a fost considerată una dintre cele mai dorite tinere de pe scena regală. Fiica cea mare a lui Rainier și a lui Grace Kelly era frumoasă, elegantă și provenea dintr-o familie aristocrată. Ce puteai cere mai mult? Bărbați din întreaga lume îi cereau atenția, dar tatăl ei, conștient că nu va domni niciodată în Principat, avea pentru ea alte planuri, mai ambițioase, care erau departe de povestea de dragoste ideală.

Deși nu a vorbit niciodată deschis despre această perioadă, ani de zile familia ei i-a organizat întâlniri cu prinți europeni. Într-una dintre aceste ieșiri aranjate, prințesa în vârstă de 20 de ani l-a întâlnit pe Charles al Angliei. Întâlnirile dintre ei erau tot mai dese în anii '70 făcând ca zvonurile despre o relație sentimentală între ei și despre posibilitatea ca Prințesa Caroline de Monaco să devină viitoare regină a Angliei să fie o fantezie absolută.

Cu toate acestea, în același timp în care presa îi fotografia pe Caroline și pe Charles și vorbea despre ipotetica lor poveste de dragoste, fiica lui Grace Kelly se îndrăgostise de Philippe Junot, un om de afaceri cu 17 ani mai mare decât ea, care a spulberat pentru totdeauna visul lui Rainier de a-și vedea fiica devenind regină și cu care s-a căsătorit în 1978, ignorând complet sfatul tatălui său.

De atunci, în cei 50 de ani care s-au scurs de la „idila lor forțată”, i-am văzut rar pe Caroline de Monaco și pe Charles al Angliei fiind în același loc. De fapt, a fost surprinzător faptul că prințesa nu a participat la încoronare, având în vedere că legătura lor a fost una platonică. În privat, însă, se zvonește că britanicul s-a simțit lezat și înșelat de ea, chiar dacă nu-i mai poartă demult pică.

Din păcate, timpul a dovedit că nici Philippe Junot nu era dragostea ei pe viață, Prințesa Caroline divorțând după doi ani de la nuntă, iar apoi cunoscându-l pe cel care avea să devină marea iubire a vieții sale: Stéfano Casiraghi. După o curte îndelungată, cuplul s-a căsătorit în cadrul unei ceremonii intime, cu doar 30 de invitați, în 1983. Cu doi ani mai devreme, însuși Charles se căsătorise cu o foarte tânără Diana Spencer. În timp ce relația dintre Caroline și Stefano s-a încheiat în cel mai tragic mod, cu moartea acestuia într-un accident în 1990, cea dintre Charles și Lady Di nu a fost departe - un divorț controversat și o moarte care a șocat lumea.

Viața lor amoroasă nu s-a încheiat aici. Charles și-a îndeplinit visul de a-și trăi marea poveste de dragoste cu Camilla Parker, până când aceasta a devenit Regina Angliei, iar Prințesa Caroline de Monaco și-a refăcut viața alături de Ernest de Hanovra, o căsnicie complet distrusă, în timpul căreia s-a născut fiica lor, Alexandra. Fără îndoială, două vieți foarte intense al căror viitor ar fi putut fi foarte diferit dacă Prințesa Caroline ar fi acceptat să-și ducă mai departe povestea cu prințul englez de atunci.

FOTO: Getty Images



Recente pe Ok! Magazine

Margareta a României foto Facebook jpg
Printul George, Printul William, Printul Louis, Printesa Kate, Printesa Charlotte, Regele Charles, Regina Camilla, Ducesa Sophie si Lady Louise Windsor  la Trooping the Colour 2024  profimedia 0881839450 jpg
Lilibet Diana Mountbatten Windsor, Profimedia (1) jpg
Ducesa Sophie și Prințul Edward Foto Profimedia (4) jpg
Meghan Markle Foto Profimedia jpg
Regina Mary a Danemarcei Foto Profimedia (1) jpg
Prințul Harry și Meghan Markle însărcinată, în 2019, Foto Getty (3) jpg
Regele Felipe   GettyImages 1781874528 jpg
Pippa Middleton nuntă, GettyImages (2) jpg
Printesa Kako in tribune la tenis la Jocurile Japoniei   profimedia 0914636054 jpg
Nicole Coste, iubita stewardesa a lui Albert de Monaco, mama lui Alexandre Grimaldi   Instagram 2 jpg
Diana Vanity Fair jpg
Principesa Sofia la ambasada Germaniei de Ziua Germaniei   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale (1) jpg
FotoJet Mary (2) jpg
Meghan Markle dieta jpg
Kate Middleton  foto   Profimedia jpg
Kate și Beatrice, Profimedia jpg
regele charles al iii lea profimedia jpg