Casa Regal─â din Rom├ónia aduce ├«napoi la Pele┼č inima Reginei Maria

22 octombrie, 2015
regina maria a romanilor jpg jpeg

Dup─â re┼čedin┼úa regal─â de la Balcic ┼či Muzeul de Istorie a Rom├óniei, relicva regal─â va ajunge, din nou, acas─â.

image

Un nou moment istoric pentru Casa Regal─â a Rom├óniei. Cu ocazia zilei de na┼čtere a Regelui Mihai I, care va s─ârb─âtori ├«mplinirea a 94 de ani, membrii familiei regale au f─âcut demersurile necesare pentru readucerea inimii Reginei Maria la Peli┼čor.

Relicva a fost p─âstrat─â, de la decesul ei din 1938 ├«ncoace, ├«ntr-o caset─â de argint. Ultima dorin┼ú─â a suveranei a fost ca inima sa s─â fie depus─â, dup─â moarte, la re┼čedin┼úa regal─â Balcick, locul pe care l-a iubit nespus. ├Äns─â, realit─â┼úile geopolitice au f─âcut ca, ├«ncep├ónd din 1940, la doar doi ani de la decesul suveranei, acest lucru s─â nu mai fie posibil. O solu┼úie temporar─â a fost p─âstrarea ei la Castelul Bran, ├«ns─â capela de acolo a fost desecralizat─â ├«n perioada comunist─â. Inima a fost transferat─â apoi la Muzeul Na┼úional de Istorie din Bucure┼čti. ├Än situa┼úia dat─â, ├«n care Balcicul se afl─â ├«n afara teritoriului na┼úional, Regele Mihai a decis ca, pentru o perioad─â nedeterminat─â, locul inimii bunicii sale s─â fie Salonul de Aur, unde suverana ┼či-a g─âsit sf├ór┼čitul.

image

Evenimentul va avea loc pe 3 noiembrie, primul popas al casetei de argint ce p─âstreaz─â inima Reginei Maria fiind programat pentru ora 11.00, ├«n fa┼úa Muzeului Na┼úional de Istorie, pe Calea Victoriei din Bucure┼čti. Publicul doritor s─â asiste la ceremonie va avea acces liber, pe ambele trotuare din fa┼úa muzeului, un segment din Calea Victoriei urm├ónd a fi ├«nchis, pentru 45 de minute.

De acolo, escorta regal─â va pleca la Sinaia. Potrivit comunicatului remis de Casa Regal─â, ÔÇ×Inima Reginei Maria va fi a┼čezat─â ├«n locul unde a b─âtut pentru ultima oar─â, Camera de Aur a castelului regal Peli┼čorÔÇť ÔÇô odaia preferat─â a Suveranei, "unde a trecut la cele ve┼čnice, ├«n ziua de luni, 18 iulie 1938, la ora 17.38".

Pentru a respecta dorin┼úa testamentar─â a Reginei Maria, inima va fi acoperit─â, pe toat─â durata procesiunii, ca ┼či pe soclul ei din Salonul de Aur, cu stindardul Rom├óniei ┼či cel al Marii Britanii.

image

Foto: pagina oficial─âRecente pe Ok! Magazine

disney2 jpg
kate profimedia 0692807835 jpg
Ducesa Catherine jpg
printesa22 jpg
Regina Elisabeta, Charles și Diana jpg
letizia profimedia 0692223665 jpg
asta7 jpg
profimedia 0691364927 jpg
chelsy davy profimedia 0257963874 jpg
megi92 jpg
elisabeta profimedia 0691649232 (1) jpg
leti10 jpg
regina profimedia 0690948732 jpg
Regina Elisabeta jpg
William vizit─â Glasgow jpg
FotoJetDukes jpg
stephanie2 jpg
Letizia la Oceanograf jpg