Patru regi ai Spaniei, reuniți la funeraliile Reginei Elisabeta. Au stat chiar lângă sicriul regal

21 septembrie, 2022
Regii Spaniei (6) jpg

Regele emerit al Spaniei, Juan Carlos I, a făcut efortul de a participa la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Acesta a fost însoțit de Regina Sofia. Cuplul regal este văzut pentru prima oară în doi ani alături de Regele actual, fiul lor Felipe al VI-lea și soția sa, Regina Letizia.

Lângă sicriul regal al fostul monarh britanic s-au aflat astfel, laolaltă, patru regi ai Spaniei. Ultima oară când au fost văzuți împreună a fost tot la o înmormântare, cea a Infantei Pilar a Spaniei, Ducesa de Badajoz și Vicontesă de La Torre, ce a avut loc pe 28 ianuarie 2020, la Basilica de El Escorial.

Juan Carlos I, Sofia a Spaniei, Regina Letizia și Regele Felipe au stat pe rândul doi în spatele sicriului regal. Înaintea lor s-au aflat Margaret a Danemarcei, cu fiul său, Prințul Frederick. Regele Carl Gustav al Suediei, cu Regina Silvia, Regele William al Olandei și Regina Maxima, cu Prințesa Beatriz. Tatăl Regelui Felipe a a fost rege al Spaniei între 1975 şi 2014.

După înmormântarea de stat, Regele Charles al III-lea a invitat casele regale la Castelul Windsor pentru o altă ceremonie religioasă, înainte de înmormântarea propriu-zisă. Regele Felipe și Regina Letizia, împreună cu Regina Sofia au acceptat invitația, însă fostul Rege Juan Carlos I a refuzat și nu a mai participat la reuniunea de la Castelul Windsor.

Între casele regale britanice și spaniole există o legătură strânsă de prietenie, dar și de rudenie, ce ține de câteva secole. Ducele de Edinburgh, soțul fostei regine, s-a născut în Grecia și era un unchi mai îndepărtat al Reginei Sofia, dar avea și o legătură de rudenie îndepărtată cu Regele emerit Juan Carlos I. Ei erau stră-stră-nepoții Reginei Victoria a Angliei. Mai mult, Constantin al Greciei, fratele Reginei Sofia și unchiul lui Felipe VI, a fost unul dintre nașii de botez ai Prințului William.

Foto: ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Regina Rania în SUA jpg
diana si andrew profimedia 0595571834 jpg
Printul William Printul Harry funeralii regina Elisabeta foto EPA EFE
3 regina elisabeta a marii britanii tanara 10 jpg jpeg
Prinţesa Diana
sarah86 jpg
FotoJetEle jpg
charles37 jpg
william harry 2 jpg
eg2 jpg
Letizia în SUA (5) jpg
clar2 jpg
Kate Middleton (5) jpg
Meghan Markle si regina Elisabeta  png
bhutan profimedia 0723909669 jpg
tev jpg
charles901 jpg
Prințesa Beatrice de York și Prințesa Eugenie (sursa FOTO Instagram)