Ce spune Casa Regală spaniolă despre operația la picior a Reginei Letizia

13 iunie, 2024

Da, e o regină care nu mai poartă tocuri și care a integrat cu succes încălțămintea sport în viața ei de zi cu zi. Dar cât de gravă e problema ei?

Regina Letizia stă tot mai mult așezată. FOTO: Profimedia
Regina Letizia stă tot mai mult așezată. FOTO: Profimedia

Regina Letizia nu trebuie să se supună unei intervenții chirurgicale. E certitudinea dată chiar de Casa Regală spaniolă, după ce jurnaliștii au contactat departamentul de comunicare al acesteia. „Nu este adevărat că Majestatea Sa Regina va fi supusă unei intervenții chirurgicale pentru fractura pe care o are la picior", a venit răspunsul oficial.

Informația despre o posibilă intervenție chirurgicală a apărut după o întâlnire între soția Regelui Felipe al VI-lea și jurnalista Belén Esteban la ceremonia de închidere a celei de-a 16-a ediții a programului "Euros from your Paycheck", în cadrul căruia angajații Banco Santander, prin donații, promovează proiecte care îmbunătățesc societatea.

Potrivit celor declarate de Belén câteva ore mai târziu, în timpul conversației lor, ea a întrebat-o pe Regina Letizia cum se simte, întrucât în urmă cu mai bine de o lună și-a fracturat falanga proximală a degetului mijlociu de la piciorul drept, după ce s-a lovit cu acesta de o masă în reședința sa de la Palatul Zarzuela. De atunci, Regina Letizia poartă dar încălțăminte largă și fără toc și merge șchiopătând ușor.

Palatul Zarzuela a anunțat despre acest incident la începutul lunii mai, iar de atunci nu au mai fost oferite detalii despre evoluția afecțiunii suveranei spaniole. În ultimele săptămâni, încălțămintea purtată de regină a fost în centrul atenției după ce aceasta a fost văzută așezată la ceremonia sărutului în timpul dineului de gală oferit de Regele și Regina Olandei pentru Regele Felipe și Regina Letizia în timpul călătoriei lor de stat din 17 aprilie. Imaginea a fost cât se poate de surprinzătoare și a avut un mare impact, deoarece nu mai fusese văzută până atunci un monarh stând jos, în timp ce ceilalți toți erau în picioare. Soția lui Felipe al VI-lea i-a salutat pe cei 240 de invitați de pe un scaun. Faptul că a trebuit să stea în picioare timp de aproape o oră, fără să se miște și încălțată cu sandale de 12 centimetri (sandale marca Martinelli X Redondo) a făcut-o pe suverană să opteze pentru încălțări mai relaxate, pentru a nu agrava simptomele neuromului Morton, de care suferă cronic de ani de zile.

Pe lângă această problemă, fractura de falangă a făcut necesară efectuarea unei sindactilii terapeutice, adică ținerea împreună a două degete pentru a favoriza imobilizarea celui afectat. Recomandarea medicală includea aplicarea de gheață și repaus, dar „dorința Reginei Letizia este de a menține programul de activități planificat, deși va trebui să facă acest lucru cu încălțăminte diferită de cea obișnuită, chiar și la evenimentele oficiale sau de gală, pentru timpul necesar - posibil săptămâni - până la vindecarea falangei fracturate", după cum a relatat Casa Regală la vremea respectivă.

FOTO: Profimedia, Getty Images, Casa Regală spaniolăRecente pe Ok! Magazine

Mahra PNG
Edward al VIII-lea și Wallis Simpson
Tatiana Santo Domingo si Niarchos in Creta   Instagram (6) jpg
Kate Middleton la Natural History Museum în 2021, Profimedia (3) jpg
Charlene și Albert de Monaco foto Facebook jpg
Printul Guillaume si Printesa Stephanie de Luxemburg   Marea Curte Ducala (6) jpg
Letizia și Felipe la Premiile ABC, Profimedia (3) jpg
Kate Middleton  foto   Profimedia jpg
Regina Maria recolorizare cu AI   Florin Rostariu jpg
Regina Maria a Romaniei, Profimedia (1) jpg
Printesa Rajwa si Printul Hussein al Iordaniei inainte de a deveni parinti   Casa Regala hasemita 2 jpg
Regele Felipe, Letizia, Leonor și Sofia profimedia 0890280483 jpg
Kate Middleton  GettyImages jpg
Kate și William i au avut ca oaspeți în 2019 pe Regele Felipe și Regina Letizia, Foto Getty Images (4) jpg
Alina Maria și Nicolae al României alaturi de cei doi copii foto Facebook jpg
Kate Middleton și Regina Camilla foto GettyImages 1400594602 jpg
Kate, William, George, Charlotte și Louis GettyImages 1243027787 jpg
Charlotte și Kate, Profimedia (1) jpg