A avut Prinţul Philip o aventură cu o balerină rusă? Cine a fost frumoasa Galina Ulanova?

13 aprilie, 2021
1 fotojet 11 jpg jpeg

Cu tot respectul pentru ducele care a plecat dintre noi pe 9 aprilie, trecutul lui n-a fost chiar cel al unui sfânt.

S-a scris multe despre infidelit─â┼úile din tinere┼úe ale Prin┼úului Philip, unele pe care Regina Elisabeta le-a cunoscut destul de bine ┼či le-a iertat, pentru binele coroanei. Serialul The Crown a scos ├«n eviden┼ú─â multe dintre aceste derapaje sentimentale ale so┼úului reginei, cu actri┼úe, c├ónt─âre┼úe ┼či balerine ale acelor vremuri. ├Äntr-o episod din al doilea sezon, Claire Foy, actri┼úa care o interpreteaz─â pe regin─â, descoper─â ├«n bagajul de c─âl─âtorie al so┼úului ei o fotografie cu o frumoas─â balerin─â, lucru care o face s─â-┼či pun─â ├«ntreb─âri despre stabilitatea mariajului ei.

Este vorba despre balerina rusă Galina Ulanova, o artistă care a existat în realitate, fără să existe, însă, vreo dovadă că Prinţul Philip a avut o aventură cu aceasta.

2 profimedia 0393831015 jpg jpeg
stanga
dreapta
2 profimedia 0393831015 jpg jpeg
3 profimedia 0370286260 jpg jpeg
1 fotojet 11 jpg jpeg

Aceast─â balerin─â din Rusia, angajat─â a Baletului Bal┼čoi, a dansat pe scenele teatrelor londoneze ├«n 1956 ┼či a fost considerat─â una dintre cele mai talentate balerine ale secolului XX. Turneul celebrei trupe de balet ├«n Londra a f─âcut, atunci, senza┼úie, britanicii form├ónd cozi imense pentru a-┼či cump─âra bilete la una dintre reprezenta┼úii, Galina fiind una dintre vedetele spectacolelor.

3 profimedia 0370286260 jpg jpeg

Ulanova avea, pe atunci, 46 de ani ┼či era, deci, cu 16 ani mai ├«n v├órst─â dec├ót Regina Elisabeta. ├Än plus, artista avea reputa┼úia de a fi foarte distant─â ┼či discret─â ┼či sunt foarte mici ┼čansele ca aceasta s─â-┼či fi g─âsit timp, ├«n acel an, pentru o aventur─â cu Prin┼úul Philip. Atunci c├ónd Ulanova a murit ├«n anul 1998, s-a scris c─â aceasta a avut mai mul┼úi so┼úi, dar c─â a sf├ór┼čit al─âturi de o femeie, care i-a satisf─âcut toate nevoile. 

Biografa Sarah Bradford a scris ├«n cartea Queen Elizabeth II: Her Life in Our Times c─â Philip a avut, ├«ntr-adev─âr, aventuri, dar c─â prefera femeile care nu erau celebre: ÔÇťNu era genul care curta actri┼úele. Era interesat de altceva, diferit. Femeile pe care punea ochii erau mereu mai tinere dec├ót el, frumoase de obicei ┼či cu origini aristocratice.ÔÇŁ

Foto: ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Leti (7) jpg
Prin┼úesa mo┼čtenitoare Victoria a Suediei Lisbon (3) jpg
printul charles jpg
andrew4 jpg
Principele Nicolae și Alina 23 jpg
regina profimedia 0703482714 jpg
Regina Elisabeta jubileu jpg
beatrice profimedia 0700806593 jpg
Prin┼úul mo┼čtenitor Frederik al Danemarcei ┼či prin┼úesa Mary OK Mag jpg
Meghan Markle și Harry OK Mag jpg
Printul Paul nu a fost recunoscut niciodata de Regele Mihai jpg
Prin╚Ťesa Beatrice de York ╚Öi so╚Ťul Edoardo Mapelli Mozzi jpg
Kate Ziua Armatei (2) jpg
FotoJet (28) jpg
Prin╚Ťesa Diana cu Harry ╚Öi Will (4) jpg
letizia leonor profimedia 0702872001 jpg
Alina Maria si Nicolae al Romaniei in costum popular romanesc de Sanziene (5) jpg
Prin╚Ťul William ╚Öi Prin╚Ťul George jpg