"A căzut Forth Bridge!" Codul care va anunţa moartea Prinţului Philip şi cum va arăta înmormântarea dorită de soţul reginei, una gândită chiar de el

2 martie, 2021
4 gettyimages 1616973 jpg jpeg

Veştile nu sunt deloc încurajatoare în ceea ce-l priveşte pe soţul Reginei.

În vârstă de 99 de ani, Prinţul Philip a fost transferat, azi, de la spitalul londonez în care era tratat pentru o infecţie nespecificată, la un spital specializat în boli de inimă. Surse spitaliceşti susţin că prinţul va fi ţinut, acolo, sub observaţie pentru o afecţiune cardiacă preexistentă şi că nu sunt şanse ca acesta să părăsească spitalul până la sfârşitul săptămânii.

2 regina jpg jpeg

Deşi reprezentanţii palatului au un ton optimist în ceea ce-l priveşte pe soţul Reginei Elisabeta, faptul că acesta este tratat în spital încă din 17 februarie este puţin îngrijorător. Nu putem să ne întrebăm ce se poate întâmpla dacă Prinţul Philip pleacă dintre noi, mai devreme sau mai târziu, având în vedere şi vârsta lui record, prinţul împlinind 100 de ani pe 10 iunie. Ei bine, pentru acest trist eveniment, stafful regal şi autorităţile au pregătit un plan denumit Operaţiunea Forth Bridge, după denumirea unui pod între regiunile scoţiene Edinburgh şi Fife. "Forth Bridge is down!" va fi numele de cod sub care se va anunţa, atunci când se va întâmpla, moartea prinţului.

5 gettyimages 102180869 jpg jpeg
stanga
dreapta
2 regina jpg jpeg
5 gettyimages 102180869 jpg jpeg
4 gettyimages 1616973 jpg jpeg

Informaţia nu va fi aflată până ce Buckingham Palace nu va face un anunţ oficial, în decurs de câteva ore de la pronunţarea decesului. Dacă acesta se întâmplă noaptea, anunţul va fi făcut nu mai devreme de 8am. În acel moment, Regatul britanic va intra într-o perioadă de doliu naţional, iar steagurile vor fi coborâte în bernă. 

Fiind soţul Reginei, Ducele de Edinburgh are tot dreptul la o înmormântare de stat, însă se spune că acesta a specificat că nu vrea tot acel tam-tam şi că preferă o ceremonie discretă la Capela St George din Windsor, în stil militar, urmată de înmormântarea la Grădinile Frogmore din jurul Castelului Windsor.

Mai mult, având în vedere vârsta şi starea sa precară de sănătate, se zvoneşte că Philip însuşi s-a implicat în organizarea ceremoniei sale de înmormântare, dorind ca la eveniment să fie prezentă doar familia, apropiaţii şi şefii de state din Commonwealth. Mai mult, fostul secretar al palatului, Dickie Arbiter, susţine că membrii foarte în vârstă ai familiei regale obişnuiesc să participe chiar şi la repetiţiile pentru propria lor înmormântare, cea a Reginei Elisabeta având loc cel puţin o dată pe an.

Cea mai recentă înmormântare de stat a unui membru al familiei regale a fost cea din 9 aprilie 2002, a Reginei-Mame Elisabeta, mama actualei suverane.

Foto: Getty ImagesRecente pe Ok! Magazine

meghan archie jpg
kate41 jpg
kate86 jpg
printesa charlene (8) jpg
kate middleton profimedia 0705251387 jpg
diana55 jpg
leonor profimedia 0705050993 jpg
char3 jpg
charles80 jpg
Ducii de Cambridge și copiii (4) jpg
leonor sofia profimedia 0704820910 jpg
FB 00 Charlene jpg
Letizia Teatro Real jpg
diana profimedia 0646169092 jpg
Meghan Markle la Invictus (3) jpg
Mircea Grigore Carol Lambrino fiul lui Carol al II lea si al Ioanei Zizi Lambrino (3) jpg
charles21 jpg
Leti (7) jpg