Aflat la București, Arhiepiscopul de Canterbury a spus că încoronarea îi dă „coșmaruri”

14 martie, 2023

Justin Welby, cel care va conduce ceremonia de încoronare a regelui Charles al III-lea, a fost primit în vizită la Palatul Elisabeta de către Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Consort.

Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, primit de Majestatea Sa Margareta 01 (4) jpeg

Arhiepiscopul de Canterbury a fost invitat la un dejun oferit de Custodele Coroanei, care este verișoara lui Charles al III-lea, care urmează a fi încoronat pe 6 mai. Vorbind despre această legătură și despre relația noului suveran britanic cu România, Justin Welby a spus că „Este evident o țară pe care o cunoaște și de care e foarte atașat și e foarte bine informat. Prima mea vizită a fost în 1981 și am venit cu o mie de biblii ascunse într-un compartiment secret al microbuzului pe care trebuie să le ducem bisericilor. Și era un loc foarte diferit”.

De altfel, Arhiepiscopul de Canterbury a avut ocazia, în trecut, să-l vadă și pe regretatul Rege Mihai. "În anii 1960 am fost cu tătal meu în Monte Carlo și a spus - trebuie să îți fac cunostinta cu cineva regele Mihai ale României, care era în exil. Îmi amintesc asta foarte limpede." 

Ieri, acesta a fost invitat de fiica cea mare a Regelui Mihai, Margareta, să lase un simbol al speranţei şi al păcii în grădina Palatului Elisabeta. Astfel că cei doi au plantat un arțar roșu. Din 2011, aici este și un arțar auriu plantat de însuși Regele Charles al III-lea, care i-a și vorbit despre România miercurea trecută, când s-au întâlnit ultima dată.

Cei doi au discutat despre pregătirile pentru marea zi de 6 mai și, întrebat de acest aspect, Arhiepiscopul de Canterbury a spus că încoronarea îi dă „coșmaruri”. "Am coșmaruri în legatură cu asta, ultimul a fost că am uitat să îmi pun pe mine veşmintele - care sunt 8 la număr. La jumătatea ceremoniei de încoronare am realizat că eram imbracat într-un sacou și o pereche de pantaloni încercând să duc la capăt încoronararea."

În ultimul deceniu, liderul Bisericii Anglicane a condus ceremoniile religioase majore ale Angliei și ale Familiei Regale britanice, precum comemorarea Ducelui de Edinburg în martie 2022 și funeraliile de Stat ale Reginei Elisabeta a II-a, în septembrie 2022. Arhiepiscopul de Canterbury este cel care va conduce ceremonialul Încoronării Regelui Charles al III-lea, la Abația Westminster, în ziua de 6 mai 2023, despre care spune că "vine cu o onoare imensă. Dincolo de glumă, este cel mai mare privilegiu să pot să fac asta. Majestatea Sa Regele este un om remarcabil, cu o profundă compasiune și un extraordinar simț de ajutorare".

FOTO: Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale



Recente pe Ok! Magazine

Prințesa Beatrice și Edoardo Mapelli Mozzi, GettyImages jpg
Harry și William în uniforme, GettyImages jpg
Kate Middleton William Camilla și Charles foto GettyImages 1343663306 jpg
Prințul Louis Foto Profimedia (1) jpg
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (2) jpg
Harry și Meghan profimedia 0801441590 jpg
Kate Middleton și Prințul William (1) jpg
Prințul Louis fotografie aniversară la 6 ani jpg
Lady Gabriella Kingston și Thomas Kingston, Profimedia jpg
Pippa, Carole și Kate Middleton, Profimedia (1) jpg
Kate Middleton și Louis  foto   GettyImages jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
Printesa Isabella a Danemarcei Foto Getty Images jpg
Wallis Simpson și Ducele de Windsor   GettyImages 3430676 jpg
Prințesa Charlene de Monaco la campionatul de rugby  GettyImages 2147944792 jpg
Regina Camilla Foto profimedia (6) jpg
FotoJetdeKent jpg
regele charles si william si harry jpg