Apariţie elegantă a Prinţesei Kako, nepoata Împăratului Naruhito al Japoniei

22 martie, 2023

Una dintre cele mai delicate prezenţe din Familia Imperială niponă a început să aibă apariţii publice tot mai dese, pe fondul retragerii surorii sale, Mako, şi a izolării în care trăieşte verişoara sa, Prinţesa Aiko.

Printesa Kako a Japoniei   profimedia 0763131873 jpg

Nu e uşor să fii femeie într-o familie de rang înalt din Japonia. Cu atât mai puţin, dacă vorbim chiar despre Familia Imperială niponă. Şi asta pentru că regulile casei sunt stricte, iar viitorul nu le rezervă moştenitoarelor ascensiunea la tron, ca la curţile europene.

Este şi cazul Prinţesei Aiko, unica fiică a Împăratului Naruhito al Japoniei, care nu are şanse să-i urmeze tatălui său şi care duce o existenţă destul de izolată în Palatul Imperial din Tokyo. Cât despre celelalte două tinere de la Palat, surorile Mako şi Kako, fiicele Prinţului Akishino, fratele mai mic al Împăratului (şi următorul în succesiunea la tron), ele au un statut similar Prinţeselor Beatrice şi Eugenie din Casa Regală britanică.

Cum Prinţesa Mako s-a retras din Familia Regală, alegând să se căsătorească cu un "om de rând", Kei Komuro, un fost coleg de facultate cu care s-a mutat în Statele Unite, rolul de reprezentare a Familiei Imperiale a trecut în seama surorii sale mai mici, Prinţesa Kako - fratele lor, Prinţul Hisahito (17), neavând încă vârsta pentru asemenea sarcini.

Ca fiică a viitorului împărat al Japoniei, Prinţesa Kako a început să bifeze tot mai des ieşiri publice, iar zilele trecute a fost văzută în timp ce vizita grădina Kairakuen din Mito, în timpul căreia a participat şi la o ceremonie de plantare a unui cireş, adus chiar de la Palatul Imperial din Kyoto. Se ştie, de altfel, cât de mult preţuiesc japonezii perioada de înflorire a cireşilor, fenomen pe care îl numesc "sakura" şi căruia îi atribuie o valoare deosebită.

Printesa Kako a Japoniei   profimedia 0763420667 jpg

Pentru acest eveniment, Prinţesa Kako a ales să poarte un compleu elegant din trei piese, într-o frumoasă nuanţă de albastru cobalt, cu sacou scurt, helancă şi fustă plisată în degrade - care i-a dat un aer modern şi tineresc, chiar dacă ansamblul per total a fost unul conservator, aşa cum cere eticheta. Ţinuta a fost accesorizată cu geantă plic şi pantofi cu toc clasici, de culoare ecru. 

Ne aşteptăm s-o vedem tot mai des pe Prinţesa Kako ieşind la astfel de evenimente, lucru care mai destinde un pic percepţia publicului asupra Casei Imperiale.

FOTO: Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Meghan Markle Regele Charles jpg
Prințul William Foto Getty images jpg
Kate Middleton în alb, Profimedia jpg
Regele Frederik și Regina Mary, portret de gală PNG
Majestatea Sa Margareta și Principele Radu în vizită la comunitățile dunărene   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale (5) jpeg
Meghan Markle în doliu, Profimedia jpg
Printesa Beatrice   GettyImages 1251110853 jpg
Prințul Archie și Prințesa Lilibet jpg
Samuel Chatto, nepotul Prințesei Margret, s a apucat de olărit   Instagram 7 (4) jpg
Regina Letizia Regele Felipe profimedia 0867585293 jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (1) jpg
Prințul Christian al Danemarcei Foto Instagram Casa Regală Daneză (2) jpg
Prințul Nikolaos al Greciei și Prințesa Tatiana Foto GettyImages (5) jpg
Kate Middleton, Prințesa Charlotte  foto   Getty jpg
Prințesa Victoria a Suediei profimedia 0867505361 jpg
Kate Middleton și Prințul Louis  foto   GettyImages jpg
Regele Juan Carlos la regata   profimedia 0857530431 jpg
FotoJet Harry și Louis jpg