Camilla renunţă la o veche tradiţie de Palat. Cine le va înlocui pe "doamnele de onoare"?

29 noiembrie, 2022

Regina Consoartă vrea să schimbe un obicei vechi de secole, de care Regina Elisabeta era foarte ataşată.

Regina Camilla, Profimedia jpg

Palatul Buckingham a confirmat deja că Regina Camilla nu va mai angaja "doamne de onoare", anunţă "Daily Mail". Asta deşi vorbim despre un serviciu neplătit. Căci o doamnă de onoare este un rol nesalariat acordat femeilor aristocrate care îndeplinesc sarcini similare cu cele ale unui asistent personal, cum ar fi să se ocupe de corespondență și să o însoțească pe regină la angajamentele regale.

Camilla crede că a avea un număr mai mic de personal este "mai în pas cu vremurile", relatează comentatorii regali. Astfel, ea încearcă să se alinieze planurilor noului Rege Charles, care vrea o simplificare a monarhiei, şi aşa "slăbite", asta implicând reducerea numărului de persoane care îndeplinesc sarcini oficiale în cadrul casei regale.

În schimbul acestora, Camilla va avea un grup de șase prieteni apropiați - supranumiți "însoțitorii reginei" - un fel de consilieri personali, care să o însoțească în angajamentele sale. Similar acelor "doamne de onoare", "însoțitorii" nu vor primi un salariu, dar şi atribuţiile lor vor fi reduse, căci nu se vor ocupa, de exemplu, de corespondență sau de planificarea zilnică a evenimentelor.

Cei aleși ca însoțitori ai reginei sunt marchiza de Lansdowne, Jane von Westenholz, Lady Katharine Brooke, Sarah Troughton, Lady Sarah Keswick și baroneasa Chisholm, relatează BBC News și Rebecca English.

Regina Elisabeta a avut cinci doamne de onoare înainte de a muri, printre care Lady Susan Hussey, Dame Mary Morrison, Lady Elizabeth Leeming, Susan Rhodes și Dame Annabel Whitehead, potrivit revistei "Hello!". BBC News relatează că fostele "doamne de onoare" sunt în continuare implicate în Casa Regală, iar noul lor rol constă în asistarea Regelui Charles în planificarea evenimentelor oficiale de la Palat. Ele vor fi cunoscute de acum înainte ca "doamne ale casei", sau "ale gospodăriei" întrucât au fost trimise... la bucătărie. Ele vor avea grijă de meniuri, cămara regală şi detaliile de servire a dineurilor.

FOTO: ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Printul Harry mesaj WellChild jpg
Printul Edward si Contesa de Wessex Sophie   profimedia 0746501122 jpg
sarah ferguson jpg
kate middleton meghan markle pippa jpeg
harry si meghan jpg
Regina Letizia a Spaniei, în vacanta (2) jpg
Kate Middleton în dungi, Profimedia (3) jpg
Rania profimedia 0753897804 jpg
Prințul Harry cu verișoarele Eugenie și Beatrice jpg
Mike si Zara Tindall   GettyImages 1323667056 jpg
Sophie, Contesa de Wessex   GettyImages 1245285993 jpg
camilla-  meghan-  charles- harry-william- kate ( ok magazine)
Kate Middleton și William și au dus copiii la școală jpg
Printesa Anne in vizita la regimentul Husarilor Regali la baza NATO din Estonia   pagina oficiala (8) jpg
meghan markle 1 jpg
Carole Middleton colaj jpg
Regina Elisabeta la Palatul Holyroodhouse   profimedia 0340857569 jpg
Printesa Anne si Camilla Parker jpeg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}