Camilla renunţă la o veche tradiţie de Palat. Cine le va înlocui pe "doamnele de onoare"?

29 noiembrie, 2022

Regina Consoartă vrea să schimbe un obicei vechi de secole, de care Regina Elisabeta era foarte ataşată.

Regina Camilla, Profimedia jpg

Palatul Buckingham a confirmat deja că Regina Camilla nu va mai angaja "doamne de onoare", anunţă "Daily Mail". Asta deşi vorbim despre un serviciu neplătit. Căci o doamnă de onoare este un rol nesalariat acordat femeilor aristocrate care îndeplinesc sarcini similare cu cele ale unui asistent personal, cum ar fi să se ocupe de corespondență și să o însoțească pe regină la angajamentele regale.

Camilla crede că a avea un număr mai mic de personal este "mai în pas cu vremurile", relatează comentatorii regali. Astfel, ea încearcă să se alinieze planurilor noului Rege Charles, care vrea o simplificare a monarhiei, şi aşa "slăbite", asta implicând reducerea numărului de persoane care îndeplinesc sarcini oficiale în cadrul casei regale.

În schimbul acestora, Camilla va avea un grup de șase prieteni apropiați - supranumiți "însoțitorii reginei" - un fel de consilieri personali, care să o însoțească în angajamentele sale. Similar acelor "doamne de onoare", "însoțitorii" nu vor primi un salariu, dar şi atribuţiile lor vor fi reduse, căci nu se vor ocupa, de exemplu, de corespondență sau de planificarea zilnică a evenimentelor.

Cei aleși ca însoțitori ai reginei sunt marchiza de Lansdowne, Jane von Westenholz, Lady Katharine Brooke, Sarah Troughton, Lady Sarah Keswick și baroneasa Chisholm, relatează BBC News și Rebecca English.

Regina Elisabeta a avut cinci doamne de onoare înainte de a muri, printre care Lady Susan Hussey, Dame Mary Morrison, Lady Elizabeth Leeming, Susan Rhodes și Dame Annabel Whitehead, potrivit revistei "Hello!". BBC News relatează că fostele "doamne de onoare" sunt în continuare implicate în Casa Regală, iar noul lor rol constă în asistarea Regelui Charles în planificarea evenimentelor oficiale de la Palat. Ele vor fi cunoscute de acum înainte ca "doamne ale casei", sau "ale gospodăriei" întrucât au fost trimise... la bucătărie. Ele vor avea grijă de meniuri, cămara regală şi detaliile de servire a dineurilor.

FOTO: Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Meghan Markle Regele Charles jpg
Prințul William Foto Getty images jpg
Kate Middleton în alb, Profimedia jpg
Regele Frederik și Regina Mary, portret de gală PNG
Majestatea Sa Margareta și Principele Radu în vizită la comunitățile dunărene   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale (5) jpeg
Meghan Markle în doliu, Profimedia jpg
Printesa Beatrice   GettyImages 1251110853 jpg
Prințul Archie și Prințesa Lilibet jpg
Samuel Chatto, nepotul Prințesei Margret, s a apucat de olărit   Instagram 7 (4) jpg
Regina Letizia Regele Felipe profimedia 0867585293 jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (1) jpg
Prințul Christian al Danemarcei Foto Instagram Casa Regală Daneză (2) jpg
Prințul Nikolaos al Greciei și Prințesa Tatiana Foto GettyImages (5) jpg
Kate Middleton, Prințesa Charlotte  foto   Getty jpg
Prințesa Victoria a Suediei profimedia 0867505361 jpg
Kate Middleton și Prințul Louis  foto   GettyImages jpg
Regele Juan Carlos la regata   profimedia 0857530431 jpg
FotoJet Harry și Louis jpg