Când ar putea reveni Regele Charles în România? Nicolae al României a dat informația

9 mai, 2023

De când statutul său s-a schimbat radical, locuitorii din Viscri s-au temut că fostul Prinț de Wales nu le va mai putea călca pragul. Sunt însă speranțe ca noul suveran al Marii Britanii să le facă o vizită, chiar în curând.

16 foto 4   charles la viscri  foto epa efe 2 jpg

Se știe că Charles este un mare admirator al frumuseților naturale și etnografice din țara noastră și, în anii trecuți, a devenit chiar proprietarul mai multor case țărănești din Transilvania. ”Voi păstra mereu cea mai mare afecțiune pentru România și pentru oamenii ei”, a spus, în repetate rânduri, Regele Charles al III-lea.    

Invitat să comenteze ceremonia de încoronare la postul de televiziune Euronews România, Nicolae al României a oferit publicului o informație prețioasă: Regele Charles al III-lea ar avea în plan să viziteze România în următoarea perioadă. ”Am înțeles că va veni în iunie în România, dar nu va fi în aceleași condiții cum a fost înainte”, a afirmat nepotul Regelui Mihai I, referindu-se la faptul că actualul statut de monarh schimbă raportările și ”cu siguranță că viața lui s-a schimbat foarte mult”.

Totodată, fostul principe Nicolae a mai dat câteva informații private despre Charles al III-lea: ”Am înțeles că bea țuică din Transilvania și are un vin preferat din Transilvania, pe care-l bea acasă”.

Cât privește importanța faptului că Regele Charles al III-lea este un prieten țării noastre, Nicolae al României a comentat că: ”Nu este doar cu vorba un prieten, al nostru al Transilvaniei, dar cu adevărat al Transilvaniei. Suntem foarte norocoși să avem acest prieten. E foarte important și va fi din ce în ce mai important cu dezvoltarea României în viitor. Avem un ambasador la cel mai înalt nivel și faptul că are relații foarte bune cu mătușa-mea, Principesa Margareta, este foarte important. Avem relații de diplomație și, cu siguranță, el va fi o voce pentru noi, nu doar în Anglia, dar și cred în Europa. Avem nevoie de toți prieteni care pot să vorbească pozitiv despre România. Putem să ne mândrim că îl avem și pe Regele Charles”, a e mai spus el pentru Euronews România.

Și ambasadorul Marii Britanii la București, Andrew Noble, crede că actualul suveran ar putea reveni în România: ”Sper din tot sufletul că va reveni aici. Știu că găsește aici putere și liniște, în minunatele peisaje din Carpați și în relațiile pe care și le-a făcut cu oamenii locului. Sunt sigur că dacă va avea ocazia, va reveni. Nu știu, însă, când s-ar putea întâmpla asta”, a spus Andrew Nobel tot într-un interviu pentru Euronews România

”Cred că ne putem da seama destul de bine ce îl interesează pe Rege prin prisma vizitelor sale în România. Știm că este pasionat de îngrijirea planetei și orice amenință viitorul Pământului, cum ar fi schimbările climatice, pierderile de biodiversitate și habitat natural sunt evident chestiuni foarte importante pentru el. Conservarea planetei pe care trăim este de maximă importanță. Dincolo de asta, este o persoană foarte incluzivă. Vorbește cu oameni de toate vârstele și de toate felurile și aduce nația laolaltă. Cred că și românii au impresia asta, de la felul în care acționează el când vine în vizită aici. În România, a găsit elemente care rezonau perfect cu interesele lui privind conservarea echilibrului dintre om și natură. Cred că asta, mai mult decât orice altceva, este lucrul care îl aduce înapoi aici”, a mai spus ambasadorul Marii Britanii la București.



Recente pe Ok! Magazine

Regina Letizia la dineul regal de la Amsterdam profimedia 0865800243 jpg
Printesa Martha Louise a Norvegiei si Durek Verrett jpg
Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
Prințul Haakon al Norvegiei in SUA, aprilie 2024   Casa Regală 3 jpg
Regina Letizia profimedia 0865793910 jpg
Regina Maxima la dineul de stat din Amsterdam, Profimedia (4) jpg
Regina Letizia a Spaniei, Prințesa Margriet a Țărilor de Jos, Regele Felipe VI al Spaniei, Prințesa Moștenitoare Amalia, Regele Willem Alexander, Prințesa Beatrix și Regina Maxima a Țărilor de Jos, Profimedia jpg
Prințesa Salma a Iordaniei jpg
copii Prințul William și Prințul Harry jpg
Regina Mary și Olena Zelenska Foto Profimedia (1) jpg
banchet de stat la Bruxelles cu Regina Mathilde a Belgiei, Marele Duce Henri de Luxemburg, Regele Philippe al Belgiei si Marea Ducesa Maria Teresa   Casa Regala belgiana (5) jpg
Regele Willem Alexander, Regele Felipe, Regina Letizia și Regina Maxima, Profimedia jpg
FotoJetPippa jpg
Kate Middleton și Prințul William, în ținute sport  foto   Getty jpg
Regele Charles și Prințul William Foto Getty Images
Regele Felipe și Regina Letizia Foto getty images profimedia jpg
Regina Camilla, la Palatul Buckingham, pe 16 aprilie 2024, GettyImages (4) jpg
Prințesa Diana Foto GettyImages jpg