Casa Regală ar putea fi ţinta extremiştilor, după documentarul lui Meghan şi Harry

12 decembrie, 2022

Prin dezvăluirile făcute pentru americani, Ducii de Sussex au pus Palatul într-o lumină sumbră, care ar putea atrage atacuri din partea organizaţiilor extremiste.

Prințul Harry și Meghan Markle, Profimedia (2) jpg

Când şi-au vândut povestea pe aproape 100 de milioane de dolari, cu siguranţă Meghan Markle şi Prinţul Harry nu s-au gândit la riscurile pe care le-ar putea implica acţiunea lor. În goana pentru senzaţional şi, mai ales, pentru un trai opulent, ei au aruncat în joc informaţii care, odată ajunse la urechile grupurilor extremiste, i-ar putea pune în pericol pe noul Rege Charles al III-lea şi Casa Regală britanică, care ar putea deveni ţinta unor grupări extremiste.

Fostul șef al serviciului de protecție regală, Dai Davies, spune că documentarul lui Meghan şi Harry difuzat de platforma Netflix a expus Familia Regală unui "risc credibil", după ce și-a atacat rudele din cauza rasismului. Dai Davies, specialist în securitate și investigații, susţine că "Întrucât povestea lor are implicaţii profund rasiale, s-ar putea ca cei care se simt lezaţi de comportamentele descrise să ia atitudine împotriva unor membri ai Familiei Regale. Chiar cred că ar putea crea o oarecare minoritate care ar putea să o facă. Cred că este o amenințare credibilă", spune acesta. "Există o minoritate restrânsă care crede că Meghan "merge pe apă"", crede el.

"Întotdeauna am spus că există un risc mai mare din partea indivizilor obsedați, decât din partea teroriștilor", a adăugat el într-un interviu acordat celor de la "Sunday Telegraph".

Înainte de-a fi șef al Protecției Regale, Dai Davis a fost comandant de divizie în cadrul Serviciului de Poliție Metropolitană. În 1995, a fost numit comandant al unității operaționale însărcinate cu protecția regală pentru Regina Elisabeta a II-a și pentru Familia Regală. Ca ofițer de rang înalt, Davis a fost responsabil de protecția Palatului și de protecția personală a membrilor Casei Regale în perioada în care a ocupat această funcție. El a citat incidentele recente în care au fost aruncate ouă asupra Regelui Charles al III-lea ca posibile exemple ale modului în care s-au înăsprit sentimentele față de Familia Regală.

FOTO: ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Regina Rania profimedia 0747116842 jpg
Paul Burrell, fostul majordom al Printesei Diana, profimedia 0743207546 jpg
Regele Carl Gustaf al Suediei   pagina oficiala (2) jpg
infanta cristina a spaniei (2) jpg
William și Harry, Getty (2) jpg
Prințesa Charlotte jpg
Ducii de Sussex, insert Diana jpg
Meghan Markle și Harry OK Mag (4) jpg
Familia Regala a Olandei, Regele Willem Alexander, Regina Maxima si Printesa Mostenitoare Amalia in turneu, Bonaire   pagina oficiala (15) jpg
Letizia profimedia 0751684196 jpg
Printul Harry la 60 Minutes 02 jpg
Monaco, Charlene și Albert, Getty (4) jpg
Diana și William (3) jpg
Letizia Marie Chantal profimedia 0749881429 jpg
Prințesa Eugenie, Getty (1) jpg
kate middleton profimedia 0735119691 jpg
Corgi (2) jpg
Kate Middleton sport  sursa   profimedia jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}