Ce e obligat să facă Prinţul Harry cu o lună înainte de-a reveni în Anglia?

21 martie, 2023

De când a decis să părăsească Casa Regală, fiul cel mic al Regelui Charles nu mai are aceleaşi drepturi, aşa că e nevoit să se supună unei noi reguli.

Printul Harry   GettyImages 1425237886 jpg

În viziunea lui Harry, orice zbor peste Atlantic spre Marea Britanie înseamnă o întoarcere acasă. Numai că, nefiind un cetăţean de rând, el nu-şi poate permite luxul de a pica la uşă... neanunţat.

Aşa se face că, după lunga dezbatere cu privire la securitatea sa personală, dar şi a familiei sale, Prinţul Harry este nevoit să se supună unei noi reguli. De-acum înainte, el trebuie să anunțe cu o lună înainte intenţia sa de-a reveni în Marea Britanie, din motive de siguranţă.

Pierderea gărzilor de corp l-au făcut să intre într-o bătălie juridică prelungită cu Ministerul de Interne, după ce acesta a decis să îi acționeze în justiție din cauza deciziei de a nu-l lăsa să plătească pentru protecția poliției. Dar s-a aflat recent că, ori de câte ori Harry a intenționat să se întoarcă în Regatul Unit, ceea ce a făcut în mai multe rânduri, i s-a spus să dea un preaviz de 28 de zile.

Cum s-a ajuns la acest lucru? Ei bine, pentru că Ducele de Sussex nu mai face parte activ din Familia Regală, e nevoie ca cererile sale de securitate să poată fi evaluate, după ce Ducelui i s-a spus că va fi la latitudinea Ministerului de Interne să decidă ce securitate este sau nu este necesară.

O decizie care l-a înfuriat pe Prinţul Harry, care se simte constrâns fie să-şi plătească propriile gărzi de corp, fie să-şi orânduiască programul în aşa fel încât să fie în concordanţă cu cererile Ministerului de Interne. De altfel, mezinul Regelui Charles al III-lea a criticat aranjamentele pentru vizita familiei sale din iunie 2021, cu ocazia evenimentelor comemorative pentru mama sa, Diana, ca fiind "fragmentate, dezordonate și inadecvate". Un punct în care Harry ba vrea afară din Casa Regală, ba vrea toate beneficiile membrilor săi.

FOTO: Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Regele Charles și Regina Camilla portret oficial 2 png
Prințul William în vizită la o fermă urbană, GettyImages (4) jpg
Majestatea Sa Margareta la Turnu Severin FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale (1) jpeg
FotoJet Meghan și gemul jpg
Kate și Carole Middleton  jpg
FotoJet Maxima jpg
Prințesa Charlotte și Prințul Louis profimedia 0867105943 jpg
Printul Christian al Danemarcei la majorat   Casa Regala daneza (4) jpg
Charlene și Albert de Monaco împreună cu copiii în Germania, la Hamburg, Foto GettyImages (9) jpg
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
Meghan Markle Regele Charles jpg
Prințul William Foto Getty images jpg
Kate Middleton în alb, Profimedia jpg
Regele Frederik și Regina Mary, portret de gală PNG
Majestatea Sa Margareta și Principele Radu în vizită la comunitățile dunărene   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale (5) jpeg
Meghan Markle în doliu, Profimedia jpg
Printesa Beatrice   GettyImages 1251110853 jpg
Prințul Archie și Prințesa Lilibet jpg