Ce făcea Nicolae al României când mătușa sa, Margareta, era prezentă la Încoronare?

9 mai, 2023

Nepotul Custodelui Coroanei române a urmărit din țară marea ceremonie a încoronării, deși Charles îi este unchi fostului principe.

Majestatea Sa Margareta vs Nicolae al Romaniei 3 (1) jpg

Nu doar Casa Regală britanică este marcată de fracturi interne și de scandaluri răsunătoare, ci, din păcate, și Casa Regală română. Unul dintre marile conflicte cu care se confruntă încă familia regretatului Rege Mihai I este departe de-a se fi încheiat și îl are în centrul atenției pe fostul principe Nicolae. Chiar și acum, la aproape 8 ani de la declanșarea lui, scandalul care a implicat nerecunoașterea inițială a fiicei din afara căsătoriei tânărului principe, Iris Ana (născută pe 9 februarie 2016), a avut drept efecte retragerea titlului regal și pierderea calității de succesor la tron a acestuia și a făcut ca între el și Custodele Coroanei să nu mai existe prea multă comunicare.

Repudiat în 2015, nepotul Regelui Mihai I a dus o continuă și susținută campanie de redresare a imaginii, la aceasta contribuind și căsătoria din cu Alina-Maria Binder din 30 septembrie 2018, și nașterea celor doi copii ai lor, Maria Alexandra și Mihai, dar și recunoașterea de drept în 2019 a primei sale născute.

Din nefericire, cu toate eforturile de-a fi prezent în viața publică, la activități pentru tineret, de ecologizare, umanitare sau de sprijinire a educației, precum și lansarea volumului „Bunicul meu Regele Mihai“, Nicolae al României nu a mai putut relua legăturile cu mătușa sa, Margareta, și cu unchiul său, Principele Consort Radu, de care, până atunci, era nedespărțit.

În anumite momente cheie, însă, Nicolae al României a mai putut fi alături de familia sa, ca de pildă la comemorarea bunicilor săi, Regina Ana și Regele Mihai I, pentru care s-au făcut diverse slujbe de pomenire, sau la unele evenimente externe.

Dacă și de data aceasta ne așteptam să-l vedem pe Nicolae găsind o soluție de-a fi prezent la încoronarea Regelui Charles al III - care, în definitiv, îi este unchi -, cu atât mai mult cu cât el s-a născut în Marea Britanie și este cetățean englez, iată că el a rămas acasă, în timp ce mătușa sa, Margareta, a fost în primele rânduri în catedrala Westminster Abbey.

Totuși, nepotul Regelui Mihai I și-a putut face auzită vocea, fiind invitat să comenteze încoronarea regală pentru postul Euronews România. Cu experiența sa privind eticheta regală (învățată chiar la Palatul Elisabeta) și cu cunoștințele pe care le are în rândul regalităților europene, Nicolae al României a fost un comentator pertinent al evenimentului fastuos din weekend, povestind cu plăcere și despre pasiunea pe care a făcut-o Regele Charles al III-lea pentru țara noastră. Totodată, el a spus că e posibil ca Charles, acum Rege, nu Prinț de Wales, să revină în România în luna iunie.

Rămâne de văzut dacă Charles se va întoarce în locurile sale dragi din Ardeal și dacă Nicolae va găsi, totuși, o cale de reconciliere cu mătușa sa.

FOTO: capaturi



Recente pe Ok! Magazine

Prințul William în vizită la o fermă urbană, GettyImages (4) jpg
Majestatea Sa Margareta la Turnu Severin FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale (1) jpeg
FotoJet Meghan și gemul jpg
Kate și Carole Middleton  jpg
FotoJet Maxima jpg
Prințesa Charlotte și Prințul Louis profimedia 0867105943 jpg
Printul Christian al Danemarcei la majorat   Casa Regala daneza (4) jpg
Charlene și Albert de Monaco împreună cu copiii în Germania, la Hamburg, Foto GettyImages (9) jpg
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
Meghan Markle Regele Charles jpg
Prințul William Foto Getty images jpg
Kate Middleton în alb, Profimedia jpg
Regele Frederik și Regina Mary, portret de gală PNG
Majestatea Sa Margareta și Principele Radu în vizită la comunitățile dunărene   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale (5) jpeg
Meghan Markle în doliu, Profimedia jpg
Printesa Beatrice   GettyImages 1251110853 jpg
Prințul Archie și Prințesa Lilibet jpg
Samuel Chatto, nepotul Prințesei Margret, s a apucat de olărit   Instagram 7 (4) jpg