Ce fiică a Regelui Mihai putea fi în locul Camillei? Iată zvonurile apărute în anii ’70

9 mai, 2023

Încoronarea Reginei Camilla a produs un val de indignare în regatul Marii Britanii, pe fondul trecutului scandalos al acesteia. Interesant este că, dacă istoria ar fi arătat diferit, în locul ei putea fi chiar una dintre fiicele Regelui Mihai.

Margareta si Charles jpg

În anii ’70, când Charles, fiul cel mare al Reginei Elisabeta a II-a, era numai bun de însurătoare, multe Case Regale și-ar fi dorit să încheie un astfel de parteneriat profitabil, măritându-și fiicele cu moștenitorul tronului britanic. Iar pe lista pretendentelor, pe care se aflau multe nume nobile, s-ar fi speculat, la un moment dat, că erau trecut și două nume românești din familia Regelui Mihai I.

Într-o notă a Securității, care îl urmărea pe fostul suveran aflat în exil, se arată că „Potrivit unor date recente, una dintre fiicele lui Mihai de Hohenzollern, Elena, se va căsători cu Charles, prinţul moştenitor al Angliei, logodna urmând să aibă loc în cursul acestui an Regina Elisabeta a II-a a Angliei şi Prinţul Philip şi-ar fi dat consimţământul în acest sens, iar după toate probabilităţile, venirea la tronul Marii Britanii a Prinţului Charles ar urma să aibă loc în anul 1977”, se arată în dosarul de urmărire informativă a Regelui Mihai, publicat de CNSAS.

Acestea au rămas doar îngrijorări şi presupuneri, deoarece Principesa Elena, a doua născută a Reginei Ana și a Regelui Mihai, actualmente mama lui Nicolae al României, a urmat alt destin. Ce-i drept, aceasta a fost căsătorită cu un englez, dar nu cu Charles, ci cu profesorul Robin Medforth-Mills, de la Universitatea din Durham. Evenimentul a avut loc în 1983, urmat de venirea pe lume a celor doi copii ai lor: Principele Nicolae s-a născut în aprilie 1985, iar sora lui, Elisabeta Karina de Roumanie, în ianuarie 1989.

principesa elena 25 jpg jpeg

Dar nu doar ea a fost asociată cu Charles! Cel mai vehiculat nume din Familia Regală română a fost chiar cel al fiicei celei mari a Reginei Ana și a Regelui Mihai, Margareta. Supoziția a fost preluată în revista spaniolă „Hola”, într-un articol cu titlul „Zvonuri despre Margareta de România, posibila aleasă a Prințului Charles al Angliei”. La acea vreme, jurnaliștii spanioli scriau atunci că cei doi s-ar fi întâlnit cu ocazia unor evenimente sociale recente și au stat îndelung de vorbă.

„Puțini sunt cei care îşi pot da seama că există un nou zvon referitor la o altă «posibilă » mireasă, încă una, pentru Prințul Charles al Angliei. Dar noi, fideli cronicilor zilei, consemnăm că, în ultimul timp, s-a pomenit numele unei prințese regale asociat, în mod romantic, celui al viitorului rege al Angliei: acest nume a fost cel al Margaretei de România, 25 de ani, fiica exilatului Rege Mihai şi a soției sale, Regina Ana, născută Prințesă de Bourbon-Parma”, scria revista spaniolă „Hola”, într-un număr ieșit pe piață în anul 1974.

„Margareta a fost primită de mai multe ori de Regina Elisabeta la palatul Buckingham, dar şi în alte reşedinţe ale suveranei… Charles al Angliei şi Principesa Margareta de România s-au întâlnit recent în cadrul mai multor evenimente sociale şi, după ce au stat îndelung de vorbă, au descoperit că au multe gusturi şi înclinaţii în comun. Şi, cel mai important, potrivit unor surse apropiate Curţii engleze, este că Regina Elisabeta nu ar avea nimic de obiectat la o eventuală logodnă dintre fiul său şi fata cea mare a Regelui Mihai", mai dezvăluia articolul.

principesa margareta tinerete 2 jpg jpeg

Pe lista posibilelor partenere ale Prințului Charles se mai aflau la vremea aceea și Lady Jane Wellesley, fiica ducilor de Wellington, Georgina Russell, fiica ambasadorului britanic la Madrid, Rosie Clifton, fiica unui colonel retras şi secretară în Londra și Lady Henrietta Fitzroy, fata ducilor de Grafton.

Nu știm dacă între Charles și Margareta a existat vreo pasiune secretă, dar cert e că ei și-au petrecut împreună multe veri din copilărie și adolescență și, peste ani, și-au cultivat prietenia. Drept dovadă și vizitele dese ale lui Charles la noi în țară, precum și desele invitații făcute Custodelui Coroanei române în Anglia, culminând cu cea de-acum, la încoronarea de la Westminster Abbey.



Recente pe Ok! Magazine

Harry și Meghan profimedia 0801441590 jpg
Kate Middleton și Prințul William (1) jpg
Prințul Louis fotografie aniversară la 6 ani jpg
Lady Gabriella Kingston și Thomas Kingston, Profimedia jpg
Pippa, Carole și Kate Middleton, Profimedia (1) jpg
Kate Middleton și Louis  foto   GettyImages jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
Printesa Isabella a Danemarcei Foto Getty Images jpg
Wallis Simpson și Ducele de Windsor   GettyImages 3430676 jpg
Prințesa Charlene de Monaco la campionatul de rugby  GettyImages 2147944792 jpg
Regina Camilla Foto profimedia (6) jpg
FotoJetdeKent jpg
regele charles si william si harry jpg
Meghan Markle cu Kelly McKee Zajfen pt Alliance of Moms   FOTO Instagram (1) jpg
Regina Mary, GettyImages jpg
Sofia Ducesa de Huescar și Letizia Foto profimedia jpg
Regele Charles și Regina Camilla, în Franța, pe 22 septembrie (10) jpg
Sarah Ferguson, GettyImages jpg