Ce garderobă stylish și-a ales Regina Mathilde pentru vizita în Africa de Sud

28 martie, 2023

Cuplul regal belgian tocmai a încheiat prima sa vizită oficială în sudul continentului african.

Regina Mathilde in Africa de Sud jpg

Regele Philippe și Regina Mathilde au ajuns în Africa de Sud, la finalul acestei luni, pentru prima lor vizită de stat în această țară. O călătorie de cinci zile în Pretoria, Johannesburg și Cape Town. 

Regele și Regina Belgiei au fost primiți în cadrul unei ceremonii de bun venit în onoarea lor la Union Buildings, clădirile guvernamentale din Pretoria. După o discuție privată cu președintele Cyril Ramaphosa și cu ministrul Dezvoltării Sociale, Lindiwe Zulu, Philippe și Mathilde s-au îndreptat spre Freedom Park, un monument ridicat în memoria celor care și-au pierdut viața pentru libertate de-a lungul istoriei Africii de Sud. Acolo, Regele Philippe a depus o coroană de flori la memorial, la Flacăra Eternă.

Și, în timp ce soția sa, Mathilde, a fost invitată să viziteze Universitatea din Pretoria, Regele Belgiei a participat la un forum economic pe teme de afaceri și a vizitat Consiliul pentru Cercetare Științifică și Industrială (CSIR).

Dacă la sosire, Regina Mathilde a purtat o bluză cu mânecă tip fluture, de culoarea vinului, și o fustă cu imprimeu etno, la întâlnirea cu președintele sud-african a ales o rochie roz largă, cu mâneci căzute și o pălărie foarte stylish, prinsă pe-o parte.

Pe seară, Președintele Africii de Sud, Cyril Ramaphosa, și ministrul sud-african al Dezvoltării Sociale, Lindiwe Zulu, au oferit un dineu de stat la Casa de oaspeți prezidențială Sefako Makgatho din Pretoria, în onoarea Regelui Philippe și a Reginei Mathilde. Aici, suverana a purtat o rochie lungă din tul crem cu aplicații sclipitoare indigo, foarte potrivită pentru o serată.

Vizita a continuat ziua următoare cu o oprire la un centru umanitar din Soweto, unde Regina, îmbrăcată într-un outfit crem-albastru, cu imprimeu inspirat din modelele africane, a fost copleșită de poveștile copiilor aflați în dificultate; mai târziu, la Muzeul Hector Pieterson, deschis în amintirea revoltei de la Soweto împotriva apartheidului, în care au fost uciși peste 170 de elevi care protestau; și apoi la așa-numita școală de skateboard, unde însuși Regele Philippe și-a exersat echilibrul pe un skateboard.

Ziua s-a încheiat cu un concert, la care cei doi monarhi au asistat alături de gazdele lor. Și de această dată, suverana belgiană a ieșit în evidență, făcând impresie cu rochia sa lungă cu imprimeu floral exotic, de la Dries Van Noten.

Roșul și albastrul au revenit în ținuta Reginei în următoarea zi, când cuplul a plecat spre Cape Town. Regina Mathilde a purtat un compleu format din bluză și pantaloni bleumarin, cu blazer cu motive geometrice, și accesorii roșii (cercei, pantofi, geantă plic).

Mult mai clasice au fost cele două ținute ale sale de peste zi, all-nude: prima, o rochie cu broderie spartă, purtată la centrul de cercetare biologică și vaccinuri din Cape Town, iar a doua, o rochie cu aplicații pe tul, purtată la recepția de la Muzeul Zeitz.

În ultima zi, ținutele suveranei au fost mai lejere, constând în două rochii lungi, cu nasturi și cordon și imprimeu estival, tocmai potrivite pentru ultimele vizite, dintre care una la mult aclamata Grădină Botanică Națională Kirstenbosch din Cape Town, considerată a fi una dintre cele mai mari grădini botanice din lume.

FOTO: pagina oficialăRecente pe Ok! Magazine

regele charles valea zalanului jpg
regele charles si nepotii archie si lilibet jpg
Printul William si Printesa Kate la nunta Prințului Moștenitor Hussein al Iordaniei cu Rajwa Al Saif profimedia 0780774709 jpg
Jared Kushner si Ivanka Trump in Iordania si Grecia  Instagram jpg
Majestatea Sa Margareta si Principele Radu la nunta din Iordania 2023  Casa Regala (1) jpg
Prințul Harry, Meghan Markle foto  Shutterstock jpg
Printesa Beatrice si Edoardo Mapelli Mozzi  profimedia 0780904770 jpg
Nunta iordaniană a Prințului Hussein cu Rajwa, Profimedia (2) jpg
Charlene Monaco GettyImages 1258334722 jpg
Regele Charles în România foto  GettyImages jpg
Rania nuntă regală profimedia 0780889521 jpg
Prințul William și Kate Middleton la nunta hașemită, 1 iunie 2023, Profimedia (2) jpg
Regina Rania Al Abdullah, la nunta fiului său cel mare, Profimedia (1) jpg
rajwa hussein miri (1) jpg
kate middleton tiara jpg
Printul William si Printesa Kate la nunta Prințului Moștenitor Hussein al Iordaniei cu Rajwa Al Saif  profimedia 0780779231 jpg
nunta Printul Mostenitor Hussein al Iordaniei cu Rajwa Al Saif  profimedia 0780804179 jpg
Prințul Harry foto  Gettyimages jpg