Ce glumă crudă a făcut Prinţul Charles la adresa Dianei, când ea suferea de depresie şi bulimie?

9 noiembrie, 2021
dian5 jpeg

Mariajul legendar dintre Prinţul Charles şi Prinţesa Diana a fost readus în atenţia publicului graţie unui documentar în şase părţi difuzat pe CNN, cu titlul Diana.

Ei bine, într-unul dintre episoade, experţii regali au discutat răspunsul prinţului moştenitor la afecţiunea cu care a luptat soţia sa în primii ani de mariaj, şi anume bulimia. În timpul unui turneu regal din anul 1986, în Vancouver, Canada, Prinţesa Diana nu se simţea deloc bine şi a leşinat la un moment dat, însă Charles a minimalizat afecţiunea ei şi a insistat ca aceasta să participe la recepţia din acea seară, susţinând că nu este cazul să fie atât de dramatică.

Mai mult, în timpul recepţiei respective, Charles a făcut o glumă insensibilă la adresa Dianei: "Soţia mea se simte mult mai bine acum faţă de cum era mai devreme, în timpul după-amiezii, iar acest lucru se datorează vremii extrem de plăcute din British Columbia. Vremea şi atmosfera generală fertilă au ajutat-o să fie însărcinată cu sextupleţi, motivul real pentru care ea a leşinat."

stanga
dreapta
3 charles diana jpg jpeg
4 printesa diana profimedia 0226005305 jpg jpeg
5 diana princess of wales with prince harry jpg jpeg
dian5 jpeg

A doua zi, secretarul de presă al cuplului s-a văzut nevoit să infirme ştirea cum că prinţesa este însărcinată.

Biograful regal Sally Bedell-Smith a comentat pentru documentarul citat mai sus că Charles a arătat o lipsă cruntă de simpatie pentru starea de sănătate a soţiei sale, lucru care a indicat că Charles nu mai ţinea la Diana şi că mariajul lor avea, deja, probleme.

Pe toată perioada anilor ̛᾽80, Prinţesa Diana a suferit din cauza despresiei şi a bulimiei, mărturisind, mai târziu, în interviuri că n-a avut parte de niciun pic de empatie din partea soţului ei şi a familiei regale.