Ce secrete ascunde mariajul Reginei Elisabeta a II-a? Despre infidelitatea Prinţului şi rochia de mireasă cumpărată cu cupoane

21 martie, 2019
9 gettyimages 562584503 jpg jpeg

Sunt căsătoriţi de peste 70 de ani şi, în tot acest timp, s-au susţinut unul pe altul şi continuă, şi-n ziua de azi, să ne ofere un exemplu de dragoste, înţelegere şi respect reciproc. Totuşi, există diverse aspecte prea puţin mediatizate ale mariajului regal, care ne-au atras atenţia şi care merită făcute publice.  

Regina Elisabeta a II-a şi Prinţul Philip sunt înrudiţi

Sunt rude, destul de îndepărtate, dar tot rude sunt, lucru destul de obişnuit, totuşi, în cazul monarhiilor. Sunt veri de-a treia, iar prima lor întâlnire s-a petrecut pe când Elisabeta avea 13 ani şi viitoarea Regină s-a îndrăgostit pe loc de chipeşul Philip.

gettyimages 568964941 jpg jpeg

În timp ce ea fusese crescută într-o familie destul de avută, el avea activităţi demne de un biet muritor de rând, deoarece “spăla vase, punea în funcţiune boilere şi chiar îşi pierdea timpul într-un pub local”, conform celor relatate de TIME. Însă, în ciuda diferenţelor, Elisabeta şi Philip şi-au unit destinele şi sunt împreună şi-n ziua de azi.

gettyimages 512351403 jpg jpeg

Părinţii ei n-au fost de acord cu nunta

În primă instanţă, Regele George al VI-lea n-a fost de acord cu alesul fiicei sale. Regele îşi făcea griji cu privire la percepţia britanicilor legată de nunta dintre Elisabeta şi un prinţ grec. Dar nu numai provenienţa lui Philip îl deranja pe tatăl actualei regine, ci şi felul lui de-a fi.

gettyimages 562669199 jpg jpeg

Philip era “zgomotos, cu un râs mult prea puternic şi maniere deloc delicate”, după descrierea făcută în TIME. Dar, până la urmă, dorinţa ei i-a fost îndeplinită. Elisabeta s-a putut mărita cu cine şi-a dorit şi a făcut asta imediat ce i-a permis legea, adică după ce a împlinit 21 de ani.

Regina a folosit cupoane pentru a-şi cumpăra rochia de mireasă

Când ne gândim la nunţi regale, extravaganţa şi eleganţa deplină sunt cuvintele care descriu cel mai bine asemenea eveniment. Asta în zilele noastre, dar nu şi în cazul ceremoniei nupţiale dintre Elisabeta şi Philip, care s-a petrecut după Cel de-al Doilea Război Mondial, iar ţara nu era într-o stare prosperă.

5 gettyimages 568964797 jpg jpeg

Acesta a fost motivul pentru care viitoarea Regină a fost nevoită să folosească cupoane pentru a cumpăra materialul din care a fost confecţionată rochia ei de mireasă. Având în vedere că era totuşi vorba despre nunta viitoarei Regine, guvernul britanic a făcut o concesie – i-a acordat Elisabetei câteva cupoane în plus – 200 la număr – care să-i permită achiziţionarea unor materiale mai de calitate. Rezultatul a fost pe măsura efortului. Rochia de mireasă a avut o trenă lungă de 4m şi a fost împodobită cu cristale.    

Cuplul regal a avut dintotdeuna dormitoare separate

Când proaspeţii căsătoriţi s-au mutat în Clarence House, în 1949, au avut din start dormitoare separate, unul lângă altul. Iar motivul pentru care s-a decis aşa ceva a fost ca totul să fie cât mai practic.

gettyimages 1643301 jpg jpeg

“Pentru a nu exista impedimente precum sforăituri şi foiri deranjante în pat, are fiecare dormitorul lui. Iar, când doresc, împart acelaşi pat. Dar, gândiţi-vă, e minunat să poţi alege!”, a declarat, via Vanity Fair, verişoara cuplului regal, Lady Pamela Mountbatten.

Există suspiciuni legate de infidelitatea prinţului

Având în vedere mariajul atât de mediatizat al Reginei Elisabeta cu Prinţul Philip, era imposibil să nu aflăm şi despre zvonuri de infidelitate ale măcar unuia dintre ei. Ei bine, autorul Gyles Brandreth a descoperit câteva informaţii legate de o presupusă relaţie apropiată dintre Prinţul Philip şi o duduie pe care acesta o cunoştea de ani buni.

gettyimages 138082119 jpg jpeg

Se pare că cei doi au avut o aventură şi că se întâlneau, în mod regulat, într-un apartament din West End, care aparţinea unui fotograf bine cotat. Zvonul infidelităţii Prinţului consort a fost împrăştiat de publicaţia The Baltinore Sun şi apoi preluat de Vanity Fair, deci presupun că avea şanse destul de mari să fie adevărat.

În plus, articolul apărut în presă l-a deranjat pe soţul Reginei extrem de mult şi, cu toate că n-a fost niciodată dovedit, nici n-a dispărut pentru e perioadă destul de mare de timp. Motive pentru care putem crede în veridicitatea lui.   

Nu se ţin niciodată de mână în public

Acest lucru este cât se poate de vizibil în toate apariţiile publice ale cuplului regal. Însă de ce respectă această regulă Regina şi Prinţul? Nu pentru că n-ar ţine unul la celălalt, ci din simplul motiv că ţin amândoi cont de valorile care definesc generaţia lor. În plus, Prinţul Philip s-a autodescris ca un pragmatic, nicidecum un romantic.

gettyimages 56077135 jpg jpeg


Recente pe Ok! Magazine

Majestatea Sa Margareta, Principele Radu si Principesa Sofia la Seara Curajului Civic la Palatul Regal   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (14) jpeg
Prințul Louis și familia regala britanica la Trooping The Colour 17 iunie 2023 FOTO Profimedia (6) jpg
Meghan Markle, Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
Printesa Leonor  (1) jpg
Kate Middleton in serialul The Crown jpg
Contele Nikolai de Monpezat și familia, Profimedia jpg
Omid Scobie, Profimedia jpg
Meghan, Camilla și Kate la înmormântarea Reginei, 2022, GettyImages 1425178231 jpg
Kate Middleton nu a purtat robă de ceremonie în Scoția (3) jpg
Harry şi Meghan FOTO Profimedia
Regina Elisabeta si Regele Charles jpg
Printul William oportunist jpg
Regina Camilla și Meghan Markle în 2018, Getty (1) jpg
Prima Doamna a Vietnamului si Imparateasa Masako a Japoniei   profimedia 0824859826 jpg
Regina Maxima si Brigitte Macron la expozitia Iris van Herpen din Paris   profimedia 0825038263 jpg
Harry, Meghan, Sussex, Foto Profimedia jpg
Meghan si Harry au ramas fara Frogmore Cottage jpg
Kate Middleton și Prințul William, apariție în Wales, pe 3 octombrie (5) jpg