Cea mai mică nepoată a lui Margrethe a II-a, deposedată de titlu, a împlinit 11 ani

26 ianuarie, 2023
Athena contesa de Monpezat, nepoata Reginei Margrethe a II a a Danemarcei   pagina oficiala (6) jpg

Fiica cea mică a Prinţului Joachim al Danemarcei a fost sărbătorita familiei la începutul acestei săptămâni.

Athena, mezina Prinţului Joachim şi a Prinţesei Marie şi cea mai tânără nepoată a Reginei Margrethe a II-a a Danemarcei, împlineşte astăzi vârsta de 11 ani. Acesta este primul an în care micuţa Athena nu mai este "Alteţa Sa Regală Prinţesa Athena a Danemarcei", întrucât bunica sa a decis, toamna trecută, ca toţi copiii lui Joachim să rămână fără titlurile lor de prinţi. De la 1 ianurie, ea, la fel ca fraţii săi, are titlul de contesă de Monpezat, iar adresarea corectă este "Excelenţa Sa". Cu toate acestea, îşi păstrează locul al zecelea în ordinea de succesiune la tronul danez.

Athena de Monpezat s-a născut ca prințesă a Danemarcei pe 24 ianuarie 2012 la Spitalul Universitar din Copenhaga. Când tatăl ei s-a întâlnit cu presa după naștere, a glumit că "numele ales pentru ea ar putea fi orice, de la Jo la Șeherezada". Are doi frați vitregi mai mari din prima căsătorie a tatălui ei, Nikolai și Felix, și un frate mai mare, Henrik.

În conformitate cu tradițiile regale daneze, numele ei nu a fost dezvăluit până la botezul ei, care a avut loc la 20 mai 2012 la Biserica Møgeltønder, unde au fost botezați și frații ei mai mari, Felix și Henrik. Numele său complet este Athena Marguerite Françoise Marie, preluând numele ambelor sale bunici, dar și pe cel al mama ei. Nașii ei au fost unchii ei materni, Gregory Grandet și Edouard Cavallier; Carina Axelsson, iubita pe termen lung a vărului tatălui ei, Gustav, Prinț moștenitor de Sayn-Wittgenstein-Berleburg; și prieteni ai părinților ei, Julie Mirabaud, Diego de Lavandeyra și Henriette Steenstrup.

În august 2017, Athena de Monpezat a început să urmeze aceeași școală privată catolică din Ordrup ca și fratele ei Henrik. În 2019, când Athena și familia ei s-au mutat în Franța, a fost înscrisă la școala privată EIB Monceau din arondismentul 8 din Paris, alături de fratele ei.

FOTO: pagina oficialăRecente pe Ok! Magazine

Regina Rania profimedia 0747116842 jpg
Paul Burrell, fostul majordom al Printesei Diana, profimedia 0743207546 jpg
Regele Carl Gustaf al Suediei   pagina oficiala (2) jpg
infanta cristina a spaniei (2) jpg
William și Harry, Getty (2) jpg
Prințesa Charlotte jpg
Ducii de Sussex, insert Diana jpg
Meghan Markle și Harry OK Mag (4) jpg
Familia Regala a Olandei, Regele Willem Alexander, Regina Maxima si Printesa Mostenitoare Amalia in turneu, Bonaire   pagina oficiala (15) jpg
Letizia profimedia 0751684196 jpg
Printul Harry la 60 Minutes 02 jpg
Monaco, Charlene și Albert, Getty (4) jpg
Diana și William (3) jpg
Letizia Marie Chantal profimedia 0749881429 jpg
Prințesa Eugenie, Getty (1) jpg
kate middleton profimedia 0735119691 jpg
Corgi (2) jpg
Kate Middleton sport  sursa   profimedia jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}