Cel mai bine tăinuit secret de la Palat a fost divulgat: Regina Elisabeta avea cancer

28 noiembrie, 2022

O nouă carte despre viaţa regretatei suverane a Marii Britanii dezvăluie adevărata cauză a morţii sale, la vârsta de 96 de ani.

Regina Elisabeta la Balmoral jpg

O nouă biografie a Reginei Elisabeta a II-a susține că aceasta suferea de cancer osos înainte de a muri, informează "Insider". Înregistrările oficiale spun că cel mai longeviv monarh din istoria Marii Britanii a murit de bătrânețe la 96 de ani, dar Gyles Brandreth, semnatarul volumului "Elizabeth: An Intimate Portrait", afirmă că, în ultima perioadă a vieții sale, aceasta dezvoltase o formă de cancer al măduvei osoase numită mielom multiplu. Un secret bine păzit de Palat.

Un extras din biografia publicată în "Daily Mail" detaliază modul în care Gyles Brandeth, despre care se spune că ar fi fost un prieten apropiat al Prințului Phillip, a spus că a auzit că Regina Elisabeta a II-a a avut mielom, "ceea ce ar explica oboseala ei și pierderea în greutate și acele "probleme de mobilitate" despre care ni s-a spus adesea în ultimul an sau cam așa ceva din viața ei".

În volumul său, Brandreth a scris: "Adevărul este că Majestatea Sa a știut întotdeauna că timpul care i-a mai rămas era limitat. A acceptat acest lucru cu toată grația la care te-ai fi așteptat".

Regina Elisabeta a II a a parut fragila la intalnirea cu Liz Truss de la Castelul Balmoral (5) jpg

Potrivit Clinicii Mayo, simptomele mielomului multiplu includ dureri osoase, greață, constipație, oboseală și slăbiciune sau amorțeală la nivelul picioarelor.

Publicului i s-au spus foarte puține lucruri despre sănătatea Reginei în timpul domniei sale. În ultimul său an pe tron, ea a fost nevoită să anuleze mai multe evenimente din cauza stării sale de sănătate, cum ar fi faptul că nu a putut participa la deschiderea oficială a Parlamentului sau la Festivalul de comemorare din 2021. În ciuda acestui fapt, fosta suverană a continuat să fie ocupată până în ultima sa zi. Brandreth chiar a scris că îndatoririle sale regale au fost cea mai bună distracție pentru Regină, după ce a rămas văduvă în aprilie 2021.

"Când Prințul Albert a murit, Regina Victoria s-a retras din lume. Când a murit Prințul Philip, Regina Elisabeta a II-a s-a îndreptat spre ea", a spus el. "Nu există o formulă magică care să transforme tristețea în fericire, dar a fi ocupat ajută", citează Brandeth că a spus regina.

Palatul Buckingham a refuzat să comenteze vreuna dintre afirmațiile din carte, potrivit "The Times".

FOTO: ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Diana și William (3) jpg
Letizia Marie Chantal profimedia 0749881429 jpg
Prințesa Eugenie, Getty (1) jpg
kate middleton profimedia 0735119691 jpg
Corgi (2) jpg
Kate Middleton sport  sursa   profimedia jpg
Isabella a Danemarcei profimedia 0707880220 (2) jpg
Prințesa Charlene de Monaco și copiii în Ajunul Zilei Sfintei Devota, Getty (5) jpg
Printul Andrew, fratele lui Charles, acuzat de pedofilie   Profimedia (1) jpg
Coroana Regina mama Elisabeta profimedia 0209911427 jpg
Harry și Meghan GettyImages 994638046 jpg
Kate Middleton profimedia 0751706506 jpg
Kate Middleton, întrunire cu jucătorii de rugby, Profimedia (4) jpg
Letizia profimedia 0751670928 jpg
Regele Carl Gustaf al Suediei si a anuntat Jubileul de Aur, Printesa Victoria, regina Silvia   profimedia 0750819938 jpg
Athena contesa de Monpezat, nepoata Reginei Margrethe a II a a Danemarcei   pagina oficiala (6) jpg
fiul Reginei Rania, Printul mostenitor Hussein si Rajwa (3) jpg
Beatrice Borromeo in Dior Christian Dior outfit 2 jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}