Ceremonialele regale la care au asistat de Ziua Regalității, Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei, Principele Radu, Principesa Sofia și Principesa Maria

11 mai, 2022
Familia Regala a Romaniei  Foto Daniel Angelescu jpg

Data de 10 mai este sărbătorită, în fiecare an de Casa Regală a României. Nici în 2022 ceremonialele nu au lipsit.

La ele au participat Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei, Alteţa Sa Regală Principele Radu, împreună cu Alteţa Sa Regală Principesa Sofia.

Familia Regala a Romaniei  Foto Daniel Angelescu13 jpg

Trenul Regal a plecat din Gara Regală Băneasa cu o ceremonie militară, înaintea călătoriei Majestății Sale Custodele Coroanei cu Trenul Regal, de Ziua Regală și Ziua Independenței României.

Majestatea Sa și Principele Radu au primit în Sufrageria Trenului Regal militari veterani răniți în teatrele de operații, familiile lor și voluntari ai Asociației Invictus România.

De asemenea, accesul publicului și al presei a fost liber.

Principesa Maria a depus flori la bustul Regelui Mihai I, aflat în Piaţeta Regelui de pe Şoseaua Kiseleff, dar şi la statuia Regelui Carol I din Piaţa Palatului Regal, în memoria fondatorului dinastiei naţionale şi al statului modern român.

Programul sărbătorii naţionale va continua miercuri şi vineri cu o vizită la Galaţi şi concert regal la Sala Radio din Bucureşti.

Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei şi Alteţa Sa Regală Principele Radu, împreună cu Alteţa Sa Regală Principesa Sofia, au dorit să sărbătorească 10 Mai 2022, deopotrivă Ziua Regală şi Ziua Independenţei Naţionale, alături de locuitorii celor patru judeţe pe care le vizitează. Pe parcursul călătoriei cu Trenul Regal, Familia Regală va fi alături de voluntari ai Crucii Roşii Române, ai Fundaţiei Regale Margareta a României, precum şi alături de elevi olimpici, de veterani Invictus şi de persoanele vârstnice şi copii beneficiari ai proiectelor umanitare, sociale, educaţionale şi culturale patronate de Majestatea Sa.

Vizită publică în municipiul Galaţi

În ziua de 11 Mai 2022, Majestatea Sa Margareta, Alteţa Sa Regală Principele Radu şi Alteţa Sa Regală Principesa Sofia vor vizita în municipiul Galaţi sediul Crucii Roşii Române la ora 11.00, Centrul de zi pentru copii Sfântul Spiridon la ora 12 şi Combinatul siderurgic Liberty Galaţi la ora 13.

Concert regal la Sala Radio

Vineri, 13 Mai 2022, la ora 19, la Sala Radio din Strada General Berthelot, va avea loc concertul regal susţinut de Orchestra Naţionala Radio dedicat sărbătorii naţionale de 10 Mai. Va lua parte ASR Principesa Sofia.

Repertoriul concertului va cuprinde Imnul Regal de E. Hübsch, Simfonia concertantă pentru violoncel şi orchestră, op. 8 de G. Enescu şi Simfonia nr. 8 în sol major, op. 88 de A. Dvořák. Dirijor: Christian Badea. Solist: Andrei Ioniţă - violoncel.

Foto: Daniel Angelescu ©Casa Majestății SaleRecente pe Ok! Magazine

harry, william, meghan, kate jpg
Meg Bellamy și Ed McVey (4) jpg
Prințul William jpg
Letizia și Mary în Danemarca, Foto Getty (1) jpg
Fanny Ardant si Printul Rainier de Monaco   Profimedia, Getty Images jpg
concert regal de Craciun la Ateneul Roman cu Principele Radu si Principesa Sofia   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (1) jpeg
Printesa Kate   profimedia 0826937853 jpg
Regina Letizia Regele Felipe nuntă foto profimedia 0586799342 jpg
Kate, William, Charles și Camilla la recepția diplomatică, Profimedia jpg
Regele Charles și Regina Camilla în Cornwall (2) jpg
Kate Middleton, Meghan Markle jpg
Kate Middleton vizita jpg
Charles si regina Elisabeta a II-a
Printesa Aiko a Japoniei   profimedia 0826595098 jpg
Printul Sverre Magnus al Norvegiei   Dusan Reljin, Curtea Regala (1) jpg
Regele Mihai și Regina Ana, Profimedia
Regina Letizia și Regele Felipe foto profimedia 0826643732 jpg
Meghan Markle în pantaloni scurți prin Montecito, Foto Profimedia (3) jpg