Ceremonialele regale la care au asistat de Ziua Regalității, Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei, Principele Radu, Principesa Sofia și Principesa Maria

11 mai, 2022
Familia Regala a Romaniei  Foto Daniel Angelescu jpg

Data de 10 mai este sărbătorită, în fiecare an de Casa Regală a României. Nici în 2022 ceremonialele nu au lipsit.

La ele au participat Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei, Alteţa Sa Regală Principele Radu, împreună cu Alteţa Sa Regală Principesa Sofia.

Familia Regala a Romaniei  Foto Daniel Angelescu13 jpg

Trenul Regal a plecat din Gara Regală Băneasa cu o ceremonie militară, înaintea călătoriei Majestății Sale Custodele Coroanei cu Trenul Regal, de Ziua Regală și Ziua Independenței României.

Majestatea Sa și Principele Radu au primit în Sufrageria Trenului Regal militari veterani răniți în teatrele de operații, familiile lor și voluntari ai Asociației Invictus România.

De asemenea, accesul publicului și al presei a fost liber.

Principesa Maria a depus flori la bustul Regelui Mihai I, aflat în Piaţeta Regelui de pe Şoseaua Kiseleff, dar şi la statuia Regelui Carol I din Piaţa Palatului Regal, în memoria fondatorului dinastiei naţionale şi al statului modern român.

Programul sărbătorii naţionale va continua miercuri şi vineri cu o vizită la Galaţi şi concert regal la Sala Radio din Bucureşti.

Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei şi Alteţa Sa Regală Principele Radu, împreună cu Alteţa Sa Regală Principesa Sofia, au dorit să sărbătorească 10 Mai 2022, deopotrivă Ziua Regală şi Ziua Independenţei Naţionale, alături de locuitorii celor patru judeţe pe care le vizitează. Pe parcursul călătoriei cu Trenul Regal, Familia Regală va fi alături de voluntari ai Crucii Roşii Române, ai Fundaţiei Regale Margareta a României, precum şi alături de elevi olimpici, de veterani Invictus şi de persoanele vârstnice şi copii beneficiari ai proiectelor umanitare, sociale, educaţionale şi culturale patronate de Majestatea Sa.

Vizită publică în municipiul Galaţi

În ziua de 11 Mai 2022, Majestatea Sa Margareta, Alteţa Sa Regală Principele Radu şi Alteţa Sa Regală Principesa Sofia vor vizita în municipiul Galaţi sediul Crucii Roşii Române la ora 11.00, Centrul de zi pentru copii Sfântul Spiridon la ora 12 şi Combinatul siderurgic Liberty Galaţi la ora 13.

Concert regal la Sala Radio

Vineri, 13 Mai 2022, la ora 19, la Sala Radio din Strada General Berthelot, va avea loc concertul regal susţinut de Orchestra Naţionala Radio dedicat sărbătorii naţionale de 10 Mai. Va lua parte ASR Principesa Sofia.

Repertoriul concertului va cuprinde Imnul Regal de E. Hübsch, Simfonia concertantă pentru violoncel şi orchestră, op. 8 de G. Enescu şi Simfonia nr. 8 în sol major, op. 88 de A. Dvořák. Dirijor: Christian Badea. Solist: Andrei Ioniţă - violoncel.

Foto: Daniel Angelescu ©Casa Majestății Sale



Recente pe Ok! Magazine

Regele Charles  foto   GettyImages jpg
Meghan Markle Regele Charles jpg
Prințul William Foto Getty images jpg
Kate Middleton în alb, Profimedia jpg
Regele Frederik și Regina Mary, portret de gală PNG
Majestatea Sa Margareta și Principele Radu în vizită la comunitățile dunărene   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale (5) jpeg
Meghan Markle în doliu, Profimedia jpg
Printesa Beatrice   GettyImages 1251110853 jpg
Prințul Archie și Prințesa Lilibet jpg
Samuel Chatto, nepotul Prințesei Margret, s a apucat de olărit   Instagram 7 (4) jpg
Regina Letizia Regele Felipe profimedia 0867585293 jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (1) jpg
Prințul Christian al Danemarcei Foto Instagram Casa Regală Daneză (2) jpg
Prințul Nikolaos al Greciei și Prințesa Tatiana Foto GettyImages (5) jpg
Kate Middleton, Prințesa Charlotte  foto   Getty jpg
Prințesa Victoria a Suediei profimedia 0867505361 jpg
Kate Middleton și Prințul Louis  foto   GettyImages jpg
Regele Juan Carlos la regata   profimedia 0857530431 jpg