Ceremonie opulentă la Amman! Prințul moștenitor Hussein al Iordaniei s-a căsătorit!

2 iunie, 2023

După Londra, locul încoronării Regelui Charles al III-lea, polul regalității s-a mutat în Iordania, acolo unde capetele încoronate ale lumii s-au întâlnit la căsătoria fiului cel mare al Regelui Abdullah al II-lea și al Reginei Rania.

nunta Printul Mostenitor Hussein al Iordaniei cu Rajwa Al Saif   profimedia 0780804179 jpg

Anul 2023 a fost, până acum, unul plin de evenimente pentru Curtea regală hașemită, care tocmai a organizat o a doua nuntă la Palat, după cea a Prințesei Iman cu Jameel Alexander Thermiotis, din luna martie.

Prințul moștenitor Hussein al Iordaniei, fiul cel mare al Regelui Abdullah al II-lea și al Reginei Rania, s-a căsătorit cu arhitecta saudită Rajwa Al Saif în cadrul unei ceremonii fastuoase la care au participat membrii familiilor regale internaționale, inclusiv Prințul și Prințesa de Wales, care și-au făcut o apariție neanunțată oficial. Prințesa Beatrice și soțul ei, Edoardo Mapelli Mozzi, s-au numărat și ei printre invitații de sânge albastru, la fel de neașteptat.

Rajwa Al Saif a radiat într-o rochie de mireasă albă personalizată, creată de designerul libanez Elie Saab, cu un decolteu asimetric și cu o trenă albă amplă, brodată cu flori. În ciuda speculațiilor potrivit cărora ar fi putut să nu opteze pentru o tiară, ea a purtat o diademă strălucitoare pentru a-și fixa voalul fluid. Rajwa a mers la altar însoțită de noul ei cumnat, Prințul Hashem bin Abdullah, fratele mai mic al prințului moștenitor Hussein. Cumnatele ei, Prințesa Iman și Prințesa Salma, au mers în urma ei și i-au aranjat voalul, în timp ce își făcea marea intrare.

Nunta a avut loc la ora 16.00 în grădinile Palatului Zahran, în capitala Amman - locul unde a avut loc și nunta Regelui Abdullah al II-lea cu Regina Rania în 1993. Ulterior, nuntașii au înaintat pe străzi până la modernul Palat Al Husseiniya, unde tinerii căsătoriți și-au primit invitații (se estimează că ar fi vorba despre 1.700 de persoane!) la un banchet pentru care au fost pregătite diverse momente artistice, care să aducă un omagiu carierei militare a prințului moștenitor Hussein și moștenirii saudite a miresei.

Cine a fost prezent la nunta regală?

Printre cei prezenți s-au numărat și Prințul moștenitor Frederik și Prințesa Moștenitoare Mary ai Danemarcei, care au reprezentat-o pe Regina Margrethe a II-a; Regele Willem-Alexander și Regina Maxima ai Țărilor de Jos, însoțiți de fiica lor, Prințesa Amalia; Prințesa moștenitoare Victoria și Prințul Daniel ai Suediei; Majestatea Sa Margareta și Principele consort Radu; Prințul Haakon al Norvegiei; Prima Doamnă a Americii, Jill Biden, și fiica sa, Ashley; și Prințesa Takamado a Japoniei, care l-a reprezentat pe Împăratul Naruhito. Oaspeții au fost întâmpinați la sosire de regele Abdullah al II-lea și de Regina Rania, care a arătat superb într-o rochie Dior.

Faptul că Prințul William și Prințesa Catherine au participat este o dovadă a legăturilor strânse dintre Regatul Unit și Iordania (Regele Abdullah al II-lea și Regina Rania au participat recent la Încoronarea Regelui Carol al III-lea). Mai mult, Prințul William și prințul moștenitor Hussein au fost colegi de facultate și sunt amândoi absolvenți ai Sandhurst, unde au petrecut timp împreună de-a lungul anilor - inclusiv vizionând Cupa Mondială de fotbal din 2018.

FOTO: Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Regele Felipe și a vizitat fiica în Armată jpg
FotoJet Meg și Wallis jpg
Harry si Meghan GETTY jpg
Printesa Kate Middleton si Rose Hanbury   profimedia 0292149997 jpg
Majestatea Sa Margareta si Principele Radu, in turneu european la 100 de ani dupa Regele Ferdinand si Regina Maria   Casa Regala jpg
Kate si William in Windsor  jpg
Regele Charles jpg
Kate Middleton și Prințul William, Foto Profimedia jpg
printul louis (6) jpg
Charles, Profimedia jpg
Prințul Albert de Monaco și Prințesa Charlene în Alsace Foto Casa Regala 1 jpg
Regina Maxima și Regele Willem Alexander fac voluntariat, Profimedia (7) jpg
Zara înainte și acum foto Profimedia jpg
Kate Middleton și Louis, Getty jpg
FotoJetSpencer Kate jpg
Lady Ghika St  Patrick's Day Parade Profimedia (4) jpg
Kate Middleton  foto   Profimedia jpg
Prințul William și Regina Camilla la slujba Commonwealth pe 11 martie 2024, la Londra, Getty Images (1) jpg