Charles al III-lea e diform? Imaginea Regelui care stârnește controverse

29 martie, 2023

Deși vizita sa în Franța a fost anulată din cauza protestelor împotriva reformei pensiilor, noul suveran al Marii Britanii a reușit să agite apele atât în presa franceză, cât și în cea engleză.

Regele Charles al III lea   GettyImages 1211550012 jpg

Poate că actualul monarh britanic n-a reușit să-i ofere consoartei sale, Regina Camilla, câteva zile la Paris, departe de tumultul de la Londra - chiar dacă ar fi fost vorba despre o călătorie oficială, nu de una romantică. Dar un Charles al III-lea în kilt tot a putut fi văzut în capitala franceză.

Este vorba despre noua statuie de ceară a actualului suveran, inaugurată la Muzeul Grévin din Paris în absența „originalului“, ceea ce a nemulțumit foarte mult presa din Marea Britanie.

Ce-i drept, de vreme ce manifestațiile continuă să agite spiritele în capitala franceză și să transforme metropola într-o destinație nu tocmai prietenoasă, era firesc ca președintele Emmanuel Macron să ia decizia de a amâna vizita regelui Angliei în Franța. Însă nu acest lucru a stârnit indignarea tuturor, ci un alt detaliu.

Privită în ansamblu, statuia lui Charles al III-lea din Muzeul Grévin reușește să redea aerul succesorului Reginei Elisabeta a II-a. Cu toate acestea, privită de aproape, statuia nu seamănă cu modelul, după cum a subliniat presa britanică.

statuia Regelui Charles al III lea jpg

De pildă, „Daily Mail“ punctează că acel costum verde în care e imortalizat Regele Charles al III-lea (un kilt tradițional scoțian) "pare să facă efectul". Însă „Daily Mirror“ afirmă că amânarea vizitei regelui Charles al III-lea în Franța a fost în parte rezultatul acestui afront, statuia reprezentându-l diform. De asemenea, presa britanică nu a ratat ocazia de a afirma superioritatea muzeului londonez Madame Tussauds, specializat și în statui de ceară, față de Muzeul Grévin - Marie Tussauds fiind, de altfel, o franțuzoaică! 

Rămâne de văzut dacă, atunci când va ajunge la Paris, Regele Charles al III-lea va avea curiozitatea de a-și întâlni copia de ceară sau va da "skip", așa cum a făcut și Muzeul Grévin atunci când a decis să continue cu inaugurarea statuii în absența sa.

FOTO: Muzeul Grévin/Twitter, Getty Images



Recente pe Ok! Magazine

FotoJet Harry și dublura de la Met Gala jpg
Prințul Albert și Prințesa Caroline foto Facebook jpg
Marele Duce Henri, Marea Ducesa Maria Teresa, Marele Duce Guillaume, Marea Ducesa Stephanie, Printul Charles si Printul Francois   FOTO Kary Barthelmey, Maison du Grand Duc (1) jpg
Kate Middleton și Prințul William la Ziua Commonwealth (2) jpg
Regele Charles si Zara Tindall la Royal Windsor Horse Show   profimedia 0870758489 jpg
Regina Mary Regele Frederik și Regii Suediei profimedia 0870697321 jpg
Prințul Harry cu Regele Charles și Prințul Archie  foto   GettyImages jpg
Regina Letizia a Spaniei Foto Prodimedia (1) jpg
Regina Letizia a Spaniei, GettyImages (4) jpg
Regele Frederik si Regina Mary ai Danemarcei Foto Profimedia (2) jpg
Nicolae si Alina ai Romaniei de Paște2 jpg
Prințul Archie și Prințesa Lilibet jpg
Kate Middleton Prințul William Foto Profimedia jpg
Sir Christopher Ghika si regina Elisabeta a II a   GettyImages 1324680595 jpg
Regele Frederik și Regina Mary ai Danemarcei Foto Profimedia (9) jpg
Kate Middleton și sora ei, Pippa Middleton  foto   Profimedia jpg
Majestatea Sa Margareta de Florii 2024   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale jpeg
Kate Middleton  foto   GettyImages jpg