Charles al III-lea e diform? Imaginea Regelui care stârnește controverse

29 martie, 2023

Deși vizita sa în Franța a fost anulată din cauza protestelor împotriva reformei pensiilor, noul suveran al Marii Britanii a reușit să agite apele atât în presa franceză, cât și în cea engleză.

Regele Charles al III lea  GettyImages 1211550012 jpg

Poate că actualul monarh britanic n-a reușit să-i ofere consoartei sale, Regina Camilla, câteva zile la Paris, departe de tumultul de la Londra - chiar dacă ar fi fost vorba despre o călătorie oficială, nu de una romantică. Dar un Charles al III-lea în kilt tot a putut fi văzut în capitala franceză.

Este vorba despre noua statuie de ceară a actualului suveran, inaugurată la Muzeul Grévin din Paris în absența „originalului“, ceea ce a nemulțumit foarte mult presa din Marea Britanie.

Ce-i drept, de vreme ce manifestațiile continuă să agite spiritele în capitala franceză și să transforme metropola într-o destinație nu tocmai prietenoasă, era firesc ca președintele Emmanuel Macron să ia decizia de a amâna vizita regelui Angliei în Franța. Însă nu acest lucru a stârnit indignarea tuturor, ci un alt detaliu.

Privită în ansamblu, statuia lui Charles al III-lea din Muzeul Grévin reușește să redea aerul succesorului Reginei Elisabeta a II-a. Cu toate acestea, privită de aproape, statuia nu seamănă cu modelul, după cum a subliniat presa britanică.

statuia Regelui Charles al III lea jpg

De pildă, „Daily Mail“ punctează că acel costum verde în care e imortalizat Regele Charles al III-lea (un kilt tradițional scoțian) "pare să facă efectul". Însă „Daily Mirror“ afirmă că amânarea vizitei regelui Charles al III-lea în Franța a fost în parte rezultatul acestui afront, statuia reprezentându-l diform. De asemenea, presa britanică nu a ratat ocazia de a afirma superioritatea muzeului londonez Madame Tussauds, specializat și în statui de ceară, față de Muzeul Grévin - Marie Tussauds fiind, de altfel, o franțuzoaică! 

Rămâne de văzut dacă, atunci când va ajunge la Paris, Regele Charles al III-lea va avea curiozitatea de a-și întâlni copia de ceară sau va da "skip", așa cum a făcut și Muzeul Grévin atunci când a decis să continue cu inaugurarea statuii în absența sa.

FOTO: Muzeul Grévin/Twitter, Getty ImagesRecente pe Ok! Magazine

regele charles valea zalanului jpg
regele charles si nepotii archie si lilibet jpg
Printul William si Printesa Kate la nunta Prințului Moștenitor Hussein al Iordaniei cu Rajwa Al Saif profimedia 0780774709 jpg
Jared Kushner si Ivanka Trump in Iordania si Grecia  Instagram jpg
Majestatea Sa Margareta si Principele Radu la nunta din Iordania 2023  Casa Regala (1) jpg
Prințul Harry, Meghan Markle foto  Shutterstock jpg
Printesa Beatrice si Edoardo Mapelli Mozzi  profimedia 0780904770 jpg
Nunta iordaniană a Prințului Hussein cu Rajwa, Profimedia (2) jpg
Charlene Monaco GettyImages 1258334722 jpg
Regele Charles în România foto  GettyImages jpg
Rania nuntă regală profimedia 0780889521 jpg
Prințul William și Kate Middleton la nunta hașemită, 1 iunie 2023, Profimedia (2) jpg
Regina Rania Al Abdullah, la nunta fiului său cel mare, Profimedia (1) jpg
rajwa hussein miri (1) jpg
kate middleton tiara jpg
Printul William si Printesa Kate la nunta Prințului Moștenitor Hussein al Iordaniei cu Rajwa Al Saif  profimedia 0780779231 jpg
nunta Printul Mostenitor Hussein al Iordaniei cu Rajwa Al Saif  profimedia 0780804179 jpg
Prințul Harry foto  Gettyimages jpg