Charles joacă "Game of Homes" cu Harry: "Sunt destule camere la Castelul Windsor"

3 martie, 2023

Presa britanică vuieşte după decizia Regelui de-a le lua Frogmore Cottage lui Meghan Markle şi Prinţului Harry, care sunt "furioşi şi uimiţi" de pierderea casei ce le-a fost dăruită la nuntă chiar de Regina Elisabeta a II-a.

Regele Charles si Printul Harry   GettyImages 1243366188 jpg

"Aproape că putem simți furia Ducilor de Sussex, al căror sânge dă în clocot după ce au fost evacuați din Frogmore Cottage", susţine un expert regal invitat să comenteze decizia controversată a Regelui Charles. În încercarea de-a obţine o reacţie la cald pentru "Daily Mail", jurnaliştii s-au lovit de un zid, Palatul Buckingham refuzând să comenteze pe marginea acestui subiect, spunând că este vorba despre o "chestiune privată de familie".

Între timp, purtătorul de cuvânt al Prințului Harry și al lui Meghan Markle a confirmat că Ducilor de Sussex li s-a spus să părăsească Frogmore Cottage. Pe de altă parte, mesajul este nuanţat, în sensul că asta nu înseamnă că nu vor avea în continuare un loc sigur în care să stea atunci când se vor afla în Marea Britanie, chiar dacă li s-a luat casa dăruită de Regina Elisabeta a II-a.

"Sunt destule camere la Castelul Windsor"

Omid Scobie, coautor al unei biografii neoficiale a Ducilor de Sussex, a afirmat că a le lua soților Sussex casa de la Windsor, care beneficiază de protecția poliției, înseamnă să-i lipsească pe Meghan și Harry de "singurul spațiu rămas care satisface nevoile de securitate ale familiei de patru persoane atunci când îi vizitează".

Însă istoricul regal Marlene Koenig s-a opus acestei poziții, susținând că alte reședințe regale ar putea oferi un refugiu sigur pentru Meghan Markle, Prinţul Harry și copiii lor atunci când călătoresc în Marea Britanie. Comentatoarea stabilită în SUA a declarat pentru Express.co.uk: "Harry se pare că vede Frogmore Cottage ca fiind 'singurul loc rămas în siguranță', ceea ce pentru mine este un comentariu ciudat. Sunt destule camere la Castelul Windsor unde ar putea sta dacă aleg să vină în Marea Britanie".

Marlene Koenig s-a abținut să folosească cuvântul "evacuare", explicând că proprietatea aparține mai degrabă Coroanei, decât regelui sau lui Meghan și Harry. "Acest lucru înseamnă că contractul de închiriere al lui Harry era cu Crown Estates, la fel și pentru Royal Lodge, Adelaide Cottage, Fort Belvedere și multe alte proprietăți din Windsor, mici și mari". Mai mult, a adăugat comentatorul, în mai 2022 s-a afirmat că Ducele și-a prelungit contractul de închiriere a proprietății din Windsor, despre care se crede că ar fi fost un contract de 12 luni de rotație. Dacă acesta este cazul, contractul de închiriere de anul trecut va expira în câteva săptămâni.

Printul Andrew, Printul Harry si Regele Charles   GettyImages 1243369507 jpg

Pe de altă parte, Regele Charles al III-lea joacă un soi de "Game oh Homes" cu Harry, întrucât el trebuie să rezolve şi situaţia ingrată a fratelui său, Prinţul Andrew, care locuieşte la Royal Lodge, un conac pe care nu şi-l mai permite şi pe care vrea să-l mute în Frogmore Cottage, rămas oricum nelocuit. Iar Meghan şi Harry, care şi aşa vin rar în Marea Britanie, ar putea fi primiţi în oricare alt spaţiu din complexul regal Windsor.

De ce Meghan şi Harry o iau atât de personal?

Meghan și Harry au locuit la Frogmore în cea mai mare parte a anului 2019, iar aceasta a fost prima casă a fiului lor Archie Harrison, născut în luna mai a aceluiași an. Mai mult, casa a fost renovată şi aranjată după placul lui Meghan Markle şi cu o investiţie de 2,4 milioane de lire sterline.

Printul Harry si Meghan Markle  GettyImages 1243224552 jpg

Cum ducii de Sussex au zburat în Canada cu Archie la mijlocul lunii noiembrie 2019, nu au mai folosit Frogmore Cottage după ce s-au mutat în California la mijlocul lunii martie 2020. Cu toate acestea, au păstrat Frogmore Cottage ca reședință oficială în Anglia și au folosit-o atunci când s-au întors în Regatul Unit în 2021 și 2022.

Având în vedere că se află în zona privată numită Home Park, casa se află sub protecția poliției, lucru de care Ducii de Sussex nu beneficiază în mod automat în prezent, când se află în Marea Britanie.

FOTO: Getty Images



Recente pe Ok! Magazine

Prințul Frederik și Prințesa Mary, Foto Profimedia jpg
Regele Charles George Charlotte Louis jpg
Kate, William și Harry, Foto Getty (6) jpg
kate william george charlotte louis jpg
Printul Christian al Danemarcei la majorat   Casa Regala daneza (4) jpg
Regele Charles și a reluat îndatoririle regale, GettyImages (3) jpg
Prințul William Foto Getty Images (1) jpg
Earl Charles Spencer și Harry, Getty (2) jpg
Regele Charles și a reluat îndatoririle regale, GettyImages (5) jpg
Regina Camilla la Clarence House, Profimedia (3) jpg
kate william profimedia 0764084002 jpg
Regele Charles și Regina Camilla de Paște foto Getty Images (2) jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh în vizită în Ucraina, GettyImages (9) jpg
3 printul william pilot de elicoptere sanitare ambulanta coronavirus 3 jpg jpeg
Prințul Harry și Meghan Markle foto profimedia (1) jpg
Prințul Christian al Danemarcei Foto Instagram Casa Regală Daneză (2) jpg
Printesa Gabriella si Printul Jacques de Monaco, alaturi de Printesa Charlene de Monaco si Printul Albert de Monaco   profimedia 0868411794 jpg
Prințul William și Kate Middleton Foto Getty Images   Instagram jpg