Cine este Ayesha Shand, nepoata preferată a Reginei Camilla?

25 mai, 2023

Până acum, nimeni nu știa de ea. Dar, odată cu încoronarea mătușii sale, am aflat și povestea tristă a acestei tinere rămase fără tată.

Ayesha Shand   GettyImages 487601145 jpg

În timp ce aștepta începutul ceremoniei de încoronare a Regelui Charles al III-lea și a Reginei Camilla, sub cupola boltită de la Westminster, pe 6 mai 2023, Ayesha Shand postape Instagram o fotografie cu ea printre cei 3.260 de urmăritori ai săi, cu comentariul sarcastic: "Cele cinci secunde de faimă și atitudine serioasă". La 28 de ani, Ayesha Lalita Shand a cultivat întotdeauna discreția și o putem ierta pentru acest moment de automulțumire trecătoare!

Născută în 1995, Ayesha - al cărei nume arab înseamnă "speranță" - este singura fiică a fratelui Camillei, Mark Shand, și a soției sale, fosta actriță franceză Clio Goldsmith. Crescută la Roma, ea s-a întors la Londra în 2008, cu puțin timp înainte ca părinții ei să decidă să divorțeze. Avea doar 19 ani pe 24 aprilie 2014, când tatăl ei a murit într-un accident în urma unei căzături nefericite, la vârsta de 62 de ani. Mark Shand era un personaj uimitor, scriitor, aventurier și ecologist și fondase o organizație de caritate, Elephant Family, dedicată salvării elefanților indieni.

"Când a murit, m-am implicat mult mai mult pentru că am vrut să îi continuu moștenirea", a declarat Ayesha pentru revista "Tatler", într-un interviu acordat în 2021. "Toată munca pe care a făcut-o a fost atât de importantă și am vrut să mă asigur că va continua."

În perioada ei de doliu, Ayesha Shand a avut parte de sprijinul activ al mătușii sale, Regina Camilla, dar și de cel al Regelui Charles, care sunt acum copreședinți ai Elephant Family. "A fost incredibilă, a fost alături de mine și a menținut moștenirea tatălui meu, nu aș putea fi mai recunoscătoare", spunea Ayesha despre celebra ei mătușă.

Ea însăși urmează exemplul umanist al lui Mark Shand, lucrând ca ambasador pentru Sanitation First, o asociație care își propune să implice mai mult femeile în viața socială și să promoveze egalitatea de gen prin îmbunătățirea apei potabile și a condițiilor de igienă în țările în curs de dezvoltare.

Pe plan profesional, Ayesha Shand, care are un masterat în istoria artei la Universitatea din Edinburgh, lucrează de cinci ani și jumătate la galeria de artă Hauser & Wirth din Mayfair - un job pe care l-a avut și Camilla în tinerețe! - unde este colegă și prietenă a Prințesei Eugenie. În martie 2023 a fost promovată în funcția de director asociat, responsabil de "proiecte speciale". Cât despre sfera personală, se pare că este îndrăgostită de Luigi Ambrosi, un om de afaceri italian implicat în afacerea cu produse lactate a familiei lui din SUA. "Ayesha și Luigi formează un cuplu perfect", confirmă unul dintre prietenii lor apropiați.

FOTO: ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Jazmin Grimaldi   profimedia 0780030888 jpg
regin camilla (5) jpg
Regina Mathilde a Belgiei la maratonul de la Bruxelles   pagina oficiala (1) jpg
confidenta regina camilla (1) jpg
Printul Andrew   profimedia 0662819474 jpg
Printul George, Getty (1) jpg
louis si regele charles (4) jpg
regele charles si nepotii archie si lilibet jpg
William și Harry, Getty (1) jpg
Sofia și Letizia GettyImages 1493182926 jpg
Charlene și Albert, Marele Premiu F1 Monaco, 2023, Getty (4) jpg
regele charles (12) jpg
kate  william profi6 jpg
Kate Middleton și Prințul William în vizită la Aberfan (2) jpg
Regina Rania si nora sa la petrecerea cu henna   pagina oficiala (1) jpg
grace si rainier
Mick Jagger, Prințesa Margaret  foto   GettyImages jpg
Printul Alemayehu al Etiopiei ingropat in capela St George   Profimedia jpg