Cine este Contele Spencer, celălalt Charles din viaţa Dianei?

14 ianuarie, 2022
1 printesa diana charles althorp printul charles jpg jpeg

Confidentul din copilărie al lui Lady Di şi unchiul prinţilor William şi Harry a promis, la moartea mamei lor, că va fi ca un al doilea tată pentru cei doi băieţi. Cea mai cunoscută rudă de sânge a Dianei are, la rândul lui, o viaţă colorată.

Este singurul bărbat fără legătură cu familia regală britanică care a mers în urma coşciugului Prinţesei de Wales, în fatidicul an 1997, atunci când aceasta dispărea dintre noi prea devreme, în urma unui accident de maşină. De atunci, contele Spencer a devenit un fel de figură paternă pentru cei doi nepoţi ai săi, Will şi Harry, pe atunci adolescenţi, şi le-a ţinut partea în lupta lor cu presa nemiloasă, una pe care şi fratele Dianei o consideră responsabilă de moartea acesteia. 

Cu toate acestea, relaţia acestui Charles cu Diana a avut de suferit în ultimii ani de viaţă ai prinţesei, după ce aceasta şi-a dorit, în 1993, să petreacă timp la conacul de la ţară al familiei sale, Althorp, moştenit de fratele ei. Diana dorea să stea cu fiii ei, William şi Harry, la Garden House, una dintre reşedinţele de pe acest domeniu, dar fratele ei n-a fost de acord, motivând că familia lui nu va mai avea parte de intimitate atunci când Diana va fi acolo, din cauza curiozităţii reporterilor. În urma acestei neînţelegeri, Charles s-a lovit de o tăcere dureroasă din partea surorii sale preferate, care n-a mai vorbit cu el o perioadă.

stanga
dreapta
4 diana jpg jpeg
5 charles spencer harry will wenn3101950 jpg jpeg
nepoatele dianei 1 jpeg
7 profimedia 0372249622 jpg jpeg
6 225534823 195580722584046 5881573827902639311 n jpg jpeg
1 printesa diana charles althorp printul charles jpg jpeg

Născut Charles Edward Maurice Spencer pe 20 mai 1964, contele Spencer este cel mai tânăr dintre cei patru copii ai celui de-al optulea conte Spencer şi ai soţiei acestuia, Frances Shand, care, pe lângă Diana, le mai are ca surori pe Lady Sarah McCorquodale şi pe Lady Jane Fellowes. Mariajul părinţilor lui a sfârşit în divorţ pe când Charles avea doar trei ani, iar lipsa mamei din peisajul familial (aceasta s-a recăsătorit şi s-a mutat în Australia) l-a apropiat foarte mult de Diana, sora lui cea mai apropiată de vârstă. Ca şi celebra lui soră, Prinţesa Diana, acest Charles provine dintr-o familie aristocrată, de conţi, şi are chiar legături regale serioase, Regina Elisabeta fiind naşa lui de botez. Fiind singurul băiat din familie, fratele Dianei, acum în vârstă de 57 de ani, a moştenit titlul de conte de la tatăl său, atunci când acesta a trecut în nefiinţă în anul 1992, dar şi pe cel de viconte de Althorp.

În ciuda legăturilor sale cu familia regală britanică, Charles a fost atras mai degrabă de lumea mai puţin nobilă a televiziunii, acolo unde a şi lucrat o bună perioadă de timp, între 1986 şi 1995, ca jurnalist şi reporter pentru NBC News. Astăzi, unchiul lui William şi lui Harry îşi câştigă existenţa ca scriitor, unele dintre cărţile sale având chiar un mare succes şi ne referim aici la cele care analizează istoria regatului: Blenheim: Battle for Europe şi Prince Rupert: The Last Cavalier. 

Poate părea dificil de crezut pentru un bărbat cu o înfăţişare modestă, însă cel mai important aspect legat de fratele mai mic al Dianei este viaţa lui amoroasă. Acest al nouălea conte Spencer n-am putea spune că s-a plictisit pe acest plan.

Din 2011, Charles este căsătorit cu filantroapa şi fostul model canadian Karen Villeneuve, în vârstă de 49 de ani, o femeie pe care a cunoscut-o printr-o întâlnire aranjată de un prieten comun. Din acest mariaj provine mezina contelui Charles, Lady Charlotte Diana, în vârstă de nouă ani, botezată în onoarea surorii lui. Al treilea mariaj al lui Charles, unul încă în vigoare, le-a urmat altora două, despre care s-a vorbit mult mai detaliat în presă. Prima lui căsnicie a fost cu fostul model britanic Victoria Aitken, între 1989 şi 1997, în urma căruia au rezultat cei mai mondeni dintre copiii lui Charles: Lady Kitty Spencer, gemenele Eliza şi Amelia Spencer şi chipeşul Louis Spencer, Viconte de Althorp.

Prima născută a lui Charles, Lady Kitty, în vârstă de 31 de ani, s-a căsătorit, anul trecut, cu un bărbat mai în vârstă decât tatăl ei, şi anume milionarul Michael Lewis, de 62 de ani. Se zvoneşte că Charles a fost nemulţumit de alegerea fiicei sale şi, drept urmare, n-a fost prezent la nunta acesteia.  Al doilea mariaj al lui Charles a fost cu Caroline Freud, măritată, înainte de el, cu un moştenitor al celebrului psihanalist Sigmund Freud. Căsătoriţi timp de şase ani, între 2001 şi 2007, cei doi au devenit de două ori părinţi, ai un băiat acum în vârstă de 18 ani, Edmund, şi ai unei fete, Lara, de 15 ani.

Nu mai puţin de şapte copii numără, aşadar, astăzi, fratele mai mic al Dianei, unii care vor avea, pe viitor, pretenţii asupra conacului Althorp din Northamptonshire, care se află în posesia familiei Spencer de mai bine de 500 de ani şi locul în care au copilărit Charles şi sora lui celebră, Diana.

Foto: profimediaRecente pe Ok! Magazine

kate86 jpg
printesa charlene (8) jpg
kate middleton profimedia 0705251387 jpg
diana55 jpg
leonor profimedia 0705050993 jpg
char3 jpg
charles80 jpg
Ducii de Cambridge și copiii (4) jpg
leonor sofia profimedia 0704820910 jpg
FB 00 Charlene jpg
Letizia Teatro Real jpg
diana profimedia 0646169092 jpg
Meghan Markle la Invictus (3) jpg
Mircea Grigore Carol Lambrino fiul lui Carol al II lea si al Ioanei Zizi Lambrino (3) jpg
charles21 jpg
Leti (7) jpg
Prinţesa moştenitoare Victoria a Suediei Lisbon (3) jpg
printul charles jpg