Cine este Irene Urdangarin, cealaltă nepoată a Reginei Sofia a Spaniei?

23 ianuarie, 2023
Irene Urdangarin, nepoata Reginei Sofia a Spaniei   profimedia 0461556082 jpg

Singura fiică a infantei Cristina a Spaniei și a lui Iñaki Urdangarin a fost în centrul atenției la funeraliile ultimului rege al elenilor, Constantin al II-lea, la Atena. Apropiată de bunicii ei, Regele Juan Carlos și Regina Sofia, Irene Urdangarin a abordat cu o discreție remarcabilă scandalurile părinților săi.

Pe 15 ianuarie 2023, Irene Urdangarin s-a întâlnit cu familia sa la Atena pentru o cină de familie, în ajunul funeraliilor lui Constantin al II-lea. Deși starea de spirit era una de tristețe, tânăra de 17 ani a făcut o figură frumoasă pentru a o susține pe Regina Anne-Marie, care era în doliu după moartea soțului ei, dar și pentru bunica sa maternă, Regina Sofia a Spaniei, care îi era soră ultimului rege al elenilor.

A doua zi, în aplauzele mulțimii adunate în jurul catedralei metropolitane din Atena, Irene Urdangarin a stat alături de cei trei frați ai săi, Juan Valentín (23), Pablo (22) și Miguel (20).

Irene Urdangarin, nepoata Reginei Sofia a Spaniei   profimedia 0750084709 jpg

O copilărie marcată de scandaluri

Iñaki Urdangarin și Infanta Cristina a Spaniei, îi aveau deja pe cei trei fii când s-a născut Irene, pe 5 iunie 2005, la Barcelona. Tatăl ei este un fost jucător de handbal la FC Barcelona, care acum lucrează în domeniul telecomunicațiilor. Irene avea doar patru ani când s-a mutat cu familia la Washington, din cauza unui scandal în care a fost implicat tatăl său referitor la o fraudă făcută prin intermediul fundației sale.

La un an după întoarcerea în Europa, Irene, părinții și frații ei s-au mutat la Geneva, în Elveția. Ei sperau să găsească acolo mai multă liniște și pace decât în Spania, în ciuda acuzațiilor aduse, care erau implicați în așa-numita afacere Nóos. Cuplul a fost deposedat de titluri în 2015 prin decizia Regelui Felipe al VI-lea. La capătul unei lungi proceduri judiciare, Iñaki Urdangarin a început la 18 iunie 2018 o condamnare de 5 ani și 10 luni de închisoare, după ce a fost găsit vinovat de deturnare de fonduri publice, fraudă fiscală și trafic de influență. În timp ce soția sa a fost achitată în anul precedent, fiind amendată cu 265.000 de euro.

Pentru a le permite copiilor săi să ducă o viață normală, în ciuda detenției lui Iñaki în penitenciarul Brieva, situat între Salamanca și Madrid, Infanta Cristina a decis să rămână în Elveția. Pentru Irene și frații ei, contactul cu tatăl lor se limitează acum la apeluri telefonice și vizite în închisoare.

Juan Valentín, Pablo și Miguel, "foarte protectori" cu sora lor cea mică

În timp ce fata își continuă studiile la Școala Internațională din Geneva, frații ei au părăsit casa familiei. Juan Valentín locuiește la Madrid, Pablo este jucător profesionist de handbal la FC Barcelona, iar Miguel studiază științele marine la Londra. În ciuda distanței, cei patru copii ai Infantei Cristina țin constant legătura. "Sunt foarte apropiați", relata Lecturas, în aprilie 2022. "Obișnuiți cu controversele de la o vârstă foarte fragedă, deoarece au trăit foarte îndeaproape inculparea tatălui lor în afacerea Nóos, acest lucru i-a determinat să lege o mare prietenie", adaugă revista spaniolă, care precizează că cei trei nepoți ai Regelui Felipe al VI-lea sunt "foarte protectori cu Irene". Ori de câte ori pot, cei patru se întâlnesc la Madrid, Geneva sau Barcelona. În capitala catalană, Irene vine să îl încurajeze pe Pablo în timpul meciurilor de handbal.

La fel ca tatăl ei și ca Pablo, Irene este o mare sportivă. După cum relatează Hola!, ea navighează, joacă tenis, înoată și schiază. Cu un mare simț al umorului, tânăra, care va împlini 18 ani pe 5 iunie 2023, stăpânește perfect engleza și catalana. Îi place, de asemenea, să iasă cu prietenii și să ia prânzuri cu ei, după cum dezvăluie Vanitatis.

De un an și jumătate, Iñaki Urdangarin a revenit treptat la viața de dinainte, grație unei sentințe modificate. Irene îl poate vedea acum mai ușor. "Irene a repus pe roate relația cu tatăl ei, după criza apărută când copiii au aflat despre relația lui cu Ainhoa Armentia", notează Vanitatis. Descoperirea în presă, la 19 ianuarie 2022, a unor fotografii ale fostului handbalist cu o altă femeie a dus la despărțirea Infantei Cristina și a soțului ei câteva zile mai târziu.

Irene o va detrona pe verișoara ei, Victoria?

Irene Urdangarin, nepoata Reginei Sofia a Spaniei   profimedia 0750008307 jpg

Apropiată de bunicul ei matern, Juan Carlos, fiica cea mică a Cristinei a Spaniei l-a vizitat pe acesta în Abu Dhabi în aprilie 2022. Aceasta a fost o reuniune de familie binevenită pentru monarhul emerit, care trăiește în exil în Emiratele Arabe Unite. Într-o fotografie făcută cu această ocazie, el apare înconjurat de fiicele sale, Cristina și Elena din Spania, și de cinci dintre nepoții săi, Victoria de Marichalar, Pablo, Juan Valentín, Miguel și Irene Urdangarin.

Nepoata lui Felipe al VI-lea se bucură, de asemenea, să iasă în oraș cu Regina Sofia atunci când aceasta se află în Spania. Având în vedere că aparițiile sale publice sunt rare, fiecare ieșire a lui Irene este scrutată de mass-media, iar stilul ei este analizat cu atât mai mult cu cât crește: "Unele mass-media o descriu chiar ca fiind noua vedetă a familiei regale, ceea ce ar putea însemna că ar putea ajunge să o eclipseze pe verișoara ei, Victoria Federica", notează cu această ocazie site-ul spaniol El Debate.

"Irene are potențialul de a deveni una dintre următoarele "it girls" ale Spaniei", remarcă Quique Vidal, directorul agenției de comunicare Estudio Cartulina, intervievat de Vanitatis. "La prima vedere, ea dă impresia că are un stil mai regal decât, de exemplu, verișoara ei Victoria Federica, care are o esență clasică, discretă și naturală. În plus, faptul că a trecut prin anumite adversități la o vârstă fragedă, cum ar fi afacerea Nóos sau separarea părinților, i-a forjat cu siguranță caracterul, făcându-o probabil mai puternică", continuă ea.

În vârstă de aproape 18 ani, Irene Urdangarin se impune treptat ca o figură cheie în Familia Regală spaniolă. Ea a depășit greutățile copilăriei și adolescenței sale.

FOTO: ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Diana și William (3) jpg
Letizia Marie Chantal profimedia 0749881429 jpg
Prințesa Eugenie, Getty (1) jpg
kate middleton profimedia 0735119691 jpg
Corgi (2) jpg
Kate Middleton sport  sursa   profimedia jpg
Isabella a Danemarcei profimedia 0707880220 (2) jpg
Prințesa Charlene de Monaco și copiii în Ajunul Zilei Sfintei Devota, Getty (5) jpg
Printul Andrew, fratele lui Charles, acuzat de pedofilie   Profimedia (1) jpg
Coroana Regina mama Elisabeta profimedia 0209911427 jpg
Harry și Meghan GettyImages 994638046 jpg
Kate Middleton profimedia 0751706506 jpg
Kate Middleton, întrunire cu jucătorii de rugby, Profimedia (4) jpg
Letizia profimedia 0751670928 jpg
Regele Carl Gustaf al Suediei si a anuntat Jubileul de Aur, Printesa Victoria, regina Silvia   profimedia 0750819938 jpg
Athena contesa de Monpezat, nepoata Reginei Margrethe a II a a Danemarcei   pagina oficiala (6) jpg
fiul Reginei Rania, Printul mostenitor Hussein si Rajwa (3) jpg
Beatrice Borromeo in Dior Christian Dior outfit 2 jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}