Cine este Prinţesa Michael de Kent, “scorpia” de la Palatul Buckingham?

17 iunie, 2021
1 printul si printesa michael de kent gettyimages 455246928 jpg jpeg

Am putea spune că ea este Cruella de Vil a familiei regale britanice, o figură destul de discretă, dar renumită în regat pentru comportamentul şi comentariile ei deplasate.

Este vorba despre soţia Prinţului Michael de Kent, văr primar cu Regina Elisabeta. În vârstă de 76 de ani, Prinţesa Michael de Kent, fostă baroneasă Marie Christine von Reibnitz, cu origini germane şi maghiare, este una dintre cele mai controversate figuri de la Palatul Buckingham. Aceasta a fost motiv de îngrijorare, luna trecută, după ce tabloidul The Sun a anunţat că prinţesa are serioase probleme de sănătate ca urmare a vaccinării anti-Covid cu doze de la AstraZeneca. Surse apropiate acesteia au declarat că prinţesa nu s-a simţit deloc bine, timp de o lună de zile, şi s-a luptat chiar şi cu tromboza, acea afecţiune serioasă depistată şi la alţi pacienţi care au folosit acest vaccin.

Fanii regali au fost impresionaţi de suferinţa acesteia, în ciuda faptului că nu trecuse decât o săptămână de la ştirea ce-l avea în centru pe soţul el, un nou motiv de ruşine pentru palatul britanic: Prinţul Michael de Kent este acuzat că-şi vinde influenţa pe care o are la Kremlin, ca prieten al lui Vladimir Putin, pentru potenţiali investitori interesaţi de afaceri cu Rusia. Ce-i drept, nu e prima data când acest cuplu calcă strâmb, însă partea feminină a lui a reuşit performanţa nedorită de a fi cea mai antipatizată membră a familiei regale britanice, multe voci considerând-o pe această Marie Christine drept o femeie rea, rece şi lipsită de orice diplomaţie. Şi rasistă, peste toate astea, lucru care i-a dat ocazia lui Meghan Markle să aducă acele acuze dure familiei regale în celebrul ei interviu cu Oprah Winfrey. Asta pentru că tocmai de ea se leagă un astfel de episod marca Prinţesa Michael de Kent.

Ei bine, în decembrie 2017, soţia vărului reginei a sosit la prânzul de Crăciun dat de suverană purtând o broşă cu o simbolistică rasistă (un chip al unui sclav negru), ştiind că la masă va fi prezentă şi Meghan Markle, pe atunci logodnica Prinţului Harry. Dar aceasta nu este singura situaţie în care prinţesa şi-a dat în petic, în ciuda originilor ei aristocrate. Poreclită de britanici Prinţesa Insistentă, aceasta a fost privită cu ochi critici încă de când s-a măritat cu nepotul Regelui George V, în 1978, din postura de femeie divorţată şi de religie catolică. Marie Christine s-a născut pe 15 ianuarie 1945, într-o localitate de pe teritoriul actual al Republicii Cehe, fiind fiica cea mică a baronul neamţ Günther Hubertus von Reibnitz şi al celei de-a doua lui soţii, contesa maghiară Maria Anna Carolina Franziska Walburga Bernadett. Tatăl actualei prinţese a fost membru al partidului nazist, cu rol activ în armata germană în timpul Celui De-al Doilea Război Mondial. Chiar şi cu acest trecut nefast al tatălui ei, prinţesa i-a înfuriat pe mulţi membri ai casei regale britanice atunci când a declarat că are mai mult sânge albastru în venele ei decât orice altă persoană care a intrat în familie, de la Prinţul Philip încoace.

3 kent jpg jpeg

Cum spuneam, nemţoaica născută în Cehia avea, deja, un mariaj la activ atunci când a devenit soţia Prinţului de Kent, fiind, aşadar, precursoarea Camillei şi a lui Meghan Markle, alte divorţate intrate în familia regală. Acesta s-a căsătorit pentru prima dată în 1971, cu un bancher englez pe numele lui Thomas Troubridge, de care s-a despărţit după doar doi ani, în 1973, divorţul celor doi pronunţându-se în 1977, cu un an înainte ca aceasta să se mărite cu Prinţul Michael. Acesta din urmă, îndrăgostit până peste cap de frumoasa blondă, a fost obligat să renunţe la pretenţiile lui de succesiune la tron (era al 15-lea în acea perioadă) din cauză că se însoară cu o catolică, lucru interzis de Biserica Anglicană. Încă de la sosirea ei la palatul regal a fost clar că această nemţoaică este obsedată de titluri, origini nobile şi imagine. Pe scurt, chiar dacă Marie Christine n-a fost eligibilă pentru un titlu propriu de prinţesă, deoarece nu s-a născut în familia regală, aceasta şi l-a dorit cu ardoare. Dacă n-a putut folosi apelativul de Prinţesa Marie Christine, l-a folosit pe cel permis ca soţie de prinţ de sânge, şi anume Prinţesa Michael de Kent.

Şi se pare că nu doar titlurile nobiliare sunt febleţea acesteia, ci şi beneficiile care vin la pachet cu intrarea în familia regală, cum ar fi folosirea gratuită a reşedinţelor coroanei, fără nicio urmă de muncă în favoarea casei regale. Asta dacă am considera muncă faptul că prinţesa a scris nişte cărţi despre aristocraţia europeană şi că merge în turnee de lectură. În 2002, contribuabilii englezi au fost furioşi când au aflat că regina acoperă din fondurile ei private chiria aferentă apartamentului pe care Prinţii de Kent îl ocupă la Kensington Palace. Lucrul acesta s-a schimbat din 2010, spre disperarea Mariei Christine, care nu concepe să fie nevoită să plătească această chirie, una de 120.000 de lire sterline pe an. Din fericire pentru ei, cei doi copii ai prinţesei n-au moştenit şi comoditatea şi lăcomia acesteia, atât Lordul Frederick Windsor (42), cât şi Lady Gabriella Kingston (41) având joburi şi finanţându-se singuri.

În 2004, un episod care rivalizează cu cel al lui Harry de la Las Vegas a pus-o, din nou, într-o lumină proastă. Aflată într-un restaurant în New York, prinţesa le-a spus unor afro-americani gălăgioşi, aflaţi la o masă din apropiere, să se întoarcă în coloniile de unde au venit. În plus, aceasta şi-a permis să fie neelegantă şi la adresa unui icon al Angliei, regretata Prinţesa Diana: într-un interviu din 2014, Marie Christine a declarat despre vecina sa de la Kensington c-ar fi fost plictisitoare şi lipsită de educaţie.

Declarând azi fără lipsă de sensibilitate că mariajul ei cu Prinţul Michael de Kent a fost unul aranjat, prinţesa are, ce-i drept, şi punctele ei forte. Până la apariţia lui Lady Di, era nevasta regală cu cea mai mare doză de glamour în ţinutele ei, eleganţa ei de necontestat putând fi admirată şi azi, la apariţiile ei oficiale. Dar, desigur, şi Cruella de Vil este elegantă...

Foto: Getty Images, ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Paul Burrell, fostul majordom al Printesei Diana, profimedia 0743207546 jpg
Regele Carl Gustaf al Suediei   pagina oficiala (2) jpg
infanta cristina a spaniei (2) jpg
William și Harry, Getty (2) jpg
Prințesa Charlotte jpg
Ducii de Sussex, insert Diana jpg
Meghan Markle și Harry OK Mag (4) jpg
Familia Regala a Olandei, Regele Willem Alexander, Regina Maxima si Printesa Mostenitoare Amalia in turneu, Bonaire   pagina oficiala (15) jpg
Letizia profimedia 0751684196 jpg
Printul Harry la 60 Minutes 02 jpg
Monaco, Charlene și Albert, Getty (4) jpg
Diana și William (3) jpg
Letizia Marie Chantal profimedia 0749881429 jpg
Prințesa Eugenie, Getty (1) jpg
kate middleton profimedia 0735119691 jpg
Corgi (2) jpg
Kate Middleton sport  sursa   profimedia jpg
Isabella a Danemarcei profimedia 0707880220 (2) jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}