Cine sunt regii neoficiali ai Fran┼úei, care-┼či vor castelele ├«napoi

11 februarie, 2021
1 regii frantei jpg jpeg

Descenden┼úi ai fostelor capete ├«ncoronate ale Fran┼úei, ei sunt cei care reprezint─â cele trei tabere de monarhi┼čti francezi - orleani┼čtii, legitimi┼čtii ┼či bonaparti┼čtii

Declinul monarhiei ├«n Fran┼úa a fost marcat ├«n dou─â etape - o dat─â cu Revolu┼úia francez─â, ├«n 1792 fiind abolit─â monarhia, la ├«nceputul anului urm─âtor Regele Ludovic al XVI-lea fiind condamnat la execu┼úie prin ghilotinare, ┼či a doua oar─â ├«n 1870, c├ónd Napoleon al III-lea (cel considerat ultimul monarh al Fran┼úei, care a fondat al doilea imperiu francez) a fost exilat. Dar cu toate c─â a trecut at├óta vreme de la aceste evenimente, exist─â ├«nc─â pretenden┼úi la tronul neoficial al Fran┼úei. Cel mai hot─âr├ót dintre ace┼čtia este Jean d'Orleans, Contele de Paris (foto jos), care este urma┼čul fratelui Regelui Ludovic al XVI-lea ┼či al lui Ludovic-Filip de Orleans, care a fost rege al francezilor ├«ntre 1830 ┼či 1848. Preten┼úiile lui Jean d'Orleans nu sunt mici - el a dat ├«n judecat─â Funda┼úia Saint-Louis care administreaz─â propriet─â┼úile Casei de Orleans, cer├ónd daune ├«n valoare de 1 milion de euro, dar ┼či cinci propriet─â┼úi, una dintre acestea fiind fabulosul Castel d'Amboise de pe Valea Loarei. Situat ├«n ora┼čul Amboise, la confluen┼úa r├óurilor Loara ┼či Masse, castelul este clasat ca monument istoric din 1845, av├ónd o istorie impresionant─â - este locul unde se afl─â ┼či morm├óntul lui Leonardo da Vinci, care a venit aici la invita┼úia casei regale ├«n decembrie 1515 ┼či a continuat s─â tr─âiasc─â ┼či s─â locuiasc─â la Amboise, fiind ├«nmorm├óntat aici pe 2 mai 1519.

jean dorleans profimedia 0474258093 jpg jpeg
chateaux damboise profimedia 0430494759 jpg jpeg

Prin┼úul Jean, ├«n v├órst─â de 55 de ani, este considerat de mul┼úi monarhi┼čti francezi pretendentul de drept al tronului Fran┼úei - ca fiu al Prin┼úului Henric, Conte de Paris (senior pe linia de descenden┼úi masculini ai lui Ludovic-Filip de Orleans) ┼či al Ducesei Marie-Therese de Wurttemberg. Astfel, Jean a dat ├«n judecat─â funda┼úia care manageriaz─â fosta avere a familiei sale, institu┼úie care se afl─â sub tutela ministerului de interne al Fran┼úei de la crearea ei ├«n 1974. Din anul 2001, Jean a locuit chiar ├«ntr-o arip─â a Castelului d'Amboise, f─âr─â s─â pl─âteasc─â chirie - asta p├ón─â anul trecut ├«n septembrie, c├ónd funda┼úia Saint-Louis i-a cerut chirie. Cum acesta a refuzat plata oric─ârei sume pentru a sta ├«ntr-un castel pe care ├«l consider─â oricum al lui, aceasta a fost sc├ónteia care a a prins conflictul, Jean trezindu-se dat afar─â.

louis de bourbon profimedia 0430792742 jpg jpeg

Pe l├óng─â Jean d'Orleans, mai sunt doi pretenden┼úi la tronul neoficial al Fran┼úei - unul este Prin┼úul Louis Alphonse de Bourbon, Duce de Anjou (foto sus), ├«n v├órst─â de 46 de ani, care conduce Casa de Bourbon. Acesta s-a n─âscut la Madrid, unde locuie┼čte ┼či acum. Este descendent al Regelui Ludovic al XIV-lea, iar monarhi┼čtii legitimi┼čti ├«i spun Regele Ludovic al XX-lea - ├«ns─â orleani┼čtii, care sunt de partea lui Jean, consider─â ilegitim─â preten┼úia casei spaniole de Bourbon la tronul Fran┼úei.

printul napoleon si contesa olympia profimedia 0477814893 jpg jpeg

Al treilea pretendent este reprezentantul celei de-a treia fac┼úiuni de monarhi┼čti francezi - bonaparti┼čtii. Acest pretendent este Prin┼úul Jean-Christophe Napoleon, ├«n v├órst─â de 34 de ani, str─â-str─â-str─â-str─ânepotul ├Ämp─âratului Napoleon Bonaparte. Crescut la Londra, acesta din urm─â s-a c─âs─âtorit recent cu Contesa Olympia von Arco-Zinneberg, reunific├ónd astfel Casa Imperial─â a Fran┼úei cu Casa de Habsburg (foto sus: Jean Christophe ├«mpreun─â cu so┼úia sa, Contesa Olympia von Arco-Zinneberg, la nunta lor; foto jos: Jean Christophe, al─âturi de mama sa, Beatrice de Bourbon).

jean christophe napoleon profimedia 0477783597 jpg jpeg

Foto: ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

kate41 jpg
kate86 jpg
printesa charlene (8) jpg
kate middleton profimedia 0705251387 jpg
diana55 jpg
leonor profimedia 0705050993 jpg
char3 jpg
charles80 jpg
Ducii de Cambridge și copiii (4) jpg
leonor sofia profimedia 0704820910 jpg
FB 00 Charlene jpg
Letizia Teatro Real jpg
diana profimedia 0646169092 jpg
Meghan Markle la Invictus (3) jpg
Mircea Grigore Carol Lambrino fiul lui Carol al II lea si al Ioanei Zizi Lambrino (3) jpg
charles21 jpg
Leti (7) jpg
Prin┼úesa mo┼čtenitoare Victoria a Suediei Lisbon (3) jpg