Conacul Eastwell din Anglia, unde s-a născut Regina Maria, a fost transformat în hotel de lux FOTO

14 decembrie, 2018
1 regina maria copilarie eastwell jpg jpeg

Bunica Regelui Mihai a avut origini englezeşti, fiind născută la Ashford, în comitatul Kent. Familia Regală tocmai a vizitat vechiul conac, odată cu dezvelirea primei statui a Reginei Maria din afara graniţelor României.

Regina Maria s-a născut la Eastwell Manor, domeniul din Ashford al părinţilor săi, Prinţul Alfred, Duce de Edinburgh, al doilea fiu al Reginei Victoria şi Marea Ducesa Maria Alexandrovna a Rusiei. Viitoarea suverană a României Mari a scris, în memoriile sale, despre locul său natal: “frumosul Eastwell cu marea sa casă gri, cu parcul său minunat, cu turmele de căprioare şi pitoreştile vaci scoţiene, cu lacul, pădurea, grădinea cu bătrânul cedru care era casa noastră din poveşti.”

Tatăl Reginei Maria a locuit la Eastwell până în 1893, atunci când a moştenit tronul Ducatului de Saxa-Coburg-Gotha de la unchiul său Ernest al II-lea, cumnatul Reginei Victoria.

image

Eastwell Park, locul naşterii Principesei Maria de Edinburgh, viitoarea suverană a României, a devenit cunoscut în România prin intermediul cărţii "Povesteai vieţii mele", memoriile Reginei Maria publicate mai întâi în Regatul Unit la mijlocul anilor 1930.

Situat în Kent, Eastwell are o semnificaţie istorică aparte, începând din perioada saxonă, continuând cu Hugo de Montfort şi până în zilele noastre. Pe modelul altor castele şi conace, de câteva decenii încoace, clădirea a fost transformată într-un hotel a cărui faimă este legată de numele rezidenţilor nobiliari sau regali: familia de Edinburgh, părinţii Reginei Maria au locuit aici pentru aproape 12 ani, doi dintre copiii lor, Principesele Maria şi Beatrice fiind născute la Eastwell Park. Acum, aici se organizează nunţi, weekenduri de relaxare, evenimente private, degustări de vinuri din propria podgorie, petreceri de Crăciun şi Revelion, recitaluri şi serate de teatru ori de lectură, spectacole pe gheaţă, cinema în aer liber, partide de golf, expoziţii de maşini retro, seri de Treasure Hunting şi Murder Mistery.

image

Conacul a revenit în atenţie odată cu evenimentele organizate în Marea Britanie cu prilejul Centenarului Marii Uniri, când Majestatea Sa Margarta, împreună cu Principele Radu, dar şi cu Principesa Elena şi Alexander Nixon au întreprins o vizită oficială, prima a Custodelui Regal de când a preluat şefia casei regale din România.

Astfel, în timp ce Majestatea Sa Margareta şi Principele Radu erau primiţi la Buckingham de Regina Elisabeta a II-a (verişoară a Regelui Mihai), Principesa Elena şi Alexander Nixon participau la inaugurarea primei statui a Reginei Maria din afara ţării. Monumentul, realizat de sculptorul Valentin Duicu, este amplasat în Elwick Place, spaţiu aflat în mijlocul unui nou centru civic din Ashford, în proximitatea zonei istorice şi a Parcului Victoria, principala zonă verde a oraşului, care poartă numele vestitei suverane, bunica paternă a reginei.

image


Recente pe Ok! Magazine

printul philip 0 jpeg
Regele Charles și Regina Camilla în Germania (10) jpg
FotoJetAnne și Kate jpg
Lady Margarita profimedia 0093319524 jpg
charlene si familia
Charles si Camilla la Highgrove (1) jpg
Kate Middleton, Prințesa de Wales, și Prințul William,  Bafta, Getty (1) jpg
meghan markle 1 jpg
Printul Harry   GettyImages 1425237886 jpg
Sarah Ferguson, GettyImages 1421646121 jpg
accident auto prințesa diana 1 jpg
Regele Charles al III lea   GettyImages 1211550012 jpg
Regina Mathilde in Africa de Sud jpg
Charles Getty jpg
Guillaume si Stephanie de Luxembourg, cu fiul lor, Charles   pagina oficiala jpg
Prințesele cu forme jpg
Nunta Lady Amelia  jpg
Prințesa Eugenie, Getty (1) jpg