Copiii lui Meghan și Harry își vor primi, în sfârșit, titlurile înainte de încoronare?

27 februarie, 2023

Micuții Archie Harrison și Lilibet Diana nu au încă titluri de prinți, așa cum au copiii Prinților de Wales.

harry meg archie si lilibet jpg

Regele Charles al III-lea a făcut câteva schimbări înainte de încoronarea sa din 6 mai, după ce s-a aflat că i-a acordat noul titlu de Conte de Chester fiului său cel mare, Prințul William. Potrivit documentelor de la Biroul Coroanei care au fost făcute publice vineri, schimbarea titlului lui William a fost oficializată la 13 februarie, ceea ce înseamnă că acum este, de asemenea, oficial Prinț de Wales, la câteva luni după ce Charles a declarat pentru prima dată acest titlu pentru fiul său, după moartea mamei sale, Regina Elisabeta a II-a.

Schimbarea vine deoarece scrisorile patentate, un document deschis de monarh, care poate fi folosit pentru a exprima voința suveranului, "de exemplu pentru a conferi o funcție sau a crea o nouă rangul de pair", au trecut de Marele Sigiliu al Regatului. Așadar, având în vedere că Regele Charles al III-lea a emis ordinul de schimbare oficială a titlului lui William, înseamnă că va face același lucru și în cazul copiilor Prințului Harry și al lui Meghan Markle, Archie și Lilibet?

Harry si Archie

Au existat multe dezbateri cu privire la titlurile regale ale lui Archie și Lilibet. Din punct de vedere tehnic, ei sunt prinț și prințesă, deoarece bunicul lor a devenit rege. Cu toate acestea, site-ul regal, care detaliază linia de succesiune, îi are în continuare pe Archie și Lilibet notați ca "Domnișor" și "Domnișoară", în ciuda actualizării titlului lui William și Kate ca Prinți de Wales, precum și a copiilor lor, Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul Louis, care sunt acum menționați ca "de Wales", în loc de "de Cambridge".

În septembrie anul trecut, purtătorul de cuvânt al Regelui s-a angajat să actualizeze noile titluri ale lui Archie și Lilibet "pe măsură ce vom primi informații". "În timp ce site-ul a fost actualizat pentru familia Wales, în mod clar actualizarea dragostei pe un site nu prea funcționează, așa că nu am făcut asta, dar este clar că îi iubește. Vom lucra prin actualizarea site-ului pe măsură ce și când vom obține informații", a spus el.

Conform protocoalelor stabilite de Regele George al V-lea în 1917, copiii și nepoții unui suveran au dreptul automat la titlul de Alteța Sa Regală și de Prinț sau Prințesă. Întrucât Archie și Lilibet au asigurate automat aceste titluri, Regele Charles al III-lea ar trebui să emită o scrisoare de brevet care să modifice drepturile lor de-a fi prinți.

Rămâne de văzut dacă Archie și Lilibet vor putea să își folosească oficial titlurile, dar Meghan și-a exprimat în trecut dorința de a fi recunoscut acest drept.

În timpul interviului său cu Oprah Winfrey din 2021 - înainte de nașterea lui Lili - când a fost întrebată dacă faptul că Archie este prinț era important pentru ea, aceasta a răspuns: "Dacă asta însemna că va fi în siguranță, atunci bineînțeles".

FOTO: Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Regele Charles Foto profimedia jpg
Prințesa Charlotte colaj  jpg
Prințul Charles  sursa foto   GettyImages jpg
Charles Harry și Meghan GettyImages 1129882164 jpg
Charles, William și Harry jpg
Alina Maria si Nicolae al Romaniei, nasi de botez pentru Marija a Serbiei, fiica Printul Filip si Printesa Danica   Instagram (2) jpg
Kate Middleton jpg
Prințul Archie și Prințesa Lilibet jpg
Prințul Harry și Meghan Markle  foto   Profimedia jpg
Prințesa Carina Sayn Wittgenstein Berleburg și prințul Gustaf zu Sayn Wittgenstein Berleburg, Profimedia (1) jpg
Regina Mary și Regele Frederik, plimbare prin Oslo, Profimedia (2) jpg
Thomas Kingston si Lady Gabriella Windsor, alaturi de Regele Charles la Ascot 2023   profimedia 0785167256 jpg
Regina Camilla Foto Getty Images (5) jpg
Prințul Harry și Meghan Markle, Prințul William și Kate Middleton  foto   Getty jpg
Margareta a României cu Principele Radu foto Facebook jpg
Regele Charles și Regina Camilla portret oficial 2 png
Prințul Harry și Meghan Markle la recepția de nuntă din 2018, Getty (4) jpg
Prințesa Charlene și Albert de Monaco Facebook jpg