Cum a reuşit Prinţul Philip să bage în sperieţi echipa de securitate a soţilor Obama?

24 martie, 2023

În apropierea datei comemorării regretatului soţ al Reginei Elisabeta a II-a, ne reamintim cum, cu firea lui energică şi glumeaţă, a reuşit să spargă protocolul prezidenţial american.

Printul Philip, Regina Elisabeta, Barack Obama, Michelle Obama  profimedia 0282411211 jpg

Prințul Philip i-a "îngrozit" odată pe agenții Secret Service care îl protejau pe Barack Obama în timpul unei vizite de stat în Marea Britanie. Regretatul Duce de Edinburgh, care avea o fire glumeaţă, le-a cerut atunci lui Barack Obama, soției sale, Michelle, și gărzilor de corp să se urce în Range Rover-ul lui, cu el la volan. Un lucru neacceptabil nu doar din cauza vârstei înaintate a şoferului - Prinţul Philip avea atunci 94 de ani -, dar şi pentru că perechea prezidenţială nu se putea urca decât într-un autovehicul condus de un agent al Serviciilor Secrete americane.

Invitaţi fiind la aniversarea regretatului Prinţ consort Philip, Barack și Michelle Obama își făcuseră deja planul de a zbura cu elicopterul de la reședința ambasadorului SUA din Londra, unde erau găzduiţi, la Castelul Windsor. De acolo, Prinţul Philip, pe atunci în vârstă de 94 de ani, și Regina Elisabeta a II-a urmau să se întâlnească cu ei la moșie. Ducele de Edinburgh plănuia apoi să îi conducă pe toți înapoi la Palatul Buckingham - o călătorie de o oră și jumătate pe M4.

Prințul Philip a provocat un accident de mașină la începutul acestui an jpeg

Autorul regal Robert Hardman a povestit pentru BBC despre anxietatea pe care a provocat-o acest lucru."Serviciile Secrete au spus: "Nu, noi suntem singurii care îl conducem pe președinte" și s-a ajuns până în vârf", a spus el. "A fost singura dată în întreaga președinție Obama când cuplul a fost condus de altcineva decât un agent al Casei Albe, au fost conduși de Prințul Philip, cu Regina şi Michelle Obama stând în spate".

Cum îşi amintesc Barack şi Michelle Obama acest episod

Se spune că Serviciile Secrete ale lui Obama au fost "îngrozite" atunci când nonagenarul de atunci s-a urcat la volan. Președintele de atunci a povestit ulterior: "Trebuie să spun că nu am mai fost niciodată condus de un Duce, dar totul a decurs foarte ușor."

Scriind în cartea sa de succes "Becoming", Michelle și-a amintit şi ea despre această întâlnire. Culmea, în ciuda planurilor lui Philip, Elisabeta a II-a a întrebat-o dacă ar dori să meargă cu ea în Land Rover-ul ei. "Am încremenit, încercând să-mi amintesc dacă cineva mă pregătise pentru acest scenariu, dacă era mai politicos să accept sau să insist ca Barack să ocupe locul potrivit lângă ea. Regina și-a dat seama imediat de ezitarea mea. Și nu s-a lăsat păcălită. "Ți-au dat vreo regulă în legătură cu asta?", a spus ea, respingând toată agitația cu un gest din mână. "Asta e o prostie. Stai unde vrei.'"

Prinţul Philip a renunțat la permisul de conducere abia în 2019, la 97 de ani, după un accident groaznic lângă Sandringham, unde Land Rover-ul său a aterizat pe o parte, după o coliziune cu o Kia.

Philip a murit pe 9 aprilie 2021 și a fost înmormântat temporar la Capela St George. După ce Regina a murit pe 9 septembrie anul trecut, ea și Philip au fost înmormântați în Capela memorială Regele George al VI-lea de la St George's.Recente pe Ok! Magazine

regele charles valea zalanului jpg
regele charles si nepotii archie si lilibet jpg
Printul William si Printesa Kate la nunta Prințului Moștenitor Hussein al Iordaniei cu Rajwa Al Saif profimedia 0780774709 jpg
Jared Kushner si Ivanka Trump in Iordania si Grecia  Instagram jpg
Majestatea Sa Margareta si Principele Radu la nunta din Iordania 2023  Casa Regala (1) jpg
Prințul Harry, Meghan Markle foto  Shutterstock jpg
Printesa Beatrice si Edoardo Mapelli Mozzi  profimedia 0780904770 jpg
Nunta iordaniană a Prințului Hussein cu Rajwa, Profimedia (2) jpg
Charlene Monaco GettyImages 1258334722 jpg
Regele Charles în România foto  GettyImages jpg
Rania nuntă regală profimedia 0780889521 jpg
Prințul William și Kate Middleton la nunta hașemită, 1 iunie 2023, Profimedia (2) jpg
Regina Rania Al Abdullah, la nunta fiului său cel mare, Profimedia (1) jpg
rajwa hussein miri (1) jpg
kate middleton tiara jpg
Printul William si Printesa Kate la nunta Prințului Moștenitor Hussein al Iordaniei cu Rajwa Al Saif  profimedia 0780779231 jpg
nunta Printul Mostenitor Hussein al Iordaniei cu Rajwa Al Saif  profimedia 0780804179 jpg
Prințul Harry foto  Gettyimages jpg