Cuplul regal român, primit în Suedia de Regele Carl XVI Gustaf și de Regina Silvia

9 martie, 2023

Zilele acestea, Majestatea Sa Margareta şi Principele consort Radu se află într-o vizită oficială la Stockholm.

Majestatea Sa Margareta si Principele Radu in vizita regala in Suedia (1)  Regele Carl XVI Gustaf si Regina Silvia png

Pentru că anul acesta Suedia deţine președinția Consiliului Uniunii Europene, Custodele Coroanei şi-a programat în agenda publică o vizită oficială în capitala Suediei. Astfel, între 6 şi 9 martie, Majestatea Sa Margareta şi Principele consort Radu au bifat cea de-a zecea vizită a Familiei Regale în Regatul Suediei din ultimele trei decenii.

După ce au fost întâmpinaţi la aeroport de către ambasadorul României la Stockholm, Daniel Ioniță, a doua zi cuplul regal a avut o întâlnire la Universitatea Suedeză de Apărare, unde s-au purtat discuţii despre contribuția României la NATO și la UE, securitatea Europei de Sud-Est și despre aspirațiile Republicii Moldova de a deveni membru al Uniunii Europene. Pentru această întâlnire, Majestatea Sa Margareta a optat pentru o ţinută cu pantaloni, helancă şi mantou de culoare camel, accesorizată cu bijuterii aurii.

În aceeaşi zi, ea şi soţul său au fost invitaţi la o seară românească organizată de Ambasada României la Stockholm și găzduită de Institutul Cultural Român, unde Custodele Regal a purtat o rochie neagră cu mâneci 3/4 şi fustă în clini, bijuterii argintii, pantofi escarpin ecru şi un clutch preţios.

Ieri, de Ziua Internaţională a Femeii, îmbrăcată într-un elegant deux-pièces tip Chanel, din bouclé, într-o frumoasă nuanţă de galben ocru, pantofi şi poşetă din piele întoarsă cognac şi un colier de perle, fiica cea mare a Regelui Mihai I a făcut o puternică impresie la Institutul Suedez de Afaceri Internaționale, unde Majestatea Sa a susţinut în faţa audienţei discursul "EU and NATO’s Eastern borders security. A Romanian perspective". 

Apoi, a urmat vizita la Palatul Regal din Stockholm, unde Majestatea Sa Margareta și Principele consort Radu au avut o întâlnire privată cu Regele Carl XVI Gustaf, Regina Silvia şi Prinţesa moştenitoare Victoria. 

Iar spre seară, adoptând acelaşi stil, dar cu un nou compleu cu fustă, Majestatea Sa Margareta s-a întâlnit cu ambasadoarea Liliana Guţan la Ambasada Republicii Moldova în Suedia.

România și Suedia au stabilit relații diplomatice la 19 martie 1916, în timpul domniei Regelui Ferdinand I și a Regelui Gustaf al V-lea. Regele Mihai I și fiica sa cea mare, Margareta, au vizitat Suedia în aprilie 1996, la sărbătorirea Regelui Carl XVI Gustaf, cu ocazia împlinirii vârstei de 50 de ani. Vizita de anul acesta are loc în anul jubiliar al lui Carl XVI Gustaf, care aniversează 50 de ani de domnie.

FOTO: Casa Regală, Jeanette Jansson/Kungl. HovstaternaRecente pe Ok! Magazine

Camilla foto getty jpg
Sussex, Harry și Meghan (1) jpg
Sofia și Carl PNG
Kate Middleton Prințul William  foto   GettyImages jpg
Prințul Harry și Meghan Markle la Gala Ripple of Hope, 2022, Getty (5) jpg
Letizia profimedia 0765503415 jpg
FotoJetRegiiUK jpg
printul philip 0 jpeg
Regele Charles și Regina Camilla în Germania (10) jpg
FotoJetAnne și Kate jpg
Lady Margarita profimedia 0093319524 jpg
charlene si familia
Charles si Camilla la Highgrove (1) jpg
Kate Middleton, Prințesa de Wales, și Prințul William,  Bafta, Getty (1) jpg
meghan markle 1 jpg
Printul Harry   GettyImages 1425237886 jpg
Sarah Ferguson, GettyImages 1421646121 jpg
accident auto prințesa diana 1 jpg