Cuplul regal român, primit în Suedia de Regele Carl XVI Gustaf și de Regina Silvia

9 martie, 2023

Zilele acestea, Majestatea Sa Margareta şi Principele consort Radu se află într-o vizită oficială la Stockholm.

Majestatea Sa Margareta si Principele Radu in vizita regala in Suedia (1)  Regele Carl XVI Gustaf si Regina Silvia png

Pentru că anul acesta Suedia deţine președinția Consiliului Uniunii Europene, Custodele Coroanei şi-a programat în agenda publică o vizită oficială în capitala Suediei. Astfel, între 6 şi 9 martie, Majestatea Sa Margareta şi Principele consort Radu au bifat cea de-a zecea vizită a Familiei Regale în Regatul Suediei din ultimele trei decenii.

După ce au fost întâmpinaţi la aeroport de către ambasadorul României la Stockholm, Daniel Ioniță, a doua zi cuplul regal a avut o întâlnire la Universitatea Suedeză de Apărare, unde s-au purtat discuţii despre contribuția României la NATO și la UE, securitatea Europei de Sud-Est și despre aspirațiile Republicii Moldova de a deveni membru al Uniunii Europene. Pentru această întâlnire, Majestatea Sa Margareta a optat pentru o ţinută cu pantaloni, helancă şi mantou de culoare camel, accesorizată cu bijuterii aurii.

În aceeaşi zi, ea şi soţul său au fost invitaţi la o seară românească organizată de Ambasada României la Stockholm și găzduită de Institutul Cultural Român, unde Custodele Regal a purtat o rochie neagră cu mâneci 3/4 şi fustă în clini, bijuterii argintii, pantofi escarpin ecru şi un clutch preţios.

Ieri, de Ziua Internaţională a Femeii, îmbrăcată într-un elegant deux-pièces tip Chanel, din bouclé, într-o frumoasă nuanţă de galben ocru, pantofi şi poşetă din piele întoarsă cognac şi un colier de perle, fiica cea mare a Regelui Mihai I a făcut o puternică impresie la Institutul Suedez de Afaceri Internaționale, unde Majestatea Sa a susţinut în faţa audienţei discursul "EU and NATO’s Eastern borders security. A Romanian perspective". 

Apoi, a urmat vizita la Palatul Regal din Stockholm, unde Majestatea Sa Margareta și Principele consort Radu au avut o întâlnire privată cu Regele Carl XVI Gustaf, Regina Silvia şi Prinţesa moştenitoare Victoria. 

Iar spre seară, adoptând acelaşi stil, dar cu un nou compleu cu fustă, Majestatea Sa Margareta s-a întâlnit cu ambasadoarea Liliana Guţan la Ambasada Republicii Moldova în Suedia.

România și Suedia au stabilit relații diplomatice la 19 martie 1916, în timpul domniei Regelui Ferdinand I și a Regelui Gustaf al V-lea. Regele Mihai I și fiica sa cea mare, Margareta, au vizitat Suedia în aprilie 1996, la sărbătorirea Regelui Carl XVI Gustaf, cu ocazia împlinirii vârstei de 50 de ani. Vizita de anul acesta are loc în anul jubiliar al lui Carl XVI Gustaf, care aniversează 50 de ani de domnie.

FOTO: Casa Regală, Jeanette Jansson/Kungl. Hovstaterna



Recente pe Ok! Magazine

Regele Frederik și Regina Mary Foto Profimedia jpg
Kate Middleton Printul William Foto Profimedia jpg
Printul Harry si Charles jpeg
FotoJet Harry și dublura de la Met Gala jpg
Prințul Albert și Prințesa Caroline foto Facebook jpg
Marele Duce Henri, Marea Ducesa Maria Teresa, Marele Duce Guillaume, Marea Ducesa Stephanie, Printul Charles si Printul Francois   FOTO Kary Barthelmey, Maison du Grand Duc (1) jpg
Kate Middleton și Prințul William la Ziua Commonwealth (2) jpg
Regele Charles si Zara Tindall la Royal Windsor Horse Show   profimedia 0870758489 jpg
Regina Mary Regele Frederik și Regii Suediei profimedia 0870697321 jpg
Prințul Harry cu Regele Charles și Prințul Archie  foto   GettyImages jpg
Regina Letizia a Spaniei Foto Prodimedia (1) jpg
Regina Letizia a Spaniei, GettyImages (4) jpg
Regele Frederik si Regina Mary ai Danemarcei Foto Profimedia (2) jpg
Nicolae si Alina ai Romaniei de Paște2 jpg
Prințul Archie și Prințesa Lilibet jpg
Kate Middleton Prințul William Foto Profimedia jpg
Sir Christopher Ghika si regina Elisabeta a II a   GettyImages 1324680595 jpg
Regele Frederik și Regina Mary ai Danemarcei Foto Profimedia (9) jpg