De ce credea Lady Diana că Charles nu va ajunge niciodată rege?

24 aprilie, 2023

Regretata Prinţesă de Wales era convinsă că rolul de monarh nu i se potriveşte soţului său. Ce o făcea să creadă asta?

Prințesa Diana  GettyImages jpg

Prințesa Diana a discutat despre rolul de suveran pregătit fostului ei soț, Prinţ de Wales la vremea respectivă, după ce divorțul lor a fost finalizat și a spus că nu crede că Charles este "făcut" pentru rolul de monarh, susține un jurnalist.

Fostul corespondent regal al BBC, Jennie Bond, și-a amintit o conversație pe care a avut-o cu regretata Lady Diana la scurt timp după ce aceasta a divorțat de Charles, în 1996. Prinţesa de Wales ar fi susținut că Charles avea "destule probleme fiind Prinț de Wales", sugerând că a deveni șef de stat i-ar face viața și mai dificilă.

Cu un an înainte, în timpul interviului său bombă din cadrul emisiunii "Panorama" de la BBC, Diana afirmase că soțul ei ar considera monarhia "sufocantă" şi că nu știa cum ar face față rolului predestinat. Cu toate acestea, ea a refuzat să răspundă la o întrebare a lui Martin Bashir - care s-a dovedit ulterior că obținuse interviul prin mijloace înșelătoare - cu privire la posibilitatea ca Charles să se dea la o parte pentru a-l lăsa pe Prințul William să devină șef de stat după Regina Elisabeta a II-a.

Jennie Bond spune că Prinţesa Diana avea şi un argument solid: "Este blocat într-o rutină. Aruncați o privire la programul său... face exact același gen de lucruri pe care le făcea acum 10 ani". Dar același argument, crede doamna Bond, este cel care a dovedit țării că Charles este potrivit pentru rolul de șef de stat.

charles diana jpeg

Într-un comentariu pentru "The Telegraph", jurnalistul a scris: "Tocmai prin faptul că a susținut cauze adesea demodate - uneori în fața batjocurii deschise - Charles a dovedit în cele din urmă că a fost un om înaintea timpului său. Din rutina sa uneori incomodă, el a confruntat probleme pe care majoritatea dintre noi nici măcar nu le luaseră în considerare."

E vorba, desigur, despre faptul că Regele Charles s-a numărat printre primele figuri proeminente din Marea Britanie care au lansat avertismente cu privire la poluarea cu plastic și a aerului în urmă cu mai bine de cinci decenii. Lupta sa împotriva schimbărilor climatice, precum și campaniile sale pentru sustenabilitate și agricultură ecologică au venit cu ani înainte ca aceste probleme să fie considerate mainstream și îmbrățișate de publicul larg.

FOTO: Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Prințul William și Kate Middleton nuntă, Getty (7) jpg
Meghan Markle  GettyImages jpg
Regele Charles și Regina Camilla portret oficial 2 png
Prințul William în vizită la o fermă urbană, GettyImages (4) jpg
Majestatea Sa Margareta la Turnu Severin FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale (1) jpeg
FotoJet Meghan și gemul jpg
Kate și Carole Middleton  jpg
FotoJet Maxima jpg
Prințesa Charlotte și Prințul Louis profimedia 0867105943 jpg
Printul Christian al Danemarcei la majorat   Casa Regala daneza (4) jpg
Charlene și Albert de Monaco împreună cu copiii în Germania, la Hamburg, Foto GettyImages (9) jpg
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
Meghan Markle Regele Charles jpg
Prințul William Foto Getty images jpg
Kate Middleton în alb, Profimedia jpg
Regele Frederik și Regina Mary, portret de gală PNG
Majestatea Sa Margareta și Principele Radu în vizită la comunitățile dunărene   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale (5) jpeg
Meghan Markle în doliu, Profimedia jpg