De ce Prințul Harry a greșit atunci când s-a comparat cu sora Reginei Elisabeta a II-a

12 februarie, 2023

În cartea sa de memorii, „Rezerva“, fratele Prințului William își compară soarta cu cea a Prințesei Margaret, despre care spune că și ea a fost o „rezervă“ la momentul său.

Rezerva, Printesa Margaret si Regina Elisabeta vs Printul Harry si Printul William jpg

Prințul Harry a descris relația sa cu mătușa sa, Prințesa Margaret, sora Reginei Elisabeta a II-a care a murit pe 9 februarie 2002, ca fiind ca una între doi oameni "aproape străini". Ducele de Sussex a reflectat asupra distanței dintre ei și a recunoscut că a avut sentimentul că a ratat o prietenie strânsă. El a comparat pozițiile lor în Familia Regală, ca „rezerve“, ambii fiind destinați să trăiască în umbra fraților lor mai mare, cu care, potrivit lui Harry, au avut, de altfel, relații dificile. Cu toate acestea, un autor regal susține că descrierea prințului despre legătura dintre Regina Elisabeta a II-a și sora ei mai mică nu este pe deplin exactă.

„Eu și mătușa Margo ar fi trebuit să fim prieteni“, spune Harry

În „Spare“/„Rezerva“, Prințul Harry a comparat tensiunea dintre el și fratele său, Prințul William, cu relația dintre Elisabeta și Margareta, notând: „Din când în când, pe măsură ce mă maturizam, mi-am dat seama că eu și mătușa Margo ar fi trebuit să fim prieteni. Aveam atât de multe în comun. Două rezerve. Relația ei cu bunica nu era o analogie exactă al relației mele cu Willy, dar destul de apropiată. Rivalitatea mocnită, competiția intensă (determinată în mare parte de fratele/sora mai mare), totul mi se părea familiar."

Prințul William și Prințul Harry
Prințul William și Prințul Harry

Gareth Russell, istoric și autor al cărții „Do Let's Have Another Drink: The Singular Wit and Double Measures of Queen Elizabeth the Queen Mother“, a avut-o invitată recent pe comentatoarea regală Kinsey Schofield într-un episod al podcastului „To Di For Daily“. Vizavi de acest pasaj al cărții Ducelui de Sussex, Kinsey Schofield a spus: "Abordează aspectul de competiție al Prințesei Margareta și al Reginei Elisabeta, deși nu știu dacă sunt nici pe departe comparabile, având în vedere cât de furios sună Prințul Harry".

Iar Gareth Russell a completat-o: „Nu știu dacă să cred asta. Nu cred că Margaret și Elisabeta au avut un simț al competiției - sau sindromul moștenitorului și al «piesei de schimb» - atât de puternic pe cât îl prezintă mulți oameni. Serialul «The Crown» a făcut o intrigă majoră din asta și are dreptul să facă asta, iar Margaret a fost interpretată de trei actrițe absolut fenomenale de-a lungul celor cinci sezoane și până acum. Dar chiar cred că a indus această idee că Margaret a fost rezerva de sacrificiu și nu cred că Margaret s-ar fi văzut pe sine însăși așa."

Totodată, la momentul nașterii Elisabetei și Margret, familia nu știa că Regele Eduard al VIII-lea va abdica în 1936 - când Elisabeta avea deja 10 ani, iar Margret 6 ani - și că tatăl lor îi va succede acestuia la tron, devenind Regele George al VI-lea. Și, chiar dacă Elisabeta a fost declarată atunci moștenitoare prezumtivă, cele două surori au crescut neavând sentimentul că una e rezerva celeilalte.

FOTO: Profimedia, Getty Images



Recente pe Ok! Magazine

Regele Charles Foto profimedia jpg
Prințesa Charlotte colaj  jpg
Prințul Charles  sursa foto   GettyImages jpg
Charles Harry și Meghan GettyImages 1129882164 jpg
Charles, William și Harry jpg
Alina Maria si Nicolae al Romaniei, nasi de botez pentru Marija a Serbiei, fiica Printul Filip si Printesa Danica   Instagram (2) jpg
Kate Middleton jpg
Prințul Archie și Prințesa Lilibet jpg
Prințul Harry și Meghan Markle  foto   Profimedia jpg
Prințesa Carina Sayn Wittgenstein Berleburg și prințul Gustaf zu Sayn Wittgenstein Berleburg, Profimedia (1) jpg
Regina Mary și Regele Frederik, plimbare prin Oslo, Profimedia (2) jpg
Thomas Kingston si Lady Gabriella Windsor, alaturi de Regele Charles la Ascot 2023   profimedia 0785167256 jpg
Regina Camilla Foto Getty Images (5) jpg
Prințul Harry și Meghan Markle, Prințul William și Kate Middleton  foto   Getty jpg
Margareta a României cu Principele Radu foto Facebook jpg
Regele Charles și Regina Camilla portret oficial 2 png
Prințul Harry și Meghan Markle la recepția de nuntă din 2018, Getty (4) jpg
Prințesa Charlene și Albert de Monaco Facebook jpg