De ce Camilla și Charles nu s-au căsătorit la Castelul Windsor?

10 aprilie, 2023

Când fiul Elisabetei a II-a și celebra sa amantă și-au anunțat logodna în februarie 2005, au stabilit raăid data și locul căsătoriei lor. Numai că anumiți factori i-au făcut să amâne ziua și să schimbe și locul ceremoniei pe care au așteptat-o atâta.

prince charles camilla wedding 1531935855 jpeg

În declarația oficială emisă pe 10 februarie 2005, Charles (pe vremea aceea Prinț de Wales) și aleasa lui, Camilla (pe-atunci Parker Bowles) au spus că se vor căsători pe 8 aprilie în acel an, în cadrul unei ceremonii civile la Castelul Windsor, urmată de o slujbă de binecuvântare la Capela St. George, mai târziu în aceeași zi. Cu toate acestea, doar o săptămână mai târziu, au fost nevoiți să își mute căsătoria civilă în afara castelului. De ce au fost siliți să-și schimbe planurile de nuntă?

Totul s-a rezumat la termenii unei licențe. Până la mijlocul anilor 1990, căsătoriile civile din Anglia și Țara Galilor puteau fi ținute doar în birourile de înregistrare. Legea privind căsătoriile din 1994 a permis ca aceste ceremonii să aibă loc în alte clădiri, cum ar fi castelele, atâta timp cât locul de desfășurare este licențiat. Castelul Windsor nu era, dar o licență putea fi totuși solicitată - și aici au devenit lucrurile interesante.

Decizia de a solicita sau nu o licență pentru căsătoria civilă a fost oprită de o singură regulă. Condițiile unei licențe prevăd că locul de desfășurare trebuie să ''fie disponibil în mod regulat publicului pentru oficierea căsătoriilor''. În cazul în care cuplul primea undă verde pentru a-și organiza nunta civilă la Castelul Windsor, atunci, pentru următorii trei ani, clădirea trebuia deschisă și altor persoane care voiau să spună "Da" tot acolo.

printul charles si camilla parker bowles gettyimages 495794140 4 jpeg

De aceea, pe 17 februarie 2005, cuplul a anunțat că se va căsători la Windsor Guildhall, situat în apropiere, care duce la reședința regală și este încărcată de istorie. Clădirea din secolul al XVII-lea a fost proiectată de Sir Christopher Wren și restaurată în secolul al XIX-lea. Charles și Camilla s-au căsătorit în cea mai mică dintre cele două locații disponibile pentru căsătorii civile, Ascot Room, iar căsătoria lor este acum inclusă în povestea locului pe site-ul autorității locale. Rămâne singurul birou de înregistrare care a fost martor la căsătoria unui monarh și a consoartei sale.

Și a mai fost un eveniment notabil care a contribuit la mutarea datei căsătoriei celor doi. Căci deși, la 10 februarie, cuplul stabilise ziua de 8 aprilie ca zi a nunții lor, au fost nevoiți să o mute, întrucât Papa Ioan Paul al II-lea a murit pe 2 aprilie 2005, iar Charles, pe atunci moștenitor al tronului, a mers la Vatican pentru înmormântare. 

FOTO: Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Regele Frederik și Regina Mary ai Danemarcei Foto Profimedia (9) jpg
Kate Middleton și sora ei, Pippa Middleton  foto   Profimedia jpg
Majestatea Sa Margareta de Florii 2024   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale jpeg
Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
Prințul William la meci, Profimedia jpg
king charles jpeg
Meghan Markle și Harry OK Mag (4) jpg
Prințesa Rajwa a Iordaniei Foto Profimedia jpg
Principele Nicolae jpg
Prințesa Charlotte a împlinit 9 ani foto Instagram
 Prinţesa Catharina-Amalia a Ţărilor de Jos (© RVD - Gemmy Woud-Binnendijk / Royal House of the Netherlands)
Prințesa Estelle și Prințesa Victoria a Suediei profimedia 0869167968 jpg
Regele Frederik și Regina Mary, portret de gală PNG
Regina Anne Marie și Regina Margrethe a II a alături de Printesa Benedikte a Danemarcei la 80 de ani   Casa Regală daneză (2) jpg
Prințesa Charlotte colaj  jpg
Ducesa Sophie de Edinburgh, Profimedia (3) jpg
Kate și Beatrice, Profimedia (2) jpg
Prințul Frederik și Prințesa Mary, Foto Profimedia jpg