Ducesa Maria Teresa a Luxemburgului: frumoasa cubaneză care i-a furat inima unui prinţ

17 februarie, 2022
7 gettyimages 1173997855 jpg jpeg

Povestea ei se scrie frumos, ca un basm regal transpus în realitate.

Iar realitatea ei a început în ziua de Sfântul Valentin a anului 1981, când i-a spus Da chipeşului Prinţ Henric al Luxemburgului. Este povestea unei tinere studente cubaneze care i-a furat inima unui prinţ destinat să conducă, într-o zi, un bogat ducat european.

Această cubaneză, pe numele ei Maria Teresa, s-a născut pe 22 martie 1956 în Havana, Cuba, în familia lui José Antonio Mestre y Álvarez şi a soţiei sale, María Teresa Batista y Falla de Mestre, amândoi având origini spanioleşti şi burgheze.

În luna octombrie a anului 1959, după ce a izbucnit revoluţia în ţara natală, Maria Teresa Mestre a părăsit Cuba alături de părinţii ei, ca urmare a faptului că noul guvern al lui Fidel Castro le-a confiscat acestora averea. Familia viitoarei ducese s-a stabilit la New York, acolo unde părinţii Mariei Teresa au avut grijă să-i ofere acesteia o educaţie aleasă la liceul francez din metropolă, la pachet cu lecţii de balet şi de canto, de parcă ar fi ştiut să vor şlefui o soţie de prinţ de sânge.

În anul 1965, familia Mariei s-a mutat în Europa, stabilindu-se mai întâi în Santander, Spania, unde aveau o proprietate, pentru ca, după câteva luni, să se relocheze în Geneva, Elveţia. În 1980, cubaneza a absolvit facultatea de ştiinţe politice la Universitatea din Geneva, studiile urmate acolo dându-i posibilitatea de a-şi întâlni iubirea, pe Henric al Luxemburgului, despre care trebuie menţionat că are o avere personală de 4 miliarde de dolari.

Când l-a întâlnit pe tânărul Henric la debutul studiilor, Maria şi-a propus, însă, să menţină distanţa. “Cel mai rău lucru pe care-l poţi face este să te îndrăgosteşti de un prinţ moştenitor. Asta nu-ţi poate aduce decât probleme”, mărturiseşte ducesa cu apropo la cazul Meghan Markle. De fapt, povestea Mariei este destul de similară cu cea a lui Meghan Markle, ambele femei non-caucaziene simţindu-se ca două străine ce încearcă să-şi găsească locul într-o societate exclusivistă din care n-au visat niciodată că vor face parte.

Şi, la fel ca în cazul americancei, şi despre Maria Teresa s-a zvonit, nu demult, c-ar fi o şefă de coşmar pentru angajaţii ei de la palat, lucru care-a dus la o anchetă internă cerută de premierul luxemburghez. “Este o viaţă plină de sacrificii, dar te simţi norocoasă că ai ajuns să faci parte dintr-o astfel de familie. Nu doar că te căsătoreşti cu un prinţ, ci şi cu instituţia pe care o reprezintă şi cu ţara lui”, spune, astăzi, cea care-i este soţie de 41 de ani Marelui Duce al Luxemburgului.

Când s-au întâlnit, poate că Maria şi-a dorit să menţină distanţa, dar moştenitorul Ducatului de Luxemburg n-a avut aceleaşi gânduri, prinţul fiind fascinat de aspectul exotic şi de personalitatea efervescentă a colegei sale de facultate. Poate că rudele lui regale l-ar fi văzut mai potrivit lângă alte prinţese europene bune de măritat, aşa că nu mică le-a fost mirarea când au auzit că Henric a ales să se logodească c-o cubaneză, imediat după ce-a terminat studiile.

Şi a făcut-o cât se poate de serios, cerându-i mâna minionei sale iubite cu un inel de aur cu rubin şi stabilind data nunţii în ziua în care se celebrează iubirea, pe 14 februarie. Au trecut, cum spuneam, 41 de ani de-atunci, dar Maria Teresa, ajunsă acum la 65 de ani, şi Marele Duce Henric, de 66 de ani, par îndrăgostiţi ca-n prima zi.

Şi nu doar ani au trecut peste ei, ci şi multe responsabilităţi de părinţi, căci cei încoronaţi în 2000 ca suverani ai Luxemburgului au nu mai puţin de cinci copii (Prinţul moştenitor Guillaume, Prinţii Félix, Louis, Alexandra şi Sébastien) şi tot atâţia nepoţi.

Foto: Profimedia, Getty ImagesRecente pe Ok! Magazine

Letizia Marie Chantal profimedia 0749881429 jpg
Prințesa Eugenie, Getty (1) jpg
kate middleton profimedia 0735119691 jpg
Corgi (2) jpg
Kate Middleton sport  sursa   profimedia jpg
Isabella a Danemarcei profimedia 0707880220 (2) jpg
Prințesa Charlene de Monaco și copiii în Ajunul Zilei Sfintei Devota, Getty (5) jpg
Printul Andrew, fratele lui Charles, acuzat de pedofilie   Profimedia (1) jpg
Coroana Regina mama Elisabeta profimedia 0209911427 jpg
Harry și Meghan GettyImages 994638046 jpg
Kate Middleton profimedia 0751706506 jpg
Kate Middleton, întrunire cu jucătorii de rugby, Profimedia (4) jpg
Letizia profimedia 0751670928 jpg
Regele Carl Gustaf al Suediei si a anuntat Jubileul de Aur, Printesa Victoria, regina Silvia   profimedia 0750819938 jpg
Athena contesa de Monpezat, nepoata Reginei Margrethe a II a a Danemarcei   pagina oficiala (6) jpg
fiul Reginei Rania, Printul mostenitor Hussein si Rajwa (3) jpg
Beatrice Borromeo in Dior Christian Dior outfit 2 jpg
Charlene si Albert profimedia 0018360567 jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}