Duelul fraţilor regali în Iordania. Soţul Reginei Rania l-a plasat în arest la domiciliu pe fratele său, mai popularul Prinţ Hamzah?

5 aprilie, 2021
1 profimedia 0603309785 jpg jpeg

Ceva e putred în Regatul Iordaniei.

Fostul prinţ moştenitor al Iordaniei, Hamzah bin Hussein, în vârstă de 41 de ani, fratele de tată al actualului rege Abdullah al II-lea, a fost plasat în arest la domiciliu. Potrivit presei internaţionale, prinţul ar fi fost implicat într-un complot pentru detronarea fratelui său regele. Într-un mesaj video pe care avocatul său l-a transmis BBC, Hamzah neagă aceste acuzaţii, dar îi critică vehement pe liderii acestei ţări, una pe care o descrie ca fiind cuprinsă de frică, căci oricine critică guvernul riscă să fie arestat de poliţia secretă.

3 gettyimages 98967070 jpg jpeg

„Am fost vizitat în această dimineaţă de şeful Statului Major al armatei iordaniene care m-a informat că nu am voie să ies, să mă întâlnesc sau să comunic cu oamenii, pentru că la unele reuniuni la care am participat sau în comentariile de pe social media în legătură cu vizite pe care le-am făcut au existat critici la adresa guvernului sau a regelui”, a declarat acesta în mesajul lui video. Cumnatul Reginei Rania completează că el şi familia sa au fost plasaţi în arest la domiciliu în Palatul al-Salaam, din apropierea capitalei Amman, şi că i-a fost tăiat orice mijloc de comunicaţie. 

stanga
dreapta
3 gettyimages 98967070 jpg jpeg
6 regina noor a iordaniei 3 jpg jpeg
5 queen rania 12 jpg jpeg
1 profimedia 0603309785 jpg jpeg

Cine este Prinţul Hamzah bin Hussein?

6 regina noor a iordaniei 3 jpg jpeg

Este primul născut al defunctului Rege Hussein al Iordaniei şi al soţiei sale preferate, Regina Noor, o americancă pe numele ei adevărat Elizabeth Halaby, supranumită Grace Kelly a Orientului, a patra nevastă a suveranului. Hamzah nu este şi cel mai mare copil al fostului Rege Hussein. Pe linie masculină, cel cu drept de moştenire a coroanei este actualul Rege Abdullah al II-lea, de 59 de ani, soţul Reginei Rania, născut din al doilea mariaj al lui Hussein cu o femeie britanică.

5 queen rania 12 jpg jpeg

Cu toate acestea, Hamzah era favoritul fostului rege, care spunea în public că băiatul este „încântarea ochilor” săi. Totuşi, Hamzah a fost considerat mult prea neexprimentat pentru a fi numit succesor în momentul morţii Regelui Hussein, în 1999, aşa că pe tron a ajuns Regele Abdullah, iar Hamzah a devenit prinţ moştenitor. Abdullah i-a retras lui Hamzah, în 2004, titulatura de prinţ moştenitor al regatului în favoarea fiului său cel mare, Prinţul Hussein.

Prinţul Hamzah este căsătorit din 2012 cu Basmah Bani Ahmad, a doua sa soţie, cu care are patru fiice şi un fiu. Hamzah mai are o fiică şi cu prima sa soţie, Prinţesa Noor bint Asem bin Nayef, de care a divorţat în 2009.

Foto: ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Letizia Teatro Real jpg
diana profimedia 0646169092 jpg
Meghan Markle la Invictus (3) jpg
Mircea Grigore Carol Lambrino fiul lui Carol al II lea si al Ioanei Zizi Lambrino (3) jpg
charles21 jpg
Leti (7) jpg
Prinţesa moştenitoare Victoria a Suediei Lisbon (3) jpg
printul charles jpg
andrew4 jpg
Principele Nicolae și Alina 23 jpg
regina profimedia 0703482714 jpg
Regina Elisabeta jubileu jpg
beatrice profimedia 0700806593 jpg
Prinţul moştenitor Frederik al Danemarcei şi prinţesa Mary OK Mag jpg
Meghan Markle și Harry OK Mag jpg
Printul Paul nu a fost recunoscut niciodata de Regele Mihai jpg
Prințesa Beatrice de York și soțul Edoardo Mapelli Mozzi jpg
Kate Ziua Armatei (2) jpg