După 5 ani în America, Prințesa Madeleine a Suediei se repatriază la Stockholm

8 martie, 2023

Casa Regală suedeză a anunțat revenirea fiicei celei mici a Regelui Carl XVI Gustaf și a Reginei Silvia în Suedia, la finalul verii.

Printesa Madeleine a Suediei, sotul sau si cei trei copii   Casa Regala (6) jpg

Visul american al Prințesei Madeleine a Suediei se va încheia în curând. Pe 7 martie 2023, Palatul Regal din Stockholm a precizat într-un comunicat că Prințesa, Ducesă de Hälsingland și Gästrikland, alături de soțul ei, Christopher O'Neill, și de cei trei copii ai lor, Prințesa Leonore, Prințul Nicholas și Prințesa Adrienne, vor locui din nou la Stockholm începând cu luna august.

"Prințesa Madeleine și domnul Christopher O'Neill au decis ca familia să se mute în Suedia pentru o perioadă nedeterminată", a precizat Casa Regală.

Citată de tabloidul suedez "Expressen", Margareta Thorgren, șefa departamentului de comunicare al Casei Regale, a declarat că fiica cea mică a Regelui Carl al XVI-lea Gustaf și soțul ei "abia așteaptă să se întoarcă acasă". După ce a locuit la Londra, cuplul se mutase la Miami, în Florida, în 2018, la doar câteva luni după nașterea lui Adrienne. Prințesa Madeleine și familia ei au revenit de-atunci în Suedia doar în timpul verii și de Crăciun. Din cauza pandemiei de coronavirus, ea nu a putut să se întoarcă în țara sa natală timp de mai bine de un an și jumătate.

Vrea să le ofere copiilor "o educație suedeză"

Potrivit aceleiași purtătoare de cuvânt, decizia Prințesei Madeleine și a lui Christopher O'Neill a fost parțial motivată de dorința lor de-a le oferi copiilor lor o "educație suedeză".

Potrivit "Expressen", reședința lor din Florida a fost deja scoasă la vânzare. Odată revenită la Stockholm, familia se va muta într-un apartament aflat în proprietatea Casei Regale. Apartamentul cu cinci camere a fost renovat pentru prima dată în 2014 pentru 6,8 milioane de coroane suedeze, adică 605.000 de euro, și a doua oară între 2018 și 2019, cu alte 5 milioane de coroane suedeze (445.000 de euro). În acest apartament obișnuiau să stea Madeleine și rudele sale în timpul rarelor lor vizite la Stockholm.

Și, de vreme ce familia se va reloca în luna august, din toamnă Prințesa Leonore și Prințul Nicolae vor merge la școala primară din capitala suedeză, iar sora lor mai mică, Prințesa Adrienne, va merge la grădiniță.

Pentru Regele Carl al XVI-lea Gustaf, care s-a recuperat recent după o operație la inimă, și soția sa, Regina Silvia, întoarcerea în țară a fiicei lor cele mai mici este un motiv în plus de bucurie în acest an jubiliar. Căci astfel întreaga Familie Regală va sărbători în septembrie cea de-a 50-a aniversare a domniei Regelui.

FOTO: pagina oficială



Recente pe Ok! Magazine

FotoJet Harry și dublura de la Met Gala jpg
Prințul Albert și Prințesa Caroline foto Facebook jpg
Marele Duce Henri, Marea Ducesa Maria Teresa, Marele Duce Guillaume, Marea Ducesa Stephanie, Printul Charles si Printul Francois   FOTO Kary Barthelmey, Maison du Grand Duc (1) jpg
Kate Middleton și Prințul William la Ziua Commonwealth (2) jpg
Regele Charles si Zara Tindall la Royal Windsor Horse Show   profimedia 0870758489 jpg
Regina Mary Regele Frederik și Regii Suediei profimedia 0870697321 jpg
Prințul Harry cu Regele Charles și Prințul Archie  foto   GettyImages jpg
Regina Letizia a Spaniei Foto Prodimedia (1) jpg
Regina Letizia a Spaniei, GettyImages (4) jpg
Regele Frederik si Regina Mary ai Danemarcei Foto Profimedia (2) jpg
Nicolae si Alina ai Romaniei de Paște2 jpg
Prințul Archie și Prințesa Lilibet jpg
Kate Middleton Prințul William Foto Profimedia jpg
Sir Christopher Ghika si regina Elisabeta a II a   GettyImages 1324680595 jpg
Regele Frederik și Regina Mary ai Danemarcei Foto Profimedia (9) jpg
Kate Middleton și sora ei, Pippa Middleton  foto   Profimedia jpg
Majestatea Sa Margareta de Florii 2024   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale jpeg
Kate Middleton  foto   GettyImages jpg