După scandalul iscat, Regina Margrethe nu-și va vedea copiii și nepoții de Sărbători

24 noiembrie, 2022

Suverana Danemarcei a anunțat că-şi va petrece sărbătorile de iarnă în ţară, alături de sora sa, în timp ce fiii săi, prinţii Joachim și Frederik, vor fi amândoi în străinătate... în țări diferite.

Familia Regala daneza   Instagram, Casa Regala daneza jpg

Anunțul Casei Regale daneze va stârni, cu siguranţă, multe discuții. Ieri, într-o declarație publicată pe Instagram, Regina Margrethe a II-a a anunțat public că va petrece Crăciunul la Marselisborg, în Aarhus, așa cum face de mulți ani. Cu toate acestea, deși va petrece Ajunul Crăciunului alături de sora sa, Benedikte, Regina nu își va vedea copiii și nepoții de Sărbători!

Acest anunț vine într-un moment în care monarhia daneză trece printr-o criză fără precedent. La 28 septembrie, monarhul în vârstă de 82 de ani, care domnește de 50 de ani şi care este, la ora actuală, singura regină în funcţie din Europa, a anunțat cu mare tam-tam că le va retrage titlurile de prinț și prințesă copiilor fiului său cel mai mic, Prințul Joachim, începând cu data de 1 ianuarie.

Mezinul Joachim a perceput această mişcare a mamei sale drept un afront, care nu doar că i-a ştirbit imaginea publică, ci i-a şi provocat o rană sufletească. De atunci, fiul și mama și-au mai vorbit, dar relațiile par încă foarte tensionate, mai ales între Prințul Moștenitor Frederik și fratele său mai mic - între care, pare-se, ar fi intervenit şi o râcă mai veche, pe fondul unei simpatii improprii a lui Joachim pentru cumnata sa, Prinţesa Mary.

Drept dovadă, la ultima reuniune de familie, un dineu oficial organizat la Primăria din Copenhaga la începutul acestei luni pentru a marca cea de-a 50-a aniversare a regenței Reginei, nu s-a făcut nicio fotografie de familie.

Cert e că, de Sărbători, Prințul moștenitor al Danemarcei și soția sa, Mary, vor petrece  în intimitate, în Australia, alături de familia prinţesei, fiind şi prima vizită a lor în Australia în ultimii cinci ani.

De cealaltă parte, Prințul Joachim, care a anunțat recent că va părăsi Franța la sfârșitul contractului său la ambasada Danemarcei, va petrece Crăciunul în străinătate alături de copiii lor. Pentru a evita orice zvonuri, Palatul a precizat că această "călătorie în străinătate a fost planificată de mult timp". Însă informațiile au efectul opus, demonstrând că această criză este departe de a fi rezolvată.

FOTO: Instagram



Recente pe Ok! Magazine

Kate Middleton în alb, Profimedia jpg
Regele Frederik și Regina Mary, portret de gală PNG
Majestatea Sa Margareta și Principele Radu în vizită la comunitățile dunărene   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale (5) jpeg
Meghan Markle în doliu, Profimedia jpg
Printesa Beatrice   GettyImages 1251110853 jpg
Prințul Archie și Prințesa Lilibet jpg
Samuel Chatto, nepotul Prințesei Margret, s a apucat de olărit   Instagram 7 (4) jpg
Regina Letizia Regele Felipe profimedia 0867585293 jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (1) jpg
Prințul Christian al Danemarcei Foto Instagram Casa Regală Daneză (2) jpg
Prințul Nikolaos al Greciei și Prințesa Tatiana Foto GettyImages (5) jpg
Kate Middleton, Prințesa Charlotte  foto   Getty jpg
Prințesa Victoria a Suediei profimedia 0867505361 jpg
Kate Middleton și Prințul Louis  foto   GettyImages jpg
Regele Juan Carlos la regata   profimedia 0857530431 jpg
FotoJet Harry și Louis jpg
Prinţesa Haya de Iordaniei si Sarah Ferguson la evenimentul Fundatiei Maiden Factor   Instagram (7) jpg
Prințesa Beatrice și Edoardo Mapelli Mozzi, GettyImages jpg