După scandalul iscat, Regina Margrethe nu-și va vedea copiii și nepoții de Sărbători

24 noiembrie, 2022

Suverana Danemarcei a anunțat că-şi va petrece sărbătorile de iarnă în ţară, alături de sora sa, în timp ce fiii săi, prinţii Joachim și Frederik, vor fi amândoi în străinătate... în țări diferite.

Familia Regala daneza   Instagram, Casa Regala daneza jpg

Anunțul Casei Regale daneze va stârni, cu siguranţă, multe discuții. Ieri, într-o declarație publicată pe Instagram, Regina Margrethe a II-a a anunțat public că va petrece Crăciunul la Marselisborg, în Aarhus, așa cum face de mulți ani. Cu toate acestea, deși va petrece Ajunul Crăciunului alături de sora sa, Benedikte, Regina nu își va vedea copiii și nepoții de Sărbători!

Acest anunț vine într-un moment în care monarhia daneză trece printr-o criză fără precedent. La 28 septembrie, monarhul în vârstă de 82 de ani, care domnește de 50 de ani şi care este, la ora actuală, singura regină în funcţie din Europa, a anunțat cu mare tam-tam că le va retrage titlurile de prinț și prințesă copiilor fiului său cel mai mic, Prințul Joachim, începând cu data de 1 ianuarie.

Mezinul Joachim a perceput această mişcare a mamei sale drept un afront, care nu doar că i-a ştirbit imaginea publică, ci i-a şi provocat o rană sufletească. De atunci, fiul și mama și-au mai vorbit, dar relațiile par încă foarte tensionate, mai ales între Prințul Moștenitor Frederik și fratele său mai mic - între care, pare-se, ar fi intervenit şi o râcă mai veche, pe fondul unei simpatii improprii a lui Joachim pentru cumnata sa, Prinţesa Mary.

Drept dovadă, la ultima reuniune de familie, un dineu oficial organizat la Primăria din Copenhaga la începutul acestei luni pentru a marca cea de-a 50-a aniversare a regenței Reginei, nu s-a făcut nicio fotografie de familie.

Cert e că, de Sărbători, Prințul moștenitor al Danemarcei și soția sa, Mary, vor petrece  în intimitate, în Australia, alături de familia prinţesei, fiind şi prima vizită a lor în Australia în ultimii cinci ani.

De cealaltă parte, Prințul Joachim, care a anunțat recent că va părăsi Franța la sfârșitul contractului său la ambasada Danemarcei, va petrece Crăciunul în străinătate alături de copiii lor. Pentru a evita orice zvonuri, Palatul a precizat că această "călătorie în străinătate a fost planificată de mult timp". Însă informațiile au efectul opus, demonstrând că această criză este departe de a fi rezolvată.

FOTO: InstagramRecente pe Ok! Magazine

Meghan Markle și Prințul Harry, Getty (1) jpg
regina Elisabeta
camilla  charles profi81 jpg
Regele Charles și Ducii de Sussex, Profimedia (4) jpg
meghan si harry profimedia 0743266809 jpg
Meghan Markle si Printul Harry jpeg
Prințul Harry și Meghan Markle, Profimedia (2) jpg
diana si familia
Harry si Archie
00 jpg
charles  camilla jpg
Prințul Harry și Meghan Markle la Gala Ripple of Hope, 2022, Getty (3) jpg
Prince Heinrich XIII of Reuss, Profimedia (2) jpg
camilla
harry si meghan
Majestatea Sa Margareta in rochie cu paiete si transparente la seara Corpului Diplomatic   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (1) jpg
regina - charles - camilla
meghan versus kate jpg