După scandalul retragerii titlurilor copiilor săi, Joachim al Danemarcei se mută în SUA

2 decembrie, 2022

Fiul cel mic al Reginei Margrethe a II-a ar fi găsit o cale de-a sta o vreme departe de tumultul de la Palatul Regal din Copenhaga.

Printul Joachim al Danemarcei si Printesa Marie   GettyImages 1237723301 jpg

Pe Prinţul Joachim al Danemarcei şi pe soţia sa, Prinţesa Marie, îi aşteaptă o viaţă nouă dincolo de Ocean. Potrivit presei daneze, care citează "mai multe surse independente", cei doi se vor muta în Statele Unite în vara anului 2023, împreună cu cei doi copii mici ai lor, Prințul Henrik și Prințesa Athena.

Însă mutarea grăbită a celor patru de cealaltă parte a Atlanticului nu poate fi asemuită plecării definitive a lui Meghan Markle şi a Prinţului Harry de la Buckingham, chiar dacă circumstanţele sunt mult mai serioase. Căci "Prințul Joachim al Danemarcei a obținut un nou loc de muncă de profil înalt în industria de apărare, la Washington", relatează publicaţia daneză "B.T.", precizând totodată că "serviciul de comunicare al Casei Regale nu poate confirma informațiile privind viitoarele atribuții ale lui Joachim".

"Am mers mai departe"

Într-un interviu acordat publicației "Billed Bladet", fiul cel mic al lui Margrethe a II-a a anunțat că el și familia sa vor părăsi Franța la sfârșitul contractului său de atașat al apărării la Ambasada Danemarcei din Paris, în vara anului viitor. Prințul a rămas apoi evaziv cu privire la o posibilă întoarcere în țara sa natală, alegând să nu dezvăluie mai multe despre viitorul său. Acum, însă, s-au aflat mai multe detalii. "Prințul Joachim va începe după vacanța de vară din 2023, ceea ce înseamnă probabil că familia se va muta în capitala federală americană în timpul perioadei estivale", relatează B.T. "Se vor instala într-un mediu cu totul nou, în districtul Washington, care se învecinează cu statele Maryland și Virginia", adaugă ziarul danez.

Printul Joachim al Danemarcei si Printesa Marie   GettyImages 476990258 jpg

Un nou început departe de Danemarca, după criza titlurilor care a zguduit Familia Regală în ultimele luni, e chiar de dorit. Cei patru copii ai Prințului Joachim, Prinții Nikolai, Felix și Henrik și Prințesa Athena, își vor pierde titlul regal la 1 ianuarie, potrivit dorinţei exprimate de bunica lor, Regina Margrethe a II-a. Intervievați de aceeaşi publicaţie "Billed Bladet", cu ocazia deschiderii bazarului de Crăciun de la biserica daneză din Paris, Joachim și Marie au acceptat să vorbească despre relația lor cu suveranul și cuplul moștenitor. "Suntem pe drumul cel bun", a recunoscut prințul Joachim. "Am mers mai departe și, ca familie, suntem de acord că trebuie să existe o comunicare mai bună pe viitor", a spus şi soția sa.

Tensiunile din cadrul monarhiei daneze par să se fi atenuat. Cu toate acestea, reuniunea de Crăciun nu va avea loc anul acesta. Margrethe a II-a va sărbători alături de sora sa, Benedikte, în Danemarca, în timp ce Prințul moștenitor Frederik, Prințesa moștenitoare Mary și cei patru copii ai lor vor zbura în Australia. De asemenea, Joachim și Marie vor petrece sărbătorile în străinătate cu Nikolai, Felix, Henrik și Athena.

FOTO: Getty Images



Recente pe Ok! Magazine

Kate Middleton în alb, Profimedia jpg
Regele Frederik și Regina Mary, portret de gală PNG
Majestatea Sa Margareta și Principele Radu în vizită la comunitățile dunărene   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale (5) jpeg
Meghan Markle în doliu, Profimedia jpg
Printesa Beatrice   GettyImages 1251110853 jpg
Prințul Archie și Prințesa Lilibet jpg
Samuel Chatto, nepotul Prințesei Margret, s a apucat de olărit   Instagram 7 (4) jpg
Regina Letizia Regele Felipe profimedia 0867585293 jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (1) jpg
Prințul Christian al Danemarcei Foto Instagram Casa Regală Daneză (2) jpg
Prințul Nikolaos al Greciei și Prințesa Tatiana Foto GettyImages (5) jpg
Kate Middleton, Prințesa Charlotte  foto   Getty jpg
Prințesa Victoria a Suediei profimedia 0867505361 jpg
Kate Middleton și Prințul Louis  foto   GettyImages jpg
Regele Juan Carlos la regata   profimedia 0857530431 jpg
FotoJet Harry și Louis jpg
Prinţesa Haya de Iordaniei si Sarah Ferguson la evenimentul Fundatiei Maiden Factor   Instagram (7) jpg
Prințesa Beatrice și Edoardo Mapelli Mozzi, GettyImages jpg