După scandalul retragerii titlurilor copiilor săi, Joachim al Danemarcei se mută în SUA

2 decembrie, 2022

Fiul cel mic al Reginei Margrethe a II-a ar fi găsit o cale de-a sta o vreme departe de tumultul de la Palatul Regal din Copenhaga.

Printul Joachim al Danemarcei si Printesa Marie   GettyImages 1237723301 jpg

Pe Prinţul Joachim al Danemarcei şi pe soţia sa, Prinţesa Marie, îi aşteaptă o viaţă nouă dincolo de Ocean. Potrivit presei daneze, care citează "mai multe surse independente", cei doi se vor muta în Statele Unite în vara anului 2023, împreună cu cei doi copii mici ai lor, Prințul Henrik și Prințesa Athena.

Însă mutarea grăbită a celor patru de cealaltă parte a Atlanticului nu poate fi asemuită plecării definitive a lui Meghan Markle şi a Prinţului Harry de la Buckingham, chiar dacă circumstanţele sunt mult mai serioase. Căci "Prințul Joachim al Danemarcei a obținut un nou loc de muncă de profil înalt în industria de apărare, la Washington", relatează publicaţia daneză "B.T.", precizând totodată că "serviciul de comunicare al Casei Regale nu poate confirma informațiile privind viitoarele atribuții ale lui Joachim".

"Am mers mai departe"

Într-un interviu acordat publicației "Billed Bladet", fiul cel mic al lui Margrethe a II-a a anunțat că el și familia sa vor părăsi Franța la sfârșitul contractului său de atașat al apărării la Ambasada Danemarcei din Paris, în vara anului viitor. Prințul a rămas apoi evaziv cu privire la o posibilă întoarcere în țara sa natală, alegând să nu dezvăluie mai multe despre viitorul său. Acum, însă, s-au aflat mai multe detalii. "Prințul Joachim va începe după vacanța de vară din 2023, ceea ce înseamnă probabil că familia se va muta în capitala federală americană în timpul perioadei estivale", relatează B.T. "Se vor instala într-un mediu cu totul nou, în districtul Washington, care se învecinează cu statele Maryland și Virginia", adaugă ziarul danez.

Printul Joachim al Danemarcei si Printesa Marie   GettyImages 476990258 jpg

Un nou început departe de Danemarca, după criza titlurilor care a zguduit Familia Regală în ultimele luni, e chiar de dorit. Cei patru copii ai Prințului Joachim, Prinții Nikolai, Felix și Henrik și Prințesa Athena, își vor pierde titlul regal la 1 ianuarie, potrivit dorinţei exprimate de bunica lor, Regina Margrethe a II-a. Intervievați de aceeaşi publicaţie "Billed Bladet", cu ocazia deschiderii bazarului de Crăciun de la biserica daneză din Paris, Joachim și Marie au acceptat să vorbească despre relația lor cu suveranul și cuplul moștenitor. "Suntem pe drumul cel bun", a recunoscut prințul Joachim. "Am mers mai departe și, ca familie, suntem de acord că trebuie să existe o comunicare mai bună pe viitor", a spus şi soția sa.

Tensiunile din cadrul monarhiei daneze par să se fi atenuat. Cu toate acestea, reuniunea de Crăciun nu va avea loc anul acesta. Margrethe a II-a va sărbători alături de sora sa, Benedikte, în Danemarca, în timp ce Prințul moștenitor Frederik, Prințesa moștenitoare Mary și cei patru copii ai lor vor zbura în Australia. De asemenea, Joachim și Marie vor petrece sărbătorile în străinătate cu Nikolai, Felix, Henrik și Athena.

FOTO: Getty ImagesRecente pe Ok! Magazine

Regina Rania profimedia 0747116842 jpg
Paul Burrell, fostul majordom al Printesei Diana, profimedia 0743207546 jpg
Regele Carl Gustaf al Suediei   pagina oficiala (2) jpg
infanta cristina a spaniei (2) jpg
William și Harry, Getty (2) jpg
Prințesa Charlotte jpg
Ducii de Sussex, insert Diana jpg
Meghan Markle și Harry OK Mag (4) jpg
Familia Regala a Olandei, Regele Willem Alexander, Regina Maxima si Printesa Mostenitoare Amalia in turneu, Bonaire   pagina oficiala (15) jpg
Letizia profimedia 0751684196 jpg
Printul Harry la 60 Minutes 02 jpg
Monaco, Charlene și Albert, Getty (4) jpg
Diana și William (3) jpg
Letizia Marie Chantal profimedia 0749881429 jpg
Prințesa Eugenie, Getty (1) jpg
kate middleton profimedia 0735119691 jpg
Corgi (2) jpg
Kate Middleton sport  sursa   profimedia jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}