Emoții pentru Prințul William! A plecat în secret într-o deplasare periculoasă

24 martie, 2023

Fără a anunța public, Prințul de Wales a plecat în Polonia, aproape de frontul de luptă cu armata rusă, pentru a-și exprima sprijinul pentru poporul ucrainean.

Printul William in Polonia  profimedia 0764722496 jpg

Prințul William își exprimă din nou solidaritatea cu luptătorii din Ucraina, de data aceasta de la doar câțiva kilometri de linia frontului. El a plecat la Rzeszow, în Polonia, să se întâlnească cu soldații britanici care ajută forțele armate poloneze și ucrainene, dar și cu refugiații.

Pe Twitter, soțul lui Kate Middleton a postat un prim mesaj: "În această după-amiază am călătorit în Polonia pentru a mă întâlni cu trupele britanice și poloneze, unde am auzit despre munca lor uimitoare pentru Ucraina. Mesajul meu pentru ei, în numele nostru al tuturor, este: "Mulțumim!".

O misiune periculoasă, dar "personală" pentru prințul William, care vrea să le mulțumească soldaților săi. De altfel, Marea Britanie a livrat anul trecut Ucrainei sistemul Sky Saber, care, potrivit guvernului de la acea vreme, poate intercepta "24 de mingi de tenis care se deplasează cu viteza sunetului".

Prințul William s-a întâlnit și cu membri ai forțelor poloneze, după ce a fost întâmpinat de vicepremierul polonez și ministru al apărării naționale, Mariusz Blaszczak. 

Aceasta este prima călătorie a lui William în Polonia de la vizita din 2017 împreună cu soția sa, Catherine. După vizita surpriză a trupelor, Prințul de Wales a călătorit la Varșovia, unde a vizitat un centru de cazare, "pentru a vedea la fața locului răspunsul umanitar și cât de vital este sprijinul pe care comunitățile din întreaga Polonie îl oferă ucrainenilor care fug de război". Acolo, el a discutat cu tineri refugiați ucraineni care lucrează și studiază în țară. Facilitatea găzduiește aproximativ 300 de femei și copii care au sosit în țară, oferă rezidenților două mese pe zi și oferă cursuri de limba poloneză, sprijin pentru angajare, un loc de joacă pentru copii, sprijin psihologic și cursuri de kickboxing.

Vizita lui William în Polonia, neanunțată anterior, a continuat cu o depunere de coroană de flori la Mormântul soldatului necunoscut - un monument pentru soldații căzuți la datorie din Piața Piłsudski, în inima capitalei poloneze. Cu aproape 27 de ani în urmă, în 1996, Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip au făcut același lucru. în timpul unei vizite de stat.

Presa locală a scris că, pe seară, Prințul William a intrat într-un local LGBTQ-friendly, Butero Bistro din Varșovia, în care a comandat un sandwich cu carne de porc și o porție de cartofi prăjiți. Ulterior, scaunul din lemn pe care a stat a primit și o etichetă, pentru ca viitorii clienți să știe cine le-a trecut pragul.

FOTO: Profimedia, pagina oficială



Recente pe Ok! Magazine

Principele Nicolae al Romaniei repatriat   Casa Majestatii Sale jpg
Prințul Harry  foto   Gettyimages jpg
Letizia, Felipe, Leonor și Sofia foto profimedia 0815164168 jpg
Regina Camilla foto GettyImages jpg
Regina Camilla, Joia Mare, Profimedia (2) jpg
Regele Charles, mesaj de Paște, Profimedia jpg
Charles și William, Getty (2) jpg
Meghan Markle și Prințul Harry 1 jpg
Hugh Grosvenor si Printul William   Getty Images jpg
Meghan Markle  foto   GettyImages, Instagram jpg
Prințul Harry, Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
Kate Middleton vaccin colaj jpg
Regele Felipe, Regina Letizia și Leonor, de Ziua Spaniei foto GettyImages 1731552999 jpg
Regina Camilla foto Getty Images (2) jpg
Prințul Archie și Prințesa Lilibet jpg
Regele Charles în audiențe, Profimedia jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
FotoJetEugenie și Beatrice jpg