Emoții pentru Prințul William! A plecat în secret într-o deplasare periculoasă

24 martie, 2023

Fără a anunța public, Prințul de Wales a plecat în Polonia, aproape de frontul de luptă cu armata rusă, pentru a-și exprima sprijinul pentru poporul ucrainean.

Printul William in Polonia profimedia 0764722496 jpg

Prințul William își exprimă din nou solidaritatea cu luptătorii din Ucraina, de data aceasta de la doar câțiva kilometri de linia frontului. El a plecat la Rzeszow, în Polonia, să se întâlnească cu soldații britanici care ajută forțele armate poloneze și ucrainene, dar și cu refugiații.

Pe Twitter, soțul lui Kate Middleton a postat un prim mesaj: "În această după-amiază am călătorit în Polonia pentru a mă întâlni cu trupele britanice și poloneze, unde am auzit despre munca lor uimitoare pentru Ucraina. Mesajul meu pentru ei, în numele nostru al tuturor, este: "Mulțumim!".

O misiune periculoasă, dar "personală" pentru prințul William, care vrea să le mulțumească soldaților săi. De altfel, Marea Britanie a livrat anul trecut Ucrainei sistemul Sky Saber, care, potrivit guvernului de la acea vreme, poate intercepta "24 de mingi de tenis care se deplasează cu viteza sunetului".

Prințul William s-a întâlnit și cu membri ai forțelor poloneze, după ce a fost întâmpinat de vicepremierul polonez și ministru al apărării naționale, Mariusz Blaszczak. 

Aceasta este prima călătorie a lui William în Polonia de la vizita din 2017 împreună cu soția sa, Catherine. După vizita surpriză a trupelor, Prințul de Wales a călătorit la Varșovia, unde a vizitat un centru de cazare, "pentru a vedea la fața locului răspunsul umanitar și cât de vital este sprijinul pe care comunitățile din întreaga Polonie îl oferă ucrainenilor care fug de război". Acolo, el a discutat cu tineri refugiați ucraineni care lucrează și studiază în țară. Facilitatea găzduiește aproximativ 300 de femei și copii care au sosit în țară, oferă rezidenților două mese pe zi și oferă cursuri de limba poloneză, sprijin pentru angajare, un loc de joacă pentru copii, sprijin psihologic și cursuri de kickboxing.

Vizita lui William în Polonia, neanunțată anterior, a continuat cu o depunere de coroană de flori la Mormântul soldatului necunoscut - un monument pentru soldații căzuți la datorie din Piața Piłsudski, în inima capitalei poloneze. Cu aproape 27 de ani în urmă, în 1996, Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip au făcut același lucru. în timpul unei vizite de stat.

Presa locală a scris că, pe seară, Prințul William a intrat într-un local LGBTQ-friendly, Butero Bistro din Varșovia, în care a comandat un sandwich cu carne de porc și o porție de cartofi prăjiți. Ulterior, scaunul din lemn pe care a stat a primit și o etichetă, pentru ca viitorii clienți să știe cine le-a trecut pragul.

FOTO: Profimedia, pagina oficialăRecente pe Ok! Magazine

regele charles valea zalanului jpg
regele charles si nepotii archie si lilibet jpg
Printul William si Printesa Kate la nunta Prințului Moștenitor Hussein al Iordaniei cu Rajwa Al Saif profimedia 0780774709 jpg
Jared Kushner si Ivanka Trump in Iordania si Grecia  Instagram jpg
Majestatea Sa Margareta si Principele Radu la nunta din Iordania 2023  Casa Regala (1) jpg
Prințul Harry, Meghan Markle foto  Shutterstock jpg
Printesa Beatrice si Edoardo Mapelli Mozzi  profimedia 0780904770 jpg
Nunta iordaniană a Prințului Hussein cu Rajwa, Profimedia (2) jpg
Charlene Monaco GettyImages 1258334722 jpg
Regele Charles în România foto  GettyImages jpg
Rania nuntă regală profimedia 0780889521 jpg
Prințul William și Kate Middleton la nunta hașemită, 1 iunie 2023, Profimedia (2) jpg
Regina Rania Al Abdullah, la nunta fiului său cel mare, Profimedia (1) jpg
rajwa hussein miri (1) jpg
kate middleton tiara jpg
Printul William si Printesa Kate la nunta Prințului Moștenitor Hussein al Iordaniei cu Rajwa Al Saif  profimedia 0780779231 jpg
nunta Printul Mostenitor Hussein al Iordaniei cu Rajwa Al Saif  profimedia 0780804179 jpg
Prințul Harry foto  Gettyimages jpg