Familia Regală este dezbinată şi la cinci ani de la moartea Regelui Mihai I

6 decembrie, 2022

Urmaşii fostului suveran i-au făcut separat slujbe de pomenire, Majestatea Sa Margareta la Bucureşti, iar fostul Principe Nicolae la München.

Familia Regala dezbinata la 5 ani de la moartea Regelui Mihai jpg

În 2017, în ajun de Sfântul Nicolae, Majestatea Sa Regele Mihai I se stingea din viaţă la 96 de ani, în locuinţa sa din Aubonne, Elveţia. Până la final, la căpătâiul său a vegheat Principesa Maria, cea mai mică dintre cele cinci fiice ale sale.

Din păcate, de moartea Regelui se leagă şi un scandal nedorit, în care a fost implicat nepotul acestuia, Nicolae, deposedat de titluri şi de beneficii în august 2015. Majestatea Sa Margareta i-a interzis atunci lui Nicolae să-şi vadă bunicul pe patul de moarte, amplificând zvonurile cum că în spatele excluderii lui Nicolae au stat interese testamentare. Şi asta pentru că cei mai mulţi îl vedeau pe nepot ducând mai departe renumele Casei Regale române, el fiind, la un moment dat, al treilea în ordinea succesiunii la tronul României (după mătuşa sa, Margareta, şi mama sa, Principesa Elena).

Ce-i drept, anunţul din august 2015 a surprins pe toată lumea, dat fiind ca Nicolae era singurul nepot de sex masculin, iar Regele Mihai îl prezentase românilor în 1992, când avea doar 7 ani, ca pe moştenitorul său. Excluderea lui Nicolae din Linia de Succesiune şi retragerea titlului de "Principe al României" a fost şi ultima mare decizie luată de Regele Mihai în cadrul organizării Casei Regale. Dar să nu uităm că Nicolae a trecut şi printr-un scandal de paternitate, nedorind s-o recunoască imediat pe fetiţa născută în urma relaţiei cu o fostă colaboratoare a sa, Nicoleta Cîrjan. Ulterior, micuţa Iris Anna a fost recunoscută legal, chiar dacă nu este inclusă în Familia Regală, însă "remedierea" nu i-a servit lui Nicolae al României la remedierea relaţiei sale cu mătuşa sa, Custodele Coroanei, şi cu cu soţul acesteia, Prinţul Consort Radu.

Iar acest lucru se vede şi în evenimentele ce au urmat, nunta de la Sinaia cu Alina-Maria Binder şi botezurile celor doi copii ai lor, Maria Alexandra şi Mihai, de la care mebrii Familiei Regale au lipsit.

Anul acesta, pe 5 decembrie, Majestatea Sa Margareta, împreună cu Prinţul Consort Radu şi cu două dintre surorile ei, Principesa Sofia şi Principesa Maria, au organizat o slujbă de pomenire a Majestăţii Sale la Catedrala Patriarhală.

Alina Maria si Nicolae ai Romaniei, la slujba de comemorare a Regelui Ferdinand si a Reginei Maria, la Manastirea Curtea de Arges 2022 (1)   pagina oficiala jpg

În paralel, Nicolae al României şi soţia sa, Alina-Marie de Roumanie, au participat la un parastas la biserica St. Elisabeth din München, oraş în care au ajuns cu ocazia unei vizite private. De notat că cei doi s-au căsătorit civil în secret la finalul lui 2017, tocmai pentru ca Nicolae s-o poată prezenta oficial bunicului său, după ce s-a stabilit că la funeraliile Regelui poate participa "doar familia".

FOTO: Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale Recente pe Ok! Magazine

Diana și William (3) jpg
Letizia Marie Chantal profimedia 0749881429 jpg
Prințesa Eugenie, Getty (1) jpg
kate middleton profimedia 0735119691 jpg
Corgi (2) jpg
Kate Middleton sport  sursa   profimedia jpg
Isabella a Danemarcei profimedia 0707880220 (2) jpg
Prințesa Charlene de Monaco și copiii în Ajunul Zilei Sfintei Devota, Getty (5) jpg
Printul Andrew, fratele lui Charles, acuzat de pedofilie   Profimedia (1) jpg
Coroana Regina mama Elisabeta profimedia 0209911427 jpg
Harry și Meghan GettyImages 994638046 jpg
Kate Middleton profimedia 0751706506 jpg
Kate Middleton, întrunire cu jucătorii de rugby, Profimedia (4) jpg
Letizia profimedia 0751670928 jpg
Regele Carl Gustaf al Suediei si a anuntat Jubileul de Aur, Printesa Victoria, regina Silvia   profimedia 0750819938 jpg
Athena contesa de Monpezat, nepoata Reginei Margrethe a II a a Danemarcei   pagina oficiala (6) jpg
fiul Reginei Rania, Printul mostenitor Hussein si Rajwa (3) jpg
Beatrice Borromeo in Dior Christian Dior outfit 2 jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}