Femeia care a provocat un scandal mai mare decât Meghan Markle! O americancă divorţată a pus familia regală pe jar, a schimbat istoria monarhiei britanice

27 aprilie, 2021
4 wallis jpg jpeg

Era americană şi divorţată. S-a îndrăgostit nebuneşte de moştenitorul tronului, care ar fi făcut aproape orice pentru ea. Sună cunoscut?

Nu e vorba deloc despre Meghan Markle, ci despre Wallis Simpson, amanta lui Edward al VIII-lea, care a devenit cauza celui mai mare scandal regal din secolul al XX-lea.

Ea a schimbat istoria monarhiei britanice şi, de asemenea, se spune că aproape a distrus Windsor. Cine era doamna Simpson şi de ce avea o reputaţie atât de proastă?

A devenit peste noapte cea mai detestată femeie din Marea Britanie şi motivul numeroaselor teorii ale conspiraţiei.

Cum a început amorul cu chipeşul prinţ? Este povestea unei femei fatale, pe lângă care Meghan Markle pare o amatoare.

Regele care a abdicat

Edward Windsor, prinţul Ţării Galilor şi unchiul Elisabetei a II-a, era frumos, sportiv şi foarte popular. S-a răzvrătit de multe ori împotriva regulilor rigide ale monarhiei britanice, precum şi a obligaţiilor pe care membrii ei trebuie să le îndeplinească.

Urma la tron şi avea viitorul înainte. Dar a cunoscut-o pe femeia fatală Wallis Simpson la una dintre petrecerile frecvente de la palat. Soţul acesteia era un invitat constant. De la o simplă discuţie, prinţul s-a îndrăgostit iremediabil.

După cum a mărturisit ulterior, americanca l-a încântat cu independenţă, graţie şi inteligenţă. Afecţiunea sa s-a transformat rapid într-o adevărată obsesie.

Curtea regală, precum şi guvernul şi parlamentul britanic, au aflat despre această poveste foarte repede. Părinţii prinţului, adică regele George al V-lea şi regina Maria nu şi-au ascuns nemulţumirea faţă de faptul că femeia americană a apărut în viaţa fiului lor. Wallis a fost denumit în mod derizoriu „acea femeie” şi toată lumea din jurul lui Edward a crezut că pasiunea lui va trece foarte repede.

Cu toate acestea, a fost complet diferit. Povestea era în plină expansiune, iar departamentul special de Poliţie din Londra a concluzionat că prinţul este complet prins sub mrejele doamnei Simpson.

La rândul ei, doamna Simpson a devenit obsedată de moştenitorul tronului şi el era gata să facă orice pentru ea şi să-i îndeplinească toate capriciile. Interesant este faptul că presa britanică nu scrisese încă despre asta, pentru că în acel moment se considera că jurnaliştii nu ar trebui să critice un membru al familiei regale. Deşi relaţia a fost păstrată secret pentru o vreme, scandalul a izbucnit atunci când fotografiile cuplului au apărut în titluri în aproape toate ziarele străine.

Edward al VIII-lea a trebuit să preia tronul după moartea regelui George al V-lea, dar nu a dorit să renunţe la dragostea sa. Urmarea a fost abdicarea, lăsând locul fratelui său, tatăl Elisabetei a II-a.

Urcat pe tron la 20 ianuarie 1936, după moartea tatălui său, Regele George al V-lea, Edward a abdicat după nici un an, la 11 decembrie, după ce Coroana nu i-a acceptat relaţia cu Wallis.Recente pe Ok! Magazine

FotoJetHarry jpg
Kate Middleton și Prințul William 2022, GettyImages 1239517992 (6) jpg
Regina Letizia atunci și acum  foto   GettyImages jpg
Diana nuntă Charles profimedia 0022089031 jpg
Prințul Harry și Meghan Markle, Getty (3) jpg
harry si meghan B profimedia 0744806273 (1) jpg
Printesa Leonor si Infanta Sofia   GettyImages 1241981523 jpg
Regina Letizia a Spaniei, Profimedia (1) jpg
Regele Willem Alexander, Regina Maxima si Printesa Amalia in turneu in Caraibe   Curacao   pagina oficiala (1) jpg
Printul Edward profimedia 0722891474 jpg
Letizia și Felipe profimedia 0753435345 jpg
Elisabeta Jubileu (2) jpg
Regele Charles FOTO Profimedia jpg
Prințul Harry   Profimedia jpg
Wales, Kate Middleton și William, Getty (1) jpg
Printul Harry la 60 Minutes 02 jpg
camilla
Prințesa Martha Louise vrea să se mărite cu șamanul Verrett jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}