Fernando & Carlos Fitz-James Stuart: totul despre nepo┼úii cei chipe┼či ai extravagantei Ducese de Alba

2 decembrie, 2021
1 fotojet 19 jpg jpeg

Se trag dintr-o veche familie nobil─â din Spania ┼či sunt nepo┼úii celei mai bogate femei din regat.

Un duce ┼či un conte c├ót se poate de chipe┼či, care duc mai departe povestea Ducesei de Alba. ├Än 2014, la v├órsta de 88 de ani, disp─ârea dintre noi una dintre cele mai extravagante femei nobile din istorie. Este vorba despre spanioloaica Cayetana Fitz-James Stuart, mai cunoscut─â ca Ducesa de Alba, una dintre cele mai bogate aristocrate din lume, cu o avere estimat─â la 3 miliarde de dolari ┼či peste 40 de titluri nobiliare, o femeie cu trei mariaje la activ ┼či ┼čase copii ┼či nou─â nepo┼úi care-i duc, ast─âzi, mo┼čtenirea mai departe.

Cea mai bogat─â femeie din Spania a iubit via┼úa ┼či-a tr─âit-o la limit─â, scandaliz├ónd opinia public─â prin rela┼úiile ei amoroase neconforme cu statutul nobiliar ┼či prin numeroasele opera┼úii estetice care i-au schimonosit chipul. Dac─â e s─â fim sinceri, Ducesa de Alba n-a fost chiar o frumuse┼úe nici ├«n tinere┼úe, ├«n ciuda etichetei de femeie fatal─â care avea s─â se lipeasc─â de ea, ├«ns─â printre mo┼čtenitorii ei se num─âr─â doi tineri nobili care par desprin┼či din pove┼čtile Disney cu prin┼úi ┼či prin┼úese. Sunt cei doi b─âie┼úi ai actualului ┼čef al Casei de Alba, fiul cel mare al ducesei, pe numele lui Carlos Fitz-James Stuart.

stanga
dreapta
3 gettyimages 498084646 jpg jpeg
4 profimedia 0211255657 jpg jpeg
5 profimedia 0399589692 jpg jpeg
6 profimedia 0557795150 jpg jpeg
8 profimedia 0633153942 jpg jpeg
7 profimedia 0612426516 jpg jpeg
1 fotojet 19 jpg jpeg

Exponatul nr.1, Fernando Fitz-James Stuart, Duce de Hu├ęscar ┼či mo┼čtenitor al Ducatului de Alba, dup─â tat─âl lui, are 31 de ani ┼či arat─â minunat. Din 2018, acest aristocrat cu look de Hollywood este b─ârbatul unei singure femei, superba Sof├şa Palazuelo Barroso, pe care ducele a ├«nt├ólnit-o ├«n anii de studen┼úie, la Madrid. ├Än septembrie 2020, Fernando ┼či Sofia au devenit p─ârin┼úii unei feti┼úe, Rosario, micu┼úa fiind cea care va fi, ├«ntr-o bun─â zi, urm─âtoarea Duces─â de Alba, c─âlc├ónd pe urmele extravagantei sale str─âbunici.

Una peste alta, ├«n Spania, Fernando este cunoscut ca un t├ón─âr muncitor ┼či responsabil. Pe l├óng─â administrarea bunurilor familiei de Alba, ducele lucreaz─â ┼či la Banca Santander din Madrid de mai bine de cinci ani. Licen┼úiat ├«n Marketing, viitorul Duce de Alba a aplicat pentru un post de stagiar, iar cei care-l cunosc spun ca acesta ┼či-a c├ó┼čtigat jobul permanent cu mult─â munc─â ┼či disciplin─â. De┼či Fernando a tr─âit ├«ntotdeauna la Madrid, ora┼čul lui de suflet este Sevilla, acolo unde a c─âl─âtorit frecvent ├«nc─â de mic, pentru a petrece timp cu familia mamei lui, Matilde Sol├şs, ┼či cu bunica lui, Cayetana.

De┼či nu are caracterul deschis ┼či jovial pe care l-a avut Ducesa de Alba, nepotul acesteia a avut ├«ntotdeauna o rela┼úie foarte bun─â cu ea. Ca atare, bogata Cayetana nu l-a uitat atunci c├ónd a f─âcut ├«mp─âr┼úirea averii, l─âs├óndu-i acestuia mo┼čtenire somptuosul Palacio de las Due├▒as din Sevilla.

Exponatul nr.2 ┼či fratele mai mic al mo┼čtenitorului ducatului este leit Fernando, are 30 de ani ┼či r─âspunde la titlul nobiliar de Carlos Fitz-James Stuart, Conte de Osorno. La sf├ór┼čitul lunii mai, acesta a fost eroul celei mai glamouroase nun┼úi din ├«nalta societate spaniol─â (├«n limitele impuse de pandemie), cu 300 de invita┼úi aduna┼úi la Palatul Liria din Madrid, pentru a fi martorii uniunii chipe┼čului conte cu mireasa sa, Bel├ęn Corsini, care provine dintr-una din cele mai bogate familii de afaceri┼čti spanioli.

Despre al doilea n─âscut al actualului Duce de Alba ┼čtim c─â este un tip sportiv, pasionat de naviga┼úie, dar ┼či de peisajul rural spaniol, un conte care se deplaseaz─â prin Madrid pe o motociclet─â ┼či c─âruia ├«i place s─â-┼či petreac─â verile ├«n comunitatea exclusivisit─â Sotogrande din Andaluzia. Contele de Osorno este licen┼úiat ├«n Afaceri la Colegiul pentru Studii Interna┼úionale (CIS) din Madrid, iar mai t├órziu ┼či-a finalizat formarea ├«n Boston (Statele Unite).

O preg─âtire care ├«l face c├ót se poate de potrivit pentru administrarea, al─âturi de fratele lui, a activelor Casei de Alba: zece palate emblematice ┼či nou─âsprezece castele, una dintre cele mai mari colec┼úii de art─â care cuprinde lucr─âri de Rubens, Rembrandt, Goya sau Renoir ┼či o bibliotec─â de 18.000 de volume, cu lucr─âri de o valoare incalculabil─â, precum scrisorile din c─âl─âtoriile lui Cristofor Columb sau o copie a primei edi┼úii a lui ÔÇťDon Quijote de La ManchaÔÇŁ.

ÔÇ×B─âie┼úii mei sunt minuna┼úi, p├ón─â acum mi-au oferit doar fericire. Avem o rela┼úie normal─â, bazat─â pe o mare afec┼úiune reciproc─âÔÇŁ, spune, m├óndru, al nou─âsprezecelea Duce de Alba, ├«n v├órst─â de 73 de ani, despre mo┼čtenitorii uneia dintre cele mai importante familii aristocrate din lume, ce dateaz─â ├«nc─â din secolul XV.

Foto: Profimedia, Getty ImagesRecente pe Ok! Magazine

image
disney2 jpg
kate profimedia 0692807835 jpg
Ducesa Catherine jpg
printesa22 jpg
Regina Elisabeta, Charles și Diana jpg
letizia profimedia 0692223665 jpg
asta7 jpg
profimedia 0691364927 jpg
chelsy davy profimedia 0257963874 jpg
megi92 jpg
elisabeta profimedia 0691649232 (1) jpg
leti10 jpg
regina profimedia 0690948732 jpg
Regina Elisabeta jpg
William vizit─â Glasgow jpg
FotoJetDukes jpg
stephanie2 jpg