Fostul majordom al Prinţesei Diana primește daune după ce s-a spus că a trădat-o

28 decembrie, 2022

Criticat de mulţi că ar fi încălcat intimitatea regretatei "Prinţese a inimilor" şi că i-ar fi trădat încrederea, Paul Burrell are acum un statut privilegiat. 

Paul Burrell, fostul majordom al Printesei Diana, profimedia 0229861720 jpg

Fostul majordom și confident al lui Lady Diana, Paul Burrell, a primit scuze și compensații din partea editorului tabloidului "The Daily Mirror" pentru că a piratat căsuța vocală a acesteia, au declarat marți surse apropiate acestuia.

În fața Înaltei Curți din Londra, Mirror Group Newspapers și-a asumat responsabilitatea pentru pirateria informatică, între 1995 și 2008, începând din perioada divorțului lui Lady Di de actualul Rege Charles al III-lea și continuând mult după moartea Prințesei Diana la Paris, în 1997. Prezentând "scuze sincere", avocatul grupului media, Alexander Vakil, a recunoscut "suferința provocată de obținerea de informații private și de accesul la căsuța vocală". Vakil a declarat că editorul publicaţiei "The Daily Mirror" a jurat că "nu ar fi repetat niciodată astfel de fapte".

La începutul anilor 2000, presa britanică a fost zguduită de un amplu scandal de interceptări care a dus la închiderea în 2011 a ziarului "News of the World", în timp ce "Mirror" a fost obligat în 2015 să plătească daune record mai multor celebrități.

Avocatul lui Paul Burrell, Francis Leonard, a punctat care au fost efectele ascultării acestor convorbiri: "În timpul vieții Dianei, activitățile inculpatului au provocat deteriorarea relației (dintre Burrell și prințesă), deoarece aceasta a crezut în mod greșit că informații personale extrem de sensibile au fost divulgate presei".

Paul Burrell, fostul majordom al Printesei Diana, profimedia 0743207546 jpg

De asemenea, ascultarea convorbirilor i-ar fi perturbat relațiile cu apărarea sa, atunci când a fost acuzat de furtul a sute de obiecte personale ale Dianei la moartea acesteia, acuzații de care a fost achitat.

Pe lângă ascultarea mesageriei sale vocale, diverşi detectivi privați au fost angajați de cel puțin trei ori de "Mirror" pentru a obține informații de la fostul majordom despre Prinţesa Diana, a declarat apărarea acestuia. Cu toate acestea, nu a fost precizată valoarea compensației plătite către Paul Burell.

FOTO: ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Printul Harry mesaj WellChild jpg
Printul Edward si Contesa de Wessex Sophie   profimedia 0746501122 jpg
sarah ferguson jpg
kate middleton meghan markle pippa jpeg
harry si meghan jpg
Regina Letizia a Spaniei, în vacanta (2) jpg
Kate Middleton în dungi, Profimedia (3) jpg
Rania profimedia 0753897804 jpg
Prințul Harry cu verișoarele Eugenie și Beatrice jpg
Mike si Zara Tindall   GettyImages 1323667056 jpg
Sophie, Contesa de Wessex   GettyImages 1245285993 jpg
camilla-  meghan-  charles- harry-william- kate ( ok magazine)
Kate Middleton și William și au dus copiii la școală jpg
Printesa Anne in vizita la regimentul Husarilor Regali la baza NATO din Estonia   pagina oficiala (8) jpg
meghan markle 1 jpg
Carole Middleton colaj jpg
Regina Elisabeta la Palatul Holyroodhouse   profimedia 0340857569 jpg
Printesa Anne si Camilla Parker jpeg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}