Fratele șoferului Prințesei Diana, la 26 de ani după accidentul fatal: „Nu m-au prevenit!“

29 martie, 2023

Alain Paul a făcut câteva confidențe despre accidentul care l-a costat viața pe fratele său, dar și despre reprezentarea acestuia în serialul „The Crown“.

accident auto prințesa diana 1 jpg

Filmările pentru serialul-vedetă al platformei Netflix, „The Crown“, despre viața Familiei Regale britanice, continuă cu al șaselea sezon, în care este inclus și accidentul suferit de Lady Diana sub Pont de l'Alma, în arondismentul 16 din Paris. Pe lângă latura emoțională, care va fi foarte delicată pentru milioane de privitori care au admirat-o pe Prințesa Diana, accidentul redă, totodată, și moartea lui Henri Paul, șoferul prințesei care se afla în acel moment la volanul autoturismului care s-a izbit de pereții pasajului parizian.

"Această dramatizare de către Netflix a morții fratelui meu este crudă față de mine și de familia mea", spune Alain Paul, fratele lui Henri Paul, la 26 de ani de la accidentul fatal: "Nu m-au avertizat că aveau de gând să readucă această tragedie în lumina reflectoarelor." O decizie din partea producției, care nu a trecut neobservată și care este de natură să producă diverse controverse.

Pentru Alain Paul, difuzarea în serial a acestui accident teribil nu este necesară, mai ales că va readuce în memorie amintiri neplăcute. "Eu și familia mea a trebuit să învățăm să trăim cu această realitate. Mi-a distrus părinții. Dar acum, că ei sunt morți și frații mei au murit, trebuie să mă descurc singur."

Lady Diana, partenerul ei Dodi al-Fayed și șoferul Henri Paul au murit pe loc sau în orele care au urmat tragediei. Doar Trevor Rees-Jones, garda de corp a Dianei, a supraviețuit. Potrivit anchetatorilor, șoferul ar fi fost cel care a pierdut controlul vehiculului său, întrucât conducea cu o viteză cuprinsă între 105 și 155 km/h și se afla sub influența alcoolului, fiind detectat 1,7 și 1,9 g/l de alcool în sânge.

Pentru Alain Paul, difuzarea acestui accident este "inumană". "Voi ține să urmăresc acest sezon al serialului «The Crown» când va apărea pe Netflix, pentru a afla exact ce se spune despre fratele meu Henry și cum îl tratează. În fiecare an este la fel. La sfârșitul lunii august, cineva vrea să agite apele. Scoate la iveală totul, durerea, tristețea, acuzațiile". O situație foarte complicată pentru Alain Paul și familia sa.

FOTO: Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Regele Frederik și Regina Mary Foto Profimedia jpg
Kate Middleton Printul William Foto Profimedia jpg
Printul Harry si Charles jpeg
FotoJet Harry și dublura de la Met Gala jpg
Prințul Albert și Prințesa Caroline foto Facebook jpg
Marele Duce Henri, Marea Ducesa Maria Teresa, Marele Duce Guillaume, Marea Ducesa Stephanie, Printul Charles si Printul Francois   FOTO Kary Barthelmey, Maison du Grand Duc (1) jpg
Kate Middleton și Prințul William la Ziua Commonwealth (2) jpg
Regele Charles si Zara Tindall la Royal Windsor Horse Show   profimedia 0870758489 jpg
Regina Mary Regele Frederik și Regii Suediei profimedia 0870697321 jpg
Prințul Harry cu Regele Charles și Prințul Archie  foto   GettyImages jpg
Regina Letizia a Spaniei Foto Prodimedia (1) jpg
Regina Letizia a Spaniei, GettyImages (4) jpg
Regele Frederik si Regina Mary ai Danemarcei Foto Profimedia (2) jpg
Nicolae si Alina ai Romaniei de Paște2 jpg
Prințul Archie și Prințesa Lilibet jpg
Kate Middleton Prințul William Foto Profimedia jpg
Sir Christopher Ghika si regina Elisabeta a II a   GettyImages 1324680595 jpg
Regele Frederik și Regina Mary ai Danemarcei Foto Profimedia (9) jpg